Felidae komentáře u knih
Takhle nám doopravdy o svaťáku bylo, kniha nás přenese v čase do kraje malin nezralých a ty samozřejmě mají trny. Útlá knížečka, která má co povědět.
Kde je můj editor? Asi nějak podobně by měl znít podtitul - z obsáhlé /a nekřesťansky drahé knihy/ by měl pan editor vyškrtat půlku, možná i víc.... škoda, hodně promarněná šance...
Nenechte se odradit nízkým hodnocením - úžasná atmosféra starého sídla, rodu a lidských vášní. Literární zážitek.
Skvělé příběhy o skvělých lidech, ale strašně napsané....
Děkuji nakladatelství Prostor za výběr překládaných knih, kniha z Prostoru je sázka na jistotu. I kniha tzv. romantické nebo červené knihovny nemusí být vůbec hloupá.
"Realismus v Izraeli znamená převedení nemožného ve skutečnost" Šimon Peres
Izraelská literatura je prostě jednička, zrovna jako filmy, seriály. Zkrátka Izrael je nositelem kvalitní kultury. Nakladatelé, prosím, překládejte další díla.
Mám pro knihy pana Doležela slabost - a tahle je opětovně SKVĚLÁ.
Jedna z nejlepších knih za poslední rok, česká určitě.
Dech beroucí vzpomínky intelektuála musejícího čelit krutostem a absurdnostem totalit. Doporučuji
zajímavé, jak nás Čechy vidí někdo zvenčí. Pohled není příliš lichotivý....
Velmi zdařilý psychologický román s výborně zvládnutými charaktery a atmosférou.
Velký příběh člověka semletého šílenými událostmi 20. století. Velká škoda spočívá v nevyužitém potenciálu životního osudu, zasloužil by si zpracování od odborníka.
Literární poklad. Nebude se opakovat s hodnocením, jen si trochu povzdechnu - proč je mezi překladovými díly, tak málo podobných skvostů? Stačí se podívat na každotýdenní přehled vydaných "knih"... Nakladatelé, myslete na nás - čistokrevné knihomoly více
Přesně tomuhle se říká zbytečná kniha. Udivuje mne, že takový průměrný kompilát vůbec někdo vydá....Velice povrchní "dílo" a plné nepřesností - ty lze rozdělit do dvou skupin - jednak úplné hlouposti, jednak vzniklé tím, že autorka míchá "hrušky s jablky". Pro znalé čtenáře je tahle povrchní záležitost ztráta času, pro neznalé až nebezpečná, jelikož svádí udělat si obraz zcela mimo realitu. Dvě hvězdičky jen díky dobře vybraným ilustračním fotografiím.
Knihy pana Komárka jsou vždy skvělé, netradiční životopis Balbína přesně zapadá do rámce. Historická kniha nikoli očima dějepisce, ale biologa, přináší čtenáři nevšední zážitky.
Plně souhlasím - tohle je počteníčko - nádherný jazyk, reálie podložené historií, ano takhle vypadá historický román.
Čekala jsem "opravdový příběh" Rudolfa Vrby.... Prvních 400 stran je převyprávěním jeho vlastních vzpomínek Utekl jsem z Osvětimi, které jsou skvělé a rozhodně lepší. Autor pouze doplňuje vysvětlivky. Až v posledních sto stránek něco málo doplní o poválečných osudech hlavního hrdiny.
Konečně neřešíme červenou knihovnu, ale historický příběh, který baví. Ano jazyk je soudobý, ale neuráží a fakta jsou fakta. Pěkně strávené odpoledne u vody.