evickakyticka evickakyticka komentáře u knih

Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Už jsem se smířila s tím, že Kingovi přibývají léta a tím se i jeho tvorba stává "usedlejší". Na druhou stranu v jeho povídkách je stále cítit jeho nezaměnitelný vypravěčský styl. U této sbírky jsem našla tři povídky, které splňovaly stoprocentního Kinga, kterého mám ráda já. Zbytek se mi zdál průměrný a třeba ty básničky příšerné. Nejsem moc typ, co by je vyhledával. Ale to je jen můj názor.

PS: A stejně příště neodolám a další jeho knihu si opět koupím.

18.01.2017 3 z 5

Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Pohádky mého dětství. Později oblíbený loutkový film. Každá má něco do sebe. Nejradši mám Lakomou Barku a úspornou pohádku. Jako dítě jsem neprohlédla všechno, co Werich v pohádkách schovával. Teď už ano:)

15.01.2017 4 z 5

Slepá skvrna Slepá skvrna Torkil Damhaug

Tato kniha čekala v kolonce chci si přečíst docela dlouho. Nijak jsem si nedělala naděje a o to víc jsem byla překvapená. Dokonce mi vyšel čas a tak jsem ji přečetla téměř za jeden den. Celou dobu jsem byla napnutá jak kšandy a čtení si užívala. A když už je to tak, budu velkorysá - dám plný počet.

PS: četla jsem přepracované vydaní, tudíž mě žádné chyby neobtěžovaly. Podle článku, který zmiňuje uživatelka denuška, je tam chyb jako máku. No tfuj:)

08.01.2017 5 z 5

Cech objevitelů Cech objevitelů Kevin Costner

První, co mě na knize zaujalo, byl její spoluautor, Kevin Costner. Říkám si, to by nemuselo být špatné, na jeho filmy se docela dá dívat. Chvíli jsem si musela počkat než ji předchozí čtenář vrátí zpět do knihovny, abych se čtení mohla chopit i já. Jaké překvapení jsem zažila, kdy jsem knihu dostala do rukou. Hezká obálka, (toho si cením), uvnitř "nažloutlé" stránky a co navíc i okénka s komiksy! To bude pecka! Ale asi nejsem tak pozorný čtenář, měla jsem zpočátku v příběhu strašný zmatek. A to až tak, že jsem ji odložila s tím, že se uvidí, jestli ji vůbec dočtu. Nakonec mě přemohla zvědavost a docela jsem si oseděla zadek, když jsem se do čtení zase pustila. Potud hodnotím čtyřmi hvězdami. Tu jednu, kterou strhávám, je za počáteční zmatek, zat-acené pomlčky v bublinách a i když nerada, za délku knihy. Dva svazky by jí slušely lépe.

04.01.2017 4 z 5

Hedvábný strom Hedvábný strom Julian Stockwin

Hodnotím čtyřmi hvězdami, ale mám výhrady. Ale pěkně od začátku. Začátek se mi líbil víc než druhá polovina knihy. Postavy celkem sympatické, popisy prostředí přesně podle mého, příběh něměl ani tak moc mouchy. Jediné, co mi opravdu vadilo bylo, že se dvojce dostávala do různých situací a velmi lehko ze všech vyvázla. Trochu chybělo rozvedení potíží a trochu zašmodrchání v ději, což by ale vedlo více než k tisíci stranám. Taky moc nevěřím, že by jejich cenný náklad přežil tu strastiplnou cestu poští, horami... Ke konci jsem už i trochu litovala, že se nedozvím, jak k hedvábí nakonec dospěli, jak se jim to podařilo a jak obě postavy skončily.

24.12.2016 4 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Od začátku mi přišel příběh divný. A to od A do Zet. Postavy nesympatické, děj jakýsi neuchopitelný... Nejsem žádný svatoušek, ale ku-vy v textu nemám ráda (ve smyslu sprostých nadávek). Tak jsem mrkla do komentářů, byť to jindy nedělám a čtu je až po přečtení celé knihy. A tam jsem se dozvěděla něco o budoucím ději Matky řeky a jakési bláboly....no ještě štěstí, že jsem se k nim nedočetla..

17.12.2016

Ostrov v Ptačí ulici Ostrov v Ptačí ulici Uri Orlev (p)

Moc se mi líbil autorův styl psaní, dokázal se přesně vcítit do povahy dítěte. Pro děti i starší je to určitě poučná kniha. A na to, že měl Alex dvanáct let, byl docela chytrý (žebříky), statečný (to když chodil na druhou stranu a nebál se celý půlrok v podstatě sám), a taky na to, že byla válka, měl pořád co jíst:)

15.12.2016 4 z 5

Továrna křiváků Továrna křiváků Dan Simmons

Docela jsem bojovala. Ze začátku jsem si říkala, že mě kniha snad bude bavit, když jsem od autora už něco četla. Ale nakonec jsem nevydržela a nedočetla. Sklapla jsem ji s tím, že nemám zájem vědět, jak tato blamáž dopadne. Hemingway mi přišel celou dobu docela podivínský, hlavní postava, Joe Lucas, nemasný / neslaný... Samé zkratky špionážních organizací, které mi nic neříkaly (a pořád mě tam štvaly), děj se moc nevyvíjel, asi jsem šlápla vedle. Od špionů pro příště ruce pryč...

