FejKýý FejKýý komentáře u knih

Jeden svět Jeden svět Aleš Novotný

Věděla jsem, že jak tahle kniha vyjde, hned ji budu číst. Protože z minulých dílů si moc nepamatuji, tak není čas ztrácet čas. Naštěstí se mi jakž takž pár věcí, během příběhu osvěžilo a já si vzpomněla aspoň u těch hlavních hrdinů, kdo je kdo. Knihu jsem přečetla za jeden jediný večer. Samozřejmě jsem nic neuhádla, takže za mě paráda a to jsem si hodněkrát říkala, že to určitě vím, že takhle to bude, že je to hned jasný. Vrahů tam řešíme více. Odhalení prvního vraha, nevím nějak jsem nebyla zaskočená a ani si neřekla wau. Druhý vrah mě ale fakt překvapil, tam už wau bylo. Epilog mě nalákal na další díl (bude?), ale bojím se aby to nebyla.. To si už přečtěte sami.

11.12.2024 4 z 5

Divoká jízda Divoká jízda Lauren Blakely

Tak.. Myslím, že jsem knihu dočetla za pět minut dvanáct. Zítra vychází šestý poslední díl série a hned jak ho budu mít u sebe se do něj pustím. Navíc má být hodně krátký, tak bude hned přečtený. A teď zpět k této knize. Za mě to byl bohužel nejslabší díl z celé série. Naštěstí kniha byla čtivá a knihu tak přečtete rychle. Henley jsem si oblíbila ale Max mi nesedl hned od začátku, až do konce. Za mě to byl hrozný namachrovaný týpek. S takovým bych nikdy nebyla. I když se v příběhu dost řeší auta, naštěstí mě to nevadilo. Přitom na auta nějak moc nejsem. Bylo tam toho tak nějak akorát.

10.12.2024 2.5 z 5

Půlnoční polibek - bonusová kapitola Den po dni Půlnoční polibek - bonusová kapitola Den po dni Olga Zbranek

Takový průměrný příjemný dodatek za knihou. Ale za mě by ani nemusel být. Klukům jsem to ani trochu nevěřila. Zdálo se mi to hrozně vyumělkovaný. Asi je to tím, že to bylo fakt jen na pár stran.

08.12.2024 2 z 5

Podzimní děsy Podzimní děsy Agatha Christie

Od Agathy Christie jsem zatím četla jen jednu knihu (Deset malých černoušků). Jsem ráda, že jsem si konečně na ni udělala čas a vrhla jsem se rovnou do povídek, protože celkově povídky miluju a mám v plánu přečíst celou tuhle novou edici povídek od Agathy. Některé povídky mě bavily více a některé méně, to už tak bývá. Každopádně chci tu vypíchnout povídku která fakt byla dobrá a vůbec jsem neodhadla jak to dopadne a poslední věta pro mě byla ''wtf''. A to byla povídka Svědkyně obžaloby které jsem dala jasných pět hvězd. Další dvě povídky které bych tu ještě chtěla vypíchnout, byla hned ta první a následně hned ta druhá (Vražda v postranní ulici, Případ zbohatlé ženy).

06.12.2024 4 z 5

Pozvánka Pozvánka Sebastian Fitzek

To byla tedy jízda. Od začátku až do konce. Čím víc čtete dál, tím máte více otázek. Příběh se mi strašně líbil a na tohle období se skvěle hodí. Jsem ráda, že jsem zrovna měla pocit, že tuhle knihu musím číst prostě hned teď! Líbila se mi velice atmosféra v knize. Opuštěný hotel byl popsán opravdu dobře a děsivě, když jsem to četla přes noc, mírně jsem se i bála. Poté, to v jeden moment, šlo vše hopem a já přestala pomalu stíhat děj. Ale i tak to za mě bylo skvělé tempo. Ke konci, jsem pořád nevěděla moc co si myslet a děl se zvrat za zvratem. Jak to doopravdy bylo, jsem samozřejmě vůbec neuhodla.

02.12.2024 4.5 z 5

Adventní kalendář Adventní kalendář Jana Slaninová

Některé povídky se mi líbily více. Některé méně. Jedinou povídku Horor, jsem bohužel moc nepochopila. Kniha se skládá z 24 povídek. Na každý prosincový den až do štědrého dne a pak tam jsou ještě čtyři povídky navíc na každý advent. A jako překvapení, je tam bonus. Co v něm je? Se dočtete v knize.

