Fillipa

Ještě nemám doposloucháno a už vím, že za pasáže s brutálními popisy vražedného rituálu vraha "při práci" půjdou hvězdy dolů. Tohle prostě do detektivky nepatří, od toho tu jsou thrillery a autoři, kteří to se surovostí umí.

Na první pokus to nešlo, nedostala jsem se ani přes večeři na pracovním úřadě. Sáhla jsem tedy po Babičce ..., kde se k mému překvapení tato velice uvěřitelná dáma vyskytovala a prošlapala sama sobě cestičku. Vrátila jsem se k ní a audioknihu si poslechla celou. Britt-Marie mi zpříjemnila práci u počítače, což není málo, ale vracet se k ní nebudu.

pííívej batulkovi = u nás "babinko pívej kalkulku"

Docela jsem se pobavila, ale jako parodie kniha asi míněna nebyla. Nicméně za nesmrtelné vousaté hlášky aspoň hvězdička.

Věčná škoda, autorovi skutečně nějak uniklo, že jednoho z vysokých královských úředníků nechal zemřít již dlouho před rokem 1266. Tento díl nechám bez hodnocení :-(

Můj definitivně poslední pokus akceptovat autora - on a Wilbur Smith jsou pro mě velkou záhadou - čím vlastně uchvátili svět?

Max Holman mě rozčiloval každým činem i myšlenkou, přesto jsem knihu neodložila.

Poslouchala jsem někdy v roce 2010, abych si doplnila přehled. Při skvělé interpretaci se mi vždy podařilo vplout do snů, takže jsem poslouchala dlouho. A doposlouchala jsem se závěru, že pro ateistu poslech ani přečtení nestačí, je to text ke studiu pro zájemce o duchovní literaturu. Teď jsem si pustila několik zpěvů znova se stejným výsledkem, pro hodnocení nejsem ta pravá.

Anotace se s audioknihou neshoduje, končí smrtí otce Josefa Hlávky. To, co jsem slyšela, se mi nelíbilo, neřekla bych, že autorkou je Valja Stýblová. Dám 2** a další díly si odpustím.

Rosamunde Pilcher nikdy více ..... S pochybnostmi jsem začala, silou vůle doposlouchala.

Oblíbíla jsem si Douga Selbyho, ale nyní znovu sáhnu i po dalším hrdinovi E.S. Gardnera Perrym. Nic příliš drastického, příjemná audiokulisa při méně náročné práci, to je pro podzimní odpoledne to pravé.

Doporučuji sáhnout nejprve po Příbězích Artura Gordona Pyma (A. E. Poe), které mají otevřený konec a na které je v četbě mnoho odkazů. Ledová sfinga nabízí jeden z možných závěrů Pymových dobrodružství.

Je jen málo děl A.CH., ke kterým se nevracím. Bohužel tahle je jednou z nich, i když Agátha odvedla výjimečnou práci a román by byl na 5* (ty také téměř pravidelně dávám) Jenže ... Nemohu skousnout postavu - aha, to by byl spoiler. Prostě jedna příliš dobře vykreslená postava je pravým opakem toho, co lichotí mému duchu, a vytáčí mne do krajnosti ;-) Proto jen 3*

Stále častěji zjišťuji, že poslech audioknih je velmi příjemný, ale zkracování kvůli kapacitě nosiče se už vydavatelství ani neobtěžují uvádět. A možná právě absence několika vět na nesprávném místě zkresluje hodnocení. To je důvod, proč jsem je u této knihy změnila ze dvou hvězdiček na tři.

Kdybych četla knihu, přečetla bych několik stránek na začátku, poslední kapitolu a bylo by hotovo. Protože jsem ji poslouchala při práci, nějak jsem se prokousala celým nedějem a došla k závěru, že nevím, proč bylo seskupeno tolik slov :-(

Knihu jsem dlouho odkládala, po velmi nepovedeném Stalkerovi jsem sbírala odvahu... Ukázalo se, že se autoři vracejí ke kvalitě prvních knih, ačkoli k Paganiniho smlouvě (tu považuji za nejlepší) má Lovec králíků daleko.
Možná by pomohlo, kdyby popisy vražd netrvaly téměř stejně dlouho, jako vraždy samy.

Prosím, četl někdo knihu v originále? Právě ji poslouchám a vytrvalé "abysme" místo "abychom" mi rve uši natolik, že toho budu muset nechat :-(
Ráda bych věděla, komu za to vděčím - autorovi nebo překladatelce (Helena Stiessová)?

"bojuje kolektiv bezpečnostních pracovníků a vědců"
Těžko hodnotit v roce 2016. Nebojují bezpečnostní pracovníci a vědci, bojují soudruzi. Navíc v audioverzi text nejméně do poloviny asocioval totalitní filmové týdeníky.
Závěr = Pavel Hejcman zkrátka není Václav Erben.

Snad je to skutečně dobrá kniha, bohužel ne pro mne. Neprokousala jsem se, nehodnotím.