11.12.2016

Ohnivá píseň Ohnivá píseň William Nicholson

Zakončení příběhu nezklamalo. Víc se mi líbila první polovina, ale i ta druhá měla své kouzlo. Hezké čtení i pro dospělé, nejen pro děti.

02.12.2016 4 z 5

Černá křídla Cthulhu Černá křídla Cthulhu * antologie

Ne všechny povídky se mi líbily, ale nevadí. Téma HPL se nedá číst najednou, to se musí dávkovat. Určitě se mrknu i na druhý díl.

29.11.2016 3 z 5

Smršť Smršť Johan Theorin

Moc se mi to líbilo. Hlavně prostředí ostrova, okolí majáku a pověsti, které se k nim vážou. Taky jsem ráda četla tu část, kde se vyskytují zloději. No, a celou knihu očekávaná vánice a ukončení celého příběhu už jsem se nemohla odtrhnout. Skvělé čtení, kdy čtete a čtete....až jste najednou na konci.

20.11.2016 4 z 5

Bílá pevnost Bílá pevnost Orhan Pamuk

Četla jsem od autora knihu Jmenuji se červená a ta se mi moc líbila. Sáhla jsem tedy po další knize, ale jsem zklamaná. Děj mě nebavil, pořád řešení otázky "kdo jsem já" mě otravovalo. Nečekala jsem na nic a knihu odložila. Ale zkusím ještě do třetice jinou jeho knihu, věřím, že ještě nějakou dobrou najdu.

17.11.2016

Návrat mistra Návrat mistra František Niedl

Nu, co říct k poslednímu dílu... Začátek slibný, prostředek ucházející a konec totální nuda. Ta část, kde se ve druhém dílu dostává na Castello Nuovo, byl asi vrcholem celé série a už ho nic nepřekonalo. Ale tajně jsem doufala, že třetí díl bude ještě lepší než předchozí. Nejvíc mě zklamala linka s Angelou. Chybí jisté zakončení, škoda. Mrkla jsem i na jiná díla autora, ale myslím, že se k němu už nevrátím. Rozhodně umí hezky psát, ale podle anotací už nejsou v mém hledáčku.

14.11.2016 2 z 5

Pavoučí síť Pavoučí síť František Niedl

Druhý díl nezklamal. Nejvíce jsem se bavila, když byl Lukáš zajat, získával nové zkušenosti a bylo v ději méně politiky. Jen co jsem dočetla, sáhla jsem po pokračování a lehce navázala v ději. Nevím, co vytknout, autor píše velmi čtivě a poutavě, že si říkáte - ještě jednu kapitolu a jdu spát. Nakonec civíte do knihy do noci a ještě sáhnete po pokračování. Musím pochválit informace ohledně platnéřství, které bych jinak nezískala, než čtením této trilogie. Děkuji.

11.11.2016 4 z 5

Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Giles Milton

Troufám si říct, že většinu případů z knihy už znám. Tudíž nic extra nového jsem se nedozvěděla.
PS: Není moc pěkné nalákat čtenáře na název knihy a ještě méně chvályhodné je i její obsah, který bych dokázala najít na internetu a sepsat taky.

08.11.2016 2 z 5

Zajícův rok Zajícův rok Arto Paasilinna

Opět jsem se pobavila. Lehké čtení v hezkém prostředí doplněné sympatickou postavou Vatanena. Určitě se k autorovi vrátím.

06.11.2016 4 z 5

Otroci Panství Otroci Panství William Nicholson

Jsem ráda, že jsem se nezmýlila a u druhého dílu jsem se bavila víc než u prvního. Rozhodně chválím větší propracovanost, zajímavější děj. A taky více magična, alias šedá kočka. Střílek se začíná vylupovat jako správný chlap. Nu, uvidíme, co nám ukáže díl poslední.

22.10.2016 4 z 5

Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Nějak mě to nebavilo. Pořád jakési řeči kolem a kolem, taková ta vata, kterou se vyplňuje podstatný děj. A když už se něco dělo, rychle jsem ztratila pozornost a bylo to jakési "plané". Postavy se pomíchaly, samá jména...Ne ne, ani při zapnuté televizi bych to nedočetla...

14.10.2016

Rudý pes Rudý pes Louis De Bernières

Ideální knížka pro milovníky psů. Není dlouhá, je i vtipná. Originální příběh psa, kterého si zamilujete. Ke konci jsem neměla daleko, aby mi i slzička ukápla.

10.10.2016 5 z 5

Psí srdce Psí srdce Michail Bulgakov

Zajímavá novela. Zajímavý pohled. Docela fajn oddychovka.

08.10.2016 3 z 5