02.12.2024 2.5 z 5

Vánoční dárek Vánoční dárek Jana Javorská

Kniha byla docela krátká, ale to mi nevadilo. O vánocích nikdy nevím co dřív číst první. Knihu jsem měla do hodiny přečtenou. Povídky byly hezky čtivě napsané. První čtyři povídky se mi velice líbily (ve čtvrté je bohužel chyba, chvíli se jmenuje dcera Karolína, pak Klára, pak zase Karolína), škoda že byly takové smutné. Chtělo by to na vánoce něco veselejšího. Pátá povídka za mě byla trošku zbytečná a o ničem, jak kdyby tam byla omylem. Vůbec mě nebavila. 3,5*

01.12.2024 3.5 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Nejdříve jsem se na začátku trochu nudila, ale pak to bylo lepší. Krásná atmosféra podzimu přímo dýchala. Postavy jsem si tam zamilovala ač mě Logan pěkně někdy štval a jeho myšlenkové pochody byli jak od 15tiletého kluka. Je fajn, že si s ním ženský šly promluvit a on pochopil. Druhý díl si ujít určitě nenechám.

30.11.2024 3 z 5

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline H. D. Carlton

Knihu jsem vůbec neměla v plánu číst. Ale reklamy na ni, mě hodně nalákaly a nakonec jsem do ní šla. Trochu jsem se bála, co mě čeká a ono to bylo celkem fajn. Hodně lidí píše, že tahle kniha není pro každého. Není. Ale žádná kniha není pro každého, tak moc nechápu, proč musíme psát upozornění na tuhle knihu, když thrillery jsou někdy daleko stokrát horší. Kniha se četla velice dobře a chvíli jsem si i myslela, že bych knihu mohla hodnotit plným počtem hvězdiček. Kniha za mě byla na plný počet hvězdiček, ale zhruba do půlky. Druhá půlka už za mě byla slabší, protože se tam stále opakovaly erotické scény a už to za mě bylo dost a někdy už i nuda. Méně je někdy více. Když opomenu to, tak ten děj kolem, mě mega baví a proto si přečtu i další díl, s tím že některé erotické nudné scény budu číst rychle. Konec za mě úplně hrozný není. Asi proto, že jsem zvyklá na ty thrillery a tam je to horší. Je mi totiž už teď jasné, jak to ve dvojce bude probíhat a jak to dopadne. Jediné co mi dává otazník v hlavě, je jedna věc a to jen, že mě zajímá jedna osoba kdo je. Jinak Zadeho nevím, zda jsem si oblíbila nebo ho nenávidím. Spíš ho asi prostě respektuji co dělá pro lidi, ale i tak je to šílenec. Adeline je ale podle mě ze stejného těsta. Opravdu se k sobě hodně hodí. Těším se na další díl na Dayu, co nám tam ještě předvede. Miluju tu drsnou holku.

28.11.2024 4 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Tohle je třetí kniha co mám od autorky přečtenou. Opět to byl krásný, dojemný příběh. Zase se mi líbilo, že tam bylo něco podle skutečnosti a docela mě překvapilo, že v tomhle příběhu bylo opravdu dost osob, které opravdu existovali. Jsem ráda, že zase vím o dalších, co pro naší zemi hodně obětovali. Často dokonce svůj život. Hodně věcí bylo v knize smutné a byla bych ráda, kdyby to dopadlo jinak, ale bohužel tak už to chodí. Opět se mi líbilo, že tam byla linka z minulosti a ze současnosti. Více se mi líbila linka z minulosti, ale o to víc, byla děsivá. Už mě zbývá jen kniha Diamantové oko, tak jsem zvědavá. Podle anotace to zní úžasně. Zatím se mě tahle kniha líbila asi nejvíce z těch tří (Alicina síť, Lovkyně, Kód růže) co jsem od spisovatelky četla. 4,5*

27.11.2024 5 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Holly Jackson

Tahle kniha je velice kraťoučká a maximálně do dvou hodin ji přečtete. Ideální třeba na cesty když někam jedete. Bohužel ze začátku jsem se moc nemohla začíst, asi jsem celkově čekala více. To, na co přišla Pipa na konci, ale jak odhalila? Tohle všechno nemohla uhodnout jen z té hry. To jestli ve hře ale zvítězila nebo byla oním vrahem si musíte přečíst sami. Už jsem četla první dva díly série Návodu na vraždu pro hodné holky a ty byly báječný. Už se těším na ten poslední/dva díl(y). 3,5*

