Fanda74

Já musím přiznat, že mě kniha až tak moc neoslovila. I přesto, že se kniha velmi dobře čte, téma je náročné, tak se mě to dotýkalo velmi málo. Nějak mi tam chyběly emoce a možná mi neseděl až takový ten pozitivní přístup, i když jsem asi pochopil…

Nejsem zrovna znalcem filmových hvězd, ale o Hedy Lamarr jsem nedávno viděl dokument, tak jsem si sáhl po knížce, a řekl bych že je fajn, že už jsem z dokumentu něco věděl, protože s tím, co je uvedeno níže v komentářích souhlasím. Je to takové trochu na přeskáčku a vlastně jsem z toho mněl dojem, že jde o kompletaci známých faktů. Asi kdybych to nečetla, tak by mi dokument stačil - "Hedy Lamarrová, hvězdný objev"

Určitě mě tyto dva případy bavily více než v předcházející knížce, líbí se mi i sledovat jak se vyvíjí vztah hlavních vyšetřovatelů, takže si určitě rád přečtu další autorovu knížku

Příjemná, zajímavá krimi zasazená do konkrétní historické události a vztahující se k osobě Alberta Einsteina. Myslím, že podobnou zábavnou formou si čtenář rozšíří přehled o události a postavy, které třeba ani jinak nevyhledává - aspoň u mě to tak bylo.

Velmi dobrý historický román, a velmi silný příběh. Příběh G. Wolfa jsem samozřejmě neznala a i když asi nikdo neví, jestli se to takto odehrálo (spíše jde o autorovu fantazii), tak je to úplně jedno, protože takových příběhů se mohly odehrát stovky a my je neznáme. Určitě šlo o zachycení atmosféry a osudů lidí v té době žijících a toužících po životě. Myslím, že na základě takto silných příběhů se čtenář dokáže nejlépe do dané doby a situace přenést. Kniha se čte velmi dobře, napětí se stupňuje

Velmi zajímavé téma, život v Sudetech ovlivněn dvěma světovými válkami, z jiného pohledu než, jak jsem se učili ve škole (pokud jsme se to vůbec učili). Autor má na můj vkus takový strohý, stručný styl, víte přesně, kdo je na jaké straně a tak vlastně tušíte, jak to bude dál. Četl jsem i Nebe nad Perninkem a podobně - pěkné téma, ale tak nějak "lehce čtivé". Nicméně na další knížku tohoto autora se těším.

Výborné, čtivé, v podstatě jsem to dal jedním dechem. Kdo z nás dneska někoho nesleduju na sociálních sítích - třeba jen tak pro zábavu. Je to jen neškodná zábava? Pro všechny? Určitě rád sáhnu po další knize od této autorky.

Mám moc rád postřehy pana Třeštíka a vyloženě miluju jeho statusy na FB, které jsou plní takového sebeironizujícího humoru, který mi tady docela chyběl, ale na druhou stranu vypráví o svém životě a ne sbírku bonmotů, takže pěkné. Nejvíce mně oslovili pasáže, kdy MT cítí, že chce tvořit, že se potřebuje někam posunout a ono to vyloženě nejde, a pak najednou. Tak jak to bývá asi všechno má svůj čas.

Po přečtení první povídky jsme měl pocit, že půjde o podobný text jako je třeba Pražská buzna, ale není tomu tak. Je to soubor povídek, které jsou provázané některými postavami a je to možná takový kaleidoskop různých příběhů, osudů, ale i charakterů postav. Dobře napsané

Zakončení trilogie o Opičím vrahovi. Za mě dobré, čtivé a napínavé, ze všech tří dílů asi nejvíce zvratů, ale možná až moc komplikované.

Pěkný rozhovor s dobrými fotografiemi. Pan Czendlik má sympatické názory a myslím, že více takových lidí církev potřebuje, a vlastně nejen církev. V knize mi byl určitě sympatičtější, než jak jsem ho možná vnímal z veřejného života, jako celebritu. Možná teď po přečtení knihy dokážu jeho kroky líp pochopit.

Velmi dobrý historický román. Asi ne vše je podložené, ale s tím už se asi u beletrie musí počítat. Já jsem byl velmi spokojený a bylo sledovat zánik Romanovců zase z té druhé strany. Určitě to nebude poslední kniha autora, kterou jsem četl. zavádějící je přebal knihy - vyvolá pocit růžové knihovny a velké romantiky... ale je to jen dojem.

Mám docela rád knihy Miroslava Graclika, ani bych je neoznacil za memoary, ale spíš kompilací lépe či měně dostupných informací. Zase mě to inspirovalo k poslechu desek Hany Hegerove - krása. Vlastně mi ani nevadil popis historických událostí jako spíš časté opakování textu, toho co již bylo napsáno například v předcházející kapitole. Na rozdíl od písní Hany Hegerove jde o výčet informací, nečekejte žádné emoce.

Knížky Chrise Cartera mě vždycky vtáhnout. Možná trochu překombinované, ale asi proč ne :-)

Moc pěkná knížka, taková sbírka "facebookových statusů" a vzpomínek na určitě životní mezníky, události. Výborně jsem se pobavil a vlastně jsem všechno chápal, protože ač jsem o generaci mladší, tak pohled na svět a ve kolem mám podobný.

Za mě velmi dobře napsaný historický román, myslím že celou řadu situací si musela autorka domyslet, ale obdivuji, jak tento známý příběh dokázala napsat z pohledu Kateřiny Aragonské, tedy pracuje pouze s informacemi, které královna mohla mít. Kniha se velmi dobře čte.

Poměrně dobrý psychothriller, do poslední chvíle jsem netušil, jak celý příběh skončí a co je tedy vlastně pravda. Dobře se to čte.

Ze začátku mě to hodně bavilo, souhlasím s tím, že mi to připadalo jako takový slabší odvar románů D. Browna, ale to rozuzlení je takové neuvěřitelné, až celkem nezajímavé. Jsem zvědavý na jinou knížku tohoto autora.
Na druhou stranu hlavní hrdina je sympatický, dobře se to čte.

Tři detektivní povídky, které mně moc nenadchly. Za prvé je téměř od počátku jasné, kdo je pachatel, takže je tam minimální odhalování pachatel a jeho motivace, a pak mi vyloženě vadil "takový ten ideální, pozitivní svět", ve které se tedy objeví nějaký zločinec, ale jinak se mají všichni rádi, všichni jsou skvělí a pozitivní. Mně to nevtáhlo a postavy mi byly vcelku nesympatické.

Pro mě celkem příjemné překvapení, dobře se to četlo, ale čekal jsem nějak lepší zápletku na konci. Ale dobře se to čte a myslím, že autorka umí výborně vystihnout situace a problémy současných lidí, rodin. Nejoblíbenější postavy bezpochyby jsou dospívající děti.