Felidae komentáře u knih
Velmi dobře napsaný historický román z úsvitu našich dějin. Autor vychází z fragmentů dostupných pramenů, postavy jsou živě napsané, aniž by sklouzával k červené knihovně.
Skvělý, lidský,nesmírně čtivý, životopisný román o Josefu Čapkovi. Dětství, dospělost i konečná křížová cesta po nacistických lágrech velkého člověka, staršího bratra Karla Čapka.
Úžasné dějiny Vídně na přelomu 19. a 20.století. Po přečtení knihy se návštěva Vídně stává neodkladnou povinností.
Námět a samotný příběh jsou zajímavé. Ovšem zpracování připomíná červenou knihovnu, postavy jsou nevěrohodné, jejich chování nese falešný patos.
Naprosto skvělá kniha - úžasný příběh, skvostný jazyk, emoce, které jsou skutečné a pravdivé.
Izraelská literatura je prostě jednička, zrovna jako filmy, seriály. Zkrátka Izrael je nositelem kvalitní kultury. Nakladatelé, prosím, překládejte další díla.
Čekala jsem "opravdový příběh" Rudolfa Vrby.... Prvních 400 stran je převyprávěním jeho vlastních vzpomínek Utekl jsem z Osvětimi, které jsou skvělé a rozhodně lepší. Autor pouze doplňuje vysvětlivky. Až v posledních sto stránek něco málo doplní o poválečných osudech hlavního hrdiny.
Konečně neřešíme červenou knihovnu, ale historický příběh, který baví. Ano jazyk je soudobý, ale neuráží a fakta jsou fakta. Pěkně strávené odpoledne u vody.
Další knížka postřehů pana ředitele Bobka, opětovně milá, plná skvělých postřehů.
V současné době víc než povinná četba.
Nádherný příběh, který nás zavede do válečné a poválečné Itálie, do nelehkého života tamních rolníků. Paní Ventrella se může postavit po bok Ferrante. Díky Argo, že pro nás objevuješ výborné spisovatele.
Román o Joštovi Lucemburském... Rozhodně velmi zajímavá postava našich dějin, která si říká o literární zpracování. Ale takovou snůšku chyb - jazykových slohových, ale hlavně faktických! To opravdu nikdo nečte knihu, než jde do tiskárny? Např. na Karlštejně je převor jezuitského! řádu?! Pochopitelně se jedná o johanitu.... Dvě hvězdičky jen díky jiným autorovým knihám...
Knížka by měla být povinnou četbou - myslím, že málo známe své hrdiny a tito muži jsou hrdiny s velkým H. Autor jejich osudy popisuje velice čtivě, proniká do jejich mysli. Doporučuji.
Nic nečekáš a také nic nedostaneš. Úžasně vyplní čas, když čekáš např. u lékaře.
Opětovně skvěle zpracované dramatické osudy, tentokrát z konce Protektorátu.
Literární zážitek zpracovává nelehkou poválečnou dobu v Německu.
Okolnosti vzniku státu Izrael v přímém přenosu, bez sentimentu a růžových brýlí.
Velká osobnost našich dějin ve velké době z pera velkého historika. Co dodat? Vřele doporučuji.
Skvěle a obdivuhodně napsaný historický román o městě Paříži, jejích obyvatelích a francouzských potažmo evropských dějinách. Skládáním chronologických dějinných událostí a rodinných ság dostaneme obraz města světel - Paříže. Jedním slovem skvělé.