27.11.2024 4 z 5

Mrazivá smrt Mrazivá smrt Darcy Coates

Tohle byla neskutečná jízda. Knihu jsem měla do jednoho dne přečtenou. Příběh mě moc bavil a teorií jsem měla hned několik. Některé jsem uhodla, některé ne. Co mě mírně pak nudilo, tak jen ten "běh" ke konci. Ale jinak to byly slušné jatka. Strašně mě zajímalo, kolik osob přežije a kolik jich padne. Upřímně na konci jsem byla dost překvapená. Tahle kniha se Darcy opravdu povedla. To že se to dělo vše okolo toho srubu, tomu dodávalo ještě tu správnou ponurou atmosféru. Tyhle příběhy mám vyloženě ráda. V lednu má vyjít podobná kniha (né od Darcy) a já si ji hned také přečtu. Těším se na další knihy od Darcy co u nás vyjdou. Ještě že si jich pár ještě nechávám do zásoby nečtené.

24.11.2024 5 z 5

Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Co tohle bylo? Tolik zvratů v jedné knize a přitom tak krátké. Kvůli malému množství stránek, jsem se bála, že spisovatelka nepůjde moc do hloubky a vše bude jen klouzat po povrchu, ale opak byl pravdou. Něco jsem uhádla, ale asi jen jednu věc z dalších xx?! Opravdu tahle kniha mě mile překvapila. Určitě to není poslední kniha od paní autorky kterou čtu. Už se těším na další. Hlavně jde vidět, že autorka se nebojí opravdu žádného zvratu v příběhu a přijde prostě vždy něco, co nečekáte. Co ještě na knize je super, jsou ty krátké kapitoly a parádní fotky. 4,5*

22.11.2024 5 z 5

Mrazivé vyhlídky Mrazivé vyhlídky Wendy Dranfield

Tak tohle byla opět jízda! Myslela jsem, že jsem na dobré stopě vraha, ale kdepak. Spisovatelka mě zase doběhla! Bylo to výborné. Vraha jsem ani jednou na chvíli netipovala. Strašně mě to překvapilo, když se nakonec zjistilo jméno vraha. Stane se tam hodně zvratů a vy musíte číst dál a dál. V této knize je i dost hádek, ale tak už to na světě chodí. Otec Madison mě teda naštval, když se pak zjistila pravda. Ovšem co nejvíc bylo smutné, byl samozřejmě ten konec. Neměli ani tolik času se více poznat. Nebudu konkrétnější skrz spoilery. A teda děkuji za Owena, jinak by ta Madison snad Natea úplně odstrčila. Nate byl podle mě v knize dost. S případem sice moc nepomáhal, ale to mi nějak nevadilo. Já doufám, že na tom Nate bude časem i trochu zase lépe. Taky mě zajímala Kristen. U ní byla linka už delší dobu otevřená a konečně jsem se dozvěděla více. Každopádně shipuju dál Madison a Natea. A jediný, co jsem v tomhle dílu uhádla bylo, co Nate koupí Madison na vánoce.

15.11.2024 5 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Jsem nadšená! Kniha se nedala odložit. A po cca 150ti stranách už vůbec. Zvládla jsem knihu přečíst na 2x, ale věřím, že někomu bude stačit i jen jeden večer. Já ale nejsem bohužel moc rychlý čtenář. Každopádně pořád se tam něco dělo. Byli tam i dobré zvraty. Jedna věc se tam na konci stala, kterou jsem očekávala, že tak bude, protože to tak je prostě snad vždycky. Pár věcí mě tam ale zaskočilo. Vrah vám je pak v druhé polovině knihy jasný, ale i tak na konci je překvápko. Jo a ještě něco. V knize je nová postava a jsem zvědavá, jak to s ní bude dál.

