FejKýý FejKýý komentáře u knih

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Zpočátku jsem se bála že opravdu budu muset hodnotit velmi nízko.. Zhruba do poloviny knihy, jsem se totiž docela nudila. Hlavní postava Kate moc přemýšlela a svými vzpomínkami zaplnila klidně i deset stran. Pak jsem se konečně těšila na ten děj, na tu schůzku a za tři strany bylo po všem. Opravdu jsem se bála, že v takovém stylu to půjde až do konce knihy. Naštěstí ne, v půlce knihy se to nějak otočilo, myšlenky už tam spíše nebyly a byl tam stále děj. Stránky mě pak utíkali velice rychle.. Kniha byla příjemná vánoční oddechová četba a příští rok kolem vánoc, jich takových chci přečíst rozhodně více. No a ten konec? Samozřejmě sladký jak cukr ale právě mě vůbec nevadil.

29.12.2020 4 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Jde vidět že kniha je opravdu pro mládež. Mě už tolik nesedla. Být o 10 let mladší asi se mě líbí víc. Knihu jsem četla kvůli Johnu Greenovi a paradoxem je, že zrovna od něj ta romance byla nejslabší. Šlo prostě poznat co psaly ženy a co muž. Vánoční náladu mě kniha nedala ale aspoň tam byl ten sníh. Ten u nás není, tak aspoň něco.

20.12.2020 3 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Velice dobrá kniha. Konec se mě zdál mírně loudavý a více mě bavil začátek a prostředek děje. Posledních 50 stran podle mě bylo slabších ale ne že by byly špatné. Každopádně se obávám že sem tam jednu věc nepochopila. Kdo knihu četl, můžete napsat. Třeba jste tu jednu věc vy zrovna pochopily.

13.12.2020 4 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Já nějak nevím, mám strašně rozporuplné pocity z této knihy. Kniha byla velice dobrá né že ne ale... Kniha byla hodně emoční ale myslím že pro jiné, byla více emoční než pro mě. Tak nějak jsem tomu příběhu nemohla moc uvěřit. Někdy ty myšlenkové pochody těch postav.. Za mě minimálně dvě věci tam byly dost přitažené za vlasy, kterých jsem si všimla. Možná jich tam bylo více ale unikli mě. Jinak asi nemám co říct, paní spisovatelka opět napsala parádní příběh. Musím hodnotit 4,5*. Sice úžasné ale mělo to své chyby.

11.12.2020 5 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Tahle kniha ve mě vyvolala spoustu emocí. Byly tam chvíle kdy jsem chtěla knihu hodit z okna a né proto že byla špatná ale proto že byla dokonalá. Romantické linky se mě líbily a tak jsem jim fandila. Když přišli horší chvíle, bylo to jak kdybych to prožívala s nimi. Věřím že kniha nebude pro každého ale pro mě byla jak jsem psala dokonalá. A asi nemám víc už co říct. Je to prostě CoHo.

07.12.2020 5 z 5

Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

(SPOILER) Kniha byla velice dobrá. Byla hodně čtivá, stránky mizí pod rukama, jen mám pocit že to nebylo úplně to nejlepší. Rozhodně ji ale mohu doporučit všem, kdo mají rádi thrillery. Každopádně jsem tak nějak tušila kdo by to mohl být a nespletla jsem se.. Jenže dokud nevíte nic, podezíráte tam skoro každého. Měli bychom si dát bacha na to, koho okolo nás máme. Takže si to shrneme kniha byla dobrá ale konec mě zklamal, mohlo to být lepší, byl to skvělý námět ale bohužel spisovatelce se závěr opravdu nepovedl. Taky tam byla jedna věc, která nedává moc hlavu ani patu.
SPOILER!
Škoda jen, že je to vykrádačka knihy V pasti lží od B. A. Paris.

04.12.2020 3 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

V hodně věcech jsem se našla. Je to taková jednohubka na 20 minut. Být mladší, asi jsem z toho ale nadšenější. 3,5*.

