Evišťátko

Oceňuji to množství jednotlivých postav,které se příběhem prolínají ,až jsem si říkala,že není možné ,aby všechny byly s případem spojené. Jen v jednom případě mi chybělo vysvětlení. Ráda si přečtu další knihy autora a doufám ,že s přibývajícím množstvím případů v dané sérii neklesne jejich kvalita ,jak to u mnohých mých oblíbených autorů bohužel bývá.

Dostatečně napínavé a tajemné.snad možná závěr byl již v rychlejším tempu,ale mě se to líbilo. Jakoby tam to nadpřirozeno bylo a vlastně ani ne. Každý z nás má v sobě své temné stránky,stačí je jen probudit.

Můj první Klostermann.Zpočátku jsme měla problém s češtinou dané doby, větnými skladbami,které mi místy nedávaly smysl,ale postupně se do toho člověk dostane a četbu si užívá.Jednotliveé příběhy mě natolik okouzlily ,že jsme si na konci říkala,jestli by to ještě nechtělo si nějakého Klostermanna přečíst.

Nebylo to vůbec špatné!! Sice jsem si musela opakovaně přípomínat,že se jedná o horor a ne krimi,kulisy české krajiny k tomu často sváděly,ale na celkovém dojmu to neubralo. Jednu hvězdičku ubírám za to,že dost často ve větách autorka odbočovala a vytvářela tak matoucí vedlejší cestičky,na druhé straně musím ocenit její mnoha slovní spojení či metafory ,které byly originální a neotřepané.

Milý environmentální příběh, takový který je plný naděje,někdo by řekl ,že je to kýč,ale občas je třeba se nechat povzbudit.Hlavní protagonistka si mě získala. A i když celý příběh byl ve svém průběhu předvídatelný,byl neskutečně dojemný.

Styl jakým je kniha napsaná asi ne každému sedne.Do její poloviny jsem byla vcelku nadšená a udržovaná v příjemném napětí.Pak se mi příběh začal pomalu bortit aby na jeho konci mi z něj zůstala jakási pachuť. Škoda...

Tenhle styl krimi můžu.Možná,že někoho unavuje psychologický rozbor jednotlivých aktérů,ale mě se to líbí.

Nebylo to špatné,ale už mě to tolik nechytlo jako její prvotina.

Skvěle vystavěný příběh,osudy dvou lidí,které se v jednu chvíli propojí.Jen je asi potřeba říct,že se tak nestane hned.Zoufalstvi otce ,hledajícího svou ztracenou dceru bylo přímo hmatatelné. Jen možná škoda,že jsem rozuzlení zápletky začala tušit už po 2/3 knihy.

Moje první setkání s autorkou a docela jsem si to užívala.Dokonce natolik,abych se pustila do přečtení celé série a uvidíme,jak mě chytne.

Místy mi připadal román příliš rozvláčný ,ale na druhé straně jsem si s úzkosti prožívala jen část toho,co museli prožít lidé té doby.

V dnešní době povinná četba, místy až stěží uvěřitelné pasáže.

Mám její knihy ráda,styl jakým píše,příběhy ,které jsou neotřelé a to,jak se v záplavě severských thrillerů ty její liší. Pro mě je autorkou dobrých psychologických románů s detektivní zápletkou.

Tento příběh je jiný než jaký jsem od autorky čekala,ale nemůžu říct,že by nebyl čtivý,zajímavý svým námětem.Jako pokaždé oceňuji,když mě kniha obohatí o historické události.

Má první kniha od autorky. Přiznám se,že jsem v druhé třetině přemýšlela,zda pokračovat ,má to být morální thriller a já měla pocit,že čtu sondu do nitra duševně nemocného člověka s tím,že o zmiňované zločiny az tak nejde a že vlastně asi není tak důležité,jestli se čtenář dozví pravdu. Nicméně je třeba vydržet! Protože to stojí za to!!!

Autorka umí!! Na příběhu je znát ,že na přípravě nic neodbyla. Odkrývá zajímavou a ne příliš známou část naší poválečné historie. I pro mě,která o tom už mnohé četla ,bylo spousta věcí nových. Na každé knize oceňuji,když ve mě probudí touhu se zajímat o danou problematiku a jít dál za rámec příběhu.To se Kateřině Tučkove podařilo.Nevím,nakolik se pohybuje v církevnim prostředí,ale pokud příliš ne,pak klobouk dolů před tím ,co vytvořila!

Nemůžu si pomoct,ale poslední 2 knihy mám pocit ,že příběhy ztrácí - pro mě - na napínavosti, neotřelosti...po přečtení za pár dní už nevím o čem to vlastně bylo.

Mysteriózní přibeh,ale mě se líbil,prvotina Do tmy ,kterou jsem si nechala na konec mě ve finále neoslovila vůbec.

Krása!! Autorčin styl,dej,vykreslené postavy,nic nevyřčeno naplno,spíše náznaky...dám si další.

Při čtení Donbasu ve světle současných události války na Ukrajině se sama sebe ptám,proč jsem se nezajímala dřív.