14.11.2024 5 z 5

Zmizení Astrid Bricardové Zmizení Astrid Bricardové Natasha Lester

Zdá se mi, že jsem snad skoro jediná, které se kniha moc nelíbila. Opravdu nerada, ji tu zkazím hodnocení, ale kdybych dala 5*, moje recenze by nebyla upřímná. Od Natashy Lester knihy miluju (kromě Dům na Riviéře, jsem četla všechny). Já prostě čekala něco víc. Příběh snad ještě více do hloubky než byl. Konec byl na mě strašně urychlený a přidala bych klidně pár stránek navíc. Nejvíce se mě na knize, líbil ten doslov autorky jako vždycky a baví mě, pak zjišťovat, co byla fikce a co skutečné osoby, potom to vždy na internetu dohledávám. Doufám, že další kniha co od Lester u nás vyjde bude zase pro mě boží, jako ty minulé.

12.11.2024 3 z 5

Zůstaň vzhůru Zůstaň vzhůru Megan Goldin

Tak tahle kniha byla opravdu jízda! Od první věty, co jsem ji začala číst, jsem se nemohla od příběhu vůbec odtrhnout. Dlouho jsem nečetla zase tak výbornou knihu! Jsem ráda, že jsem na nic nečekala a hned se do ní pustila. Můj instinkt mi říkal, že toto bude opravdu výborné a měl pravdu. Na hlavního pachatele jsem vůbec nepřišla, takže to bylo fakt překvápko. Samozřejmě na ty vedlejší linky, jak to bude asi s Amy a Marcem, na to jsem došla. Strašně mi bylo líto pak Teda a hlavně,.. autorka nám zapomněla napsat co se stalo s kočkou hlavní postavy, to by mě totiž jako milovníka koček též zajímalo, ale asi je mi to bohužel jasné. Líbilo se mi, že příběh měl tři linky. Jako první tu s vyšetřovateli a poté linku hlavní postavy současnost a minulost cca 2,5 roku zpátky. Určitě zase někdy zkusím přečíst i jinou knihu od paní spisovatelky a jsem ráda, že nakonec tenhle příběh jen tak nezametla pod koberec a opravdu ho neroztrhala. (je to psané v poděkování) Strašně mě bohužel, ale mrzí, že tak to úžasná kniha nebyla vydána fyzicky, ale jen jako ekniha. Takže vás čtenáře vyzývám, běžte do ní i když eknihy nečtete. Stála fakt za to!

05.11.2024 5 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Tahle kniha se mě od spisovatelky četla zatím nejhůře. Rozjelo se to až za půlkou. Knihu bych například o 200 stran zkrátila a hned by to za mě mělo svižnější tempo. Na mě tam bylo moc kódování pořád dokola. Mám za sebou od spisovatelky knihu Lovkyně a ta se mi líbila daleko více a byla za mě svižnější. Teď mám rozečtenou Alicinu síť, tak uvidíme jak si povede tahle kniha, ale už jsem skoro v půlce a od začátku za mě taky lepší než tato. Tím neříkám, že byste měli knihu vynechat. Pokud máte spisovatelku rádi a čtete její knihy, tak směle do toho. Ovšem za kapitolu 46 jsem mírně spisovatelku nenáviděla, ta mě fakt skoro urvala srdce. Na knihách od spisovatelky se mi i líbí, že postavy v příběhu nejsou jen smyšlený a dost postav je tam i opravdu skutečných. 3,5*

27.10.2024 4 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Tenhle díl byl zase perfektní. Opět děj plynul a stránky ubíhaly rychle. První půlku knihy jsem přečetla během dne, pak jsem bohužel neměla moc čas na čtení, tak jsem dočetla až za několik dní. Ale příběh mě bavil, jen to rozuzlení.. asi jsem čekala trošku něco víc. Každopádně jsem přišla jen na pár věcí, ne na všechny takže to zase bylo dobré. Jen ten konec zase moc rychlý. Už se těším na další díl až u nás bude přeložen.

22.10.2024 4 z 5

Skutečné zločiny v Brně a okolí Skutečné zločiny v Brně a okolí Vilém Žák

Kniha je napsaná dobře a dobře se čte ale ty případy? To je opravdu strašné o tom číst, když člověk ví, že se to opravdu stalo. Nebývalo mi často z toho dobře a celkově jsem si řekla, že true crime pro mě nebude. Takže zkušenost dobrá a narazila jsem zrovna na perfektní knihu, ale už v tom nebudu pokračovat. A proč jsem si vybrala právě tuhle? Protože jsem z Brna, tak mě zajímalo co se tu vše stalo. 4,5*

10.10.2024 5 z 5