03.12.2020 4 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Toto bylo pěkné, zároveň zvláštní a moc smutné, dostalo mě to. Krásná kniha. Ale něco mě tam chybělo.

30.11.2020 3 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Vidím že převážně má tato kniha dobré ohlasy ale za mě nic moc. Ze začátku mě i bavila, což je zvláštní většinou než se to rozjede to trvá. Tady ne že by se tam něco dělo na začátku ale prostě mě to bavilo. Ale potom asi zbylých 250 stran, když jsem četla, jsem byla myšlenkami jinde nebo jsem začala usínat. Příběh byl zbytečně zdlouhavý, klidně bych to o pár stran zkrátila, vraha si tipnete dlouho před koncem a zjistíte že vlastně je to správně a taky ty poznámky pod čarou? Ty prosím příště nejlépe vynechat. Za mě průměr. Dávám 2,5*.

30.11.2020 3 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tenhle příběh byl úžasný, nikdy bych se k němu nedostala kdyby ho holky nedoporučovali na Instagramu. Jsem ráda že jsem nakonec do ní šla a určitě si přečtu další díly, pokud u nás výjdou. V příběhu mě tedy ale strašně mrzela jedna věc co se tam stala a do teď jsem se s tím ještě nesrovnala. Moje hodnocení je 4,5*.

29.11.2020 5 z 5

Remade Remade Alex Scarrow

Na knihu jsem se velice těšila. Začátek byl trochu delší než se to rozjelo ale pak to jelo, akce a pořád se něco dělo. Fakt paráda ale.. pak se to ubralo úplně jiným směrem, ano vím teď už, že je to scifi, já od toho čekala čistě postapo a možná proto mě to ani tolik nebavilo.. Tohle bylo za mě už moc přehnané.. Takže asi tak 100 stran v knize mě bavilo. Konec byl za mě docela nudný a zdlouhavý. Myslím že je to trilogie a doma mám i druhý díl Reborn, takže ten určitě ještě přečtu. No uvidím jestli se vůbec pustím do třetího dílu.. Na mě to bylo až moc fantasy a fantasy ani scifi nějak nevyhledávám, nebere mě ten žánr. A že je to YA? To potěš.. Chudáci děti z toho musí mít pěkné noční můry.

28.11.2020 3 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Velice silná kniha. Věděla jsem co se zhruba dělo za hrůzy a tady to bylo dokonale popsané, strašně mě to mrzí, to vše, co se dělo. Ke konci jsem se málem rozbrečela, kdo četl víte proč. Jinak souhlasím s jinými, že moc nechápu jméno knihy, když to moc nesouvisí. Každopádně kdo dokáže tyhle hrůzy číst, všem doporučuji.

20.11.2020 5 z 5

Snílci Snílci Karen Thompson Walker

Velice zajímavý postapokalyptický příběh. Zprve jsem se na něj těšila, pak podle recenzí už trochu bála. Bála jsem se že mi nesedne a bude to nuda ale opak byl pravdou. Příběh je velmi zvláštní i zvláštním stylem napsaný ale po pár stránkách si na ten styl psaní zvyknete. Kniha je velice ponurá sama o sobě, ke všemu když čtete za tmy, je to ještě horší. Rozhodně ji doporučuji. Jen tak, takovou knihu s takovým dějem podle mě nenajdete.

18.11.2020 4 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Tak to byl mazec! Od knihy jsem moc nečekala, myslela jsem že nebude moc dobře napsaná, podle toho z jakého je roku. Opak byl ale pravdou. Všem knihu doporučuji, hlavně těm co se jim líbila kniha od Shari Lapeny Nevítaný host, tohle je o dost lepší. Hned se do knihy začtete, žádné extra dlouhé popisy, rovnou hezky jdete do děje. Po pár stránkách už se začne něco dít, vy čtete, čtete a najednou konec a říkáte si že ta kniha vlastně byla krátká. Příběh gradoval hned od začátku a do konce knihy neubral na síle. Mohu říct že vraha jsem tedy netipla! Zrovna ten se mě pozdával celou knihu jako nevinný člověk (samozřejmě né úplně nevinný člověk, víme jak to tam s nimi je, že) ale ne že by zabíjel. Moc se mě líbilo že to bylo podle té básničky, jen byly blbý že věděli že to je podle ní a stejně dělali vše stejně jak to v ní bylo napsané. Stejně zvláštní, že se jim nezdálo zvláštní pozvání na ostrov. Jinak závěr překvapivý, pak jsem znovu musela přečíst tu kapitolu, kde byly dva a vše pochopila.

10.11.2020 5 z 5

Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

Tato kniha mě dala zabrat, nemohla jsem se moc začíst. Druhá půlka knihy byla lepší ale že by o moc to ne? Vlastně když si přečtete anotaci, víte vše. Nic víc se tam neděje. Ocenila bych větší romantickou linku mezi Starr a Chrisem. Celkově ale myšlenka toho příběhu byla dobrá. Já si ale musela pak dát za úkol povinně přečíst 5 kapitol denně abych ji vůbec někdy dočetla a konečně asi po třech týdnech je to tam! :D A co mi ještě na knize vadilo byly docela dlouhé kapitoly, to zrovna nemusím. Já se teď jdu vrhnout na ten film. Dávám 3,5*.

05.11.2020 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Tak kde začít.. Zbylé tři knihy od paní autorky jsem hodnotila 5*kově. Bohužel ale tahle mi nesedla, ač jsem se snažila.. Bylo pro mě horší ji číst, paní Mornštajnová stále psala moc hezky ale ten příběh mě nějak nesedl. Ale co mě ještě více nesedlo byl konec nedotažený do konce. Velice líto mě bylo Běly, Blanky a Bohdany. :(

31.10.2020 3 z 5

Fáma Fáma Lesley Kara

Kniha byla velice čtivá, čekala jsem samozřejmě od knihy příběh co byl v anotaci, jen jsem děj čekala úplně jiný. :D Každopádně kniha byla super, ten konec samozřejmě může někoho mírně zaskočit. Ale už jsem četla lepší. Další knihu od autorky která u nás nedávno vyšla, určitě přečtu, ač prý není tak dobrá, co jsem slyšela recenze. Hodnotím 3,75*. Nemohu se totiž rozhodnout zda dát 3,5 nebo 4*.

29.10.2020 3 z 5

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Hodně lidí říkalo že třešničky jsou ještě lepší než Jeho banán, moc jsem tomu nevěřila, protože už banán se mě velice líbil. Ale je to tak. Samozřejmě obě knihy hodnotím 5* ale tenhle příběh byl pro mě snad o kapku víc vtipnější. William byl úžasný a ta jeho kleptománie. :D

21.10.2020 5 z 5

Karanténa Karanténa Peter May

Nebudu lhát, kniha se četla dobře, příběh byl parádní ale! Za mě všechno zkazil konec, čekala jsem něco většího a hlavně že to bude delší a ne že se to tak rychle utne. Jinak poslední věta mě ale dostala. Je to více detektivka než thriller. Samozřejmě to pozadí je tam takové temné.

17.10.2020 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Kniha se mi velice líbila, byla čtivá a pořád se tam něco dělo. Příběh Anežky mě asi bavil nejméně ale i tak byl hodně dobrý. Nemůžu si pomoct ale připadá mi že tam bylo snad více postav než v Hotýlku ale mě to nijak nevadilo jak tady, tak i tam. V postavách jsem se neztrácela a číst mě bavilo, pořád jsem musela číst dál a dál, jak kdo dopadne. :) Rozhodně bych ale o pár stránek ještě natáhla konec. Dávám 4,75/5*.

09.10.2020 5 z 5