Faila | Komentáře u knih | Databáze knih

Faila Faila komentáře u knih

Zahrada bestií Zahrada bestií Jeffery Deaver

I když jsem měla problém se do knihy zaposlouchat, moc mě bavilo její historické zasazení. Od Deavera jsem zatím poslouchala pouze knihy s Lincolnem Rhymem a tohle bylo něco úplně jiného. Přesto opět skvělé, napínavé, místy velmi mrazivé a jak už je u Deavera zvykem tak taky plné překvapení a nečekaných odhalení.

05.01.2023 4 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Do tohohle dílu jsem měla problém se začíst. Hlavně asi kvůli spoustě čínských jmen, ve kterých jsem se hůře orientovala. Nakonec mě ale i Kamenná opice poměrně bavila, i když méně než předchozí díly. Bohužel pro mě také nebylo nijak překvapující jedno z vyústění, protože podobný princip použil autor i v díle předchozím.

26.11.2022 3 z 5

Hrrr na ně! Hrrr na ně! Terry Pratchett

Terry Pratchett si prostě bravurně poradí s jakýmkoliv tématem! A co víc, i ta z vážnějšího ranku dokáže předat někdy sice trochu hořkosladce, ale většinou s laskavým humorem, který zvedne na duchu a nedovolí čtenáři se příliš mračit. A zápletky jeho děl jsou prostě neskutečné.

09.09.2022 4 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Velmi dobře napsaný a propracovaný příběh s nápaditými zápletkami a velmi nečekaným rozuzlením.

06.02.2022 4 z 5

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Jako líný čtenář jsem měla z délky knihy strach. Od Irwinga jsem ještě nic nečetla, ale jeho styl psaní jsem tušila a ani na ten se moc netěšila. Ale Čtenářská výzva mě opět donutila se překonat a jako téměř pokaždé i tentokrát jsem za to vděčná.
Pravidla moštárny mi přišla boží! A to pomalé tempo a minimum dramat mi absolutně nevadilo. Irwingův styl se mi moc líbí a je až neuvěřitelné, kolik příběhů dokáže vyprávět najednou. A přitom jsou všechny hodně zajímavé, originální a nápadité. Určitě se chystám na další a jsem ráda, že jsem se k nějaké Irwingově knize konečně dokopala.

01.01.2022 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Mělo to dobrý spád, celkem zajímavé postavy, dost napínavých momentů a slušný nápad.

18.12.2021 4 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Trochu zmatek, trochu nadbytečných informací a jako celek mě to nijak neuchvátilo.

28.11.2021 3 z 5

Cirkadiánní kód Cirkadiánní kód Satchin Panda

Zajímavé informace, které autor podává tak, aby jim rozuměl i laik - přesto je nezapomene podepřít fakty ze studií a výzkumů. Díky příkladům z praxe je téma ještě srozumitelnější a čtenář si dokáže reálně představit, co a jak udělat. Ještě praktičtější jsou pak doplňkové materiály, které čtenáři pomáhají si naučené poznatky osvědčit.

22.07.2021 4 z 5

Nohy z jílu Nohy z jílu Terry Pratchett

Detektivka zasazená do Ankh-Morporku smíchaná s legendou o golemovi a k tomu navrch pár přesahů týkajících se rasismu a diskriminace. Další úžasné dílko velkého pana spisovatele.

22.06.2021 4 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Až na pár drobností mě tenhle díl velmi bavil. Měl spád, byl napínavý, se zajímavými postavami a plný překvapení a zvratů. Ale nic šíleného a neuvěřitelného. Minier se drží pěkně při zemi, nijak to nepřehání, ale i přesto dokáže uchvátit.

19.12.2020 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Hlavní děj se uzavřel, ale vedlejší linky zůstávají otevřené a lákají čtenáře na pokračování. Mráz je velmi solidní thriller, ve kterém nic nechybělo a nebylo zde ani nic navíc. Příběh byl tak akorát dramatický a napínavý, postavy propracované a zajímavé.

