Felidae

Konečně neřešíme červenou knihovnu, ale historický příběh, který baví. Ano jazyk je soudobý, ale neuráží a fakta jsou fakta. Pěkně strávené odpoledne u vody.

První knihu jsem zhltla, druhá se mi docela líbila, tahle byla třetí a mám pocit, že autor začíná omílat stále to stejné....

Tak rozhodně se nejedná o špatnou knihu, naopak povídky jsou dobré. Ano dobré, ne vynikající. A bohužel si myslím, že kniha, která získá Magnesii Literu, by vynikající být měla.

Tak nějak je mi smutno. Konečně se v našich vodách urodí knížka, která má zajímavý děj, úžasný jazyk, je chytrá, není prvoplánovým slohovým cvičením a místo knihomolího jásání má tak nízké hodnocení?! Nekoukejte na čísla a začtěte se do Plzně ze všech možných stran.

Plně souhlasím s Apo73 - mnohé knihy mají vysoké hodnocení a mnohdy jde jen o libými slovy potištěný papír.... Kniha historika Pernese je výborná námětem, zpracováním, opírající se o fakta a jako bonus čtivá jako beletrie. Za mě je 5 hvězdiček málo.

Opětovně mistrný výlet do novodobých českých dějin s panem Kourou. Skvělé jako vždy, nelze než doporučit.

Rodinná sága ukrajinsko-holandské rodiny během posledních dramatických 100 let. Současný Luhansk a Dům zapomenutého donského kozáka, kde se dá procházet roky jako místnostmi, setkávat se svými předky, někdy proměněné v jeleny se zlatými parohy. Pohádkové a přitom mrazivě pravdivé, poetické a zároveň drsné až na dřeň. V dnešní době velmi krásná a potřebná kniha.

Skvělá kniha po všech stránkách. Ačkoliv jsme byli jeden stát, o slovenské literární scéně předválečné a válečné doby, nevíme skoro nic. Jen mě mrzí "popelkovská" obálka díky níž, bohužel, kniha zůstane na pultech přehlédnuta.

Knihy pana Ivanova miluji od dětství a patří k mým oblíbeným. Tahle první se pro mě stala zklamáním. Kniha by velmi potřebovala ruku editora....

Tahle knížka je vlastně o ničem, jen o těch nejdůležitějších věcech na světě - lásce a přátelství. Doporučuji

Izraelská literatura obsazuje nejvyšší příčky a právem. Psychologické drama, skvělé charakteristiky hlavních hrdinů, myšlenky, ke kterým se budete vracet. Prosím nakladatele, překládejte dále - opravdu je z čeho vybírat.

Další knížka postřehů pana ředitele Bobka, opětovně milá, plná skvělých postřehů.

Dokumentární povídky pana Doležala jsou vždy skvělé. Nejinak je tomu v této knize. Vřele doporučuji.

Ano, je to romanťárna, ale ne hloupá. Nesetkáme se s žádnými faktickými chybami, takže pokud někdo chce oddychovku, která neurazí, je to kniha přesně pro něj.

Oddechový historický román, žádná velká literatura, žádné psychologické zkoumání hlavních osob. ALE v dnešní záplavě rádoby historických románů, kdy červenou knihovnu zaobalím do středověkých kulis a tvářím se jako historická kniha, je Grmolcův román příjemné osvěžení, oceňuji správnost faktů a hlavně vynechání věčného "vyhrnul jí suknice".

Co a kdo je pakáž, výborně sepsaný rodinný příběh odehrávající se na pozadí 1.světové války. Rodinné vzpomínky jako střípky skládají mozaiku příběhu narození autorčiny matky.

Po dlouhé době román takový jak má být, čtivý, napsaný krásným jazykem, historické části jsou fakticky správně, plný počet hvězd.