Gabi13 Gabi13 komentáře u knih

Northangerské opatství Northangerské opatství Jane Austen

Jsem romantik a když mohu číst knížku o lásce z anglie 19.století je to potěšení. Mám ráda současnou literaturu, ale nepohrdnu knížkami jako jsou ty od Jane Austenové. Líbí se mi jazyk, úcta i trápení té doby. Moc jsem si knížku užila.

09.07.2021 5 z 5

Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Och, ach, wau. Krásné, děkuji za takové nahlédnutí do soukromý a do světa, který si neumím ani představit. Je to pro mě neskutečně vzdálený svět. Hory miluju a ve výborném popisu Lucky se mi z výšky třásli kolena. Na druhou stranu mého obdivu - nedokázala bych takto opouštět svoji rodinu. Jsem kvočna, která kolem sebe chce mít své nejbližší a to právě hlavně ve chvílích pocitů štěstí, nadšení a nekonečnosti, tak to Lucka popisuje... Má můj obdiv a kniha byla vstoupenim do jiné dimenze, jiného světa, do Lucie...

01.05.2021 5 z 5

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Příběh zasazený do doby kdy k moci nastoupila moc komunismu. Trápení obyčejných lidí i těch co něco znamenali. Velmi se mi líbil popis té doby, situací a postoj lidí.

05.08.2020 4 z 5

Dárce Dárce Lois Lowry

Moc mě mrzí, že jsem neměla tolik času, aby jsme tuto knihu četla uceleněji a ne po kouskach, jak byl čas. Kniha je to totiž nádherná. Nese v sobě spoustu věcí k zamyšlení i hledání fantazie nebo snad skutečností, které můžeme ovlivnit, změnit. Doporučuji všem. Dospělým proto, že se lehce dá srovnávat a přirovnávat. Dětem pro jejich čistotu a představivost s kterou si v této ķnize mohou pohrát.

12.05.2020 5 z 5

Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Skvěle psaná kniha. Nešlo se odpoutat. Kniha má dobře řešené časové dění a tedy člověk nemusí přemýšlet, kde se právě nachází. Příběh a téma je velmi neobvyklé, velmi mě to zaujalo.

21.02.2020 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Perfektně napsané. Skvělé téma a Sisi, hlavní postava dokonale popsané psychické stavy od dítěte až po dospělou slečnu. Paní spisovatelka hezky vykresluje prostředí i osoby a přiznávám, že plíseň jsem vážně cítila...

02.01.2020 5 z 5

Naschválníčci Naschválníčci František Nepil

Tak milé čtení. Vrátí to člověka do dětských let, kdy na přesně takový tábor jezdil. Četla jsem to se synem, který je také skaut, tak se nám lehce chápalo a bavilo nás to.

18.08.2019 5 z 5

Chceš-li rozesmát pánaboha Chceš-li rozesmát pánaboha Michael Třeštík

Proč někdo chce psát o svých předcích? Ze začátku knížky