22.11.2020 4 z 5

Vzpoura oceánů Vzpoura oceánů Frank Schätzing

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se do knihy začetla. Pak mě nesmírně uchvátila a vždy jsem se těšila na další čtení. Bohužel, konec mi přišel dost slabý, plný zbytečného přehánění, patosu a také filozofování. Námět se mi velmi líbí a kniha by se mi určitě četla celkově lépe, kdyby z ní byla tak polovina vypuštěna. Nakonec ji hodnotím jako průměr, spíše tedy lehce lepší průměr.

29.09.2020 3 z 5

Černá neděle Černá neděle Thomas Harris

Kniha mě až na pár momentů moc nebavila. Téma mi přišlo dobré a způsob vyprávění příběhu z pohledu více postav z obou "stran" je myslím dost zajímavý. Ale bylo to na mě moc dlouhé, rozvláčné a se spousty hluchých a dosti nudných míst.

24.09.2020 3 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

"Ládíkův" humor mám moc ráda stejně jako jeho filozofické úvahy, způsob uvažování, schopnost překonávat sám sebe a snahu vidět kolem sebe hlavně to dobré. Putování mě osobně neláká, ale díky Ziburovým krásně lidským a autentickým popisům mám pocit, jako kdybych šla kousek s ním.

20.07.2020 4 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Dechberoucí příběhy a případy, napínavé až do konce. Tenhle díl na mě zatím zapůsobil nejvíce, ke konci už jsem napětím málem praskla :))

15.02.2020 4 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Z prvního dílu jsem byla nadšená více, ale i Zabijáci jsou napínaví, nepředvídatelní, plní sympatických postav, hnusných záporáků, milého humoru a tak nějak všeho, co od dobré knihy očekávám.

11.01.2020 4 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Nevím, jestli se změnil tvůrčí přístup autorské dvojice, nebo se mi to jen zdá, ale mám pocit, že v několika posledních Keplerovic dílech se čím dál častěji objevují nesmysly a přehnanosti - a ani Lazar není výjimkou. Chování některých postav, které mi v prvních knihách velmi sedly a zdály se mi celou dobu sympatické, mě v tomto díle děsně iritovalo, přišlo mi až šílené a zcela nepochopitelné, ani vzhledem k okolnostem. Kniha se mi celkově četla dobře, byla napínavá a až na několik nepochopitelných situací mě bavila, přesto je to pro mě jeden z nejslabších kousků této série.

05.01.2020 3 z 5

Popel všechny zarovná Popel všechny zarovná Dominik Dán

Zajímavý vhled do ještě zajímavějších událostí, z kterých běhá mráz po zádech (dnes možná stejně jako tehdy). Poutavě a autenticky napsané, vtipné, akční i lidské.

01.01.2020 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Zhruba první tři čtvrtiny knihy mi braly dech tak, jak jsem od Keplera zvyklá. Napínavé, zajímavé, tajemné. Poslední čtvrtinu jsem četla s otevřenou pusu, protože tolik přehnaných nesmyslů na jednom místě bych zrovna v téhle knize nečekala. Ale celkový velmi pozitivní dojem mi to naštěstí nezkazilo a na další příběhy Joony Linny se moc těším.

10.12.2019 4 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Cestopisy jako takové nejsou mým oblíbeným žánrem. Vlastně je tenhle dost možná úplně první, se kterým jsem kdy měla tu čest. Nějaký jsem si ale musela vybrat do Čtenářské výzvy a měla jsem pocit, že právě něco od pana Zibury by se mi mohlo líbit. Naštěstí jsem se vůbec nemýlila.
Poznávání cizích zemí a krajin očima někoho druhého má sice něco do sebe, ale to, čím mě tato kniha dostala, byl specifický způsob vyprávění a hlavně autorův úžasný smysl pro humor. Nesmírně jsem se při čtení bavila!
Asi trochu tuším, že si po pár měsících vybavím některé vtipné hlášky spíše než zajímavá fakta či střípky příběhů z Nepálu nebo Číny. Lásku k cestopisům ve mně tohle dílo sice nevzbudilo, zato ve mně probudilo určitou lásku k Ziburově stylu psaní, a tak je dost možné, že po nějakém jeho dalším díle sáhnu a jako vedlejší efekt se dozvím i něco zajímavého.

26.10.2019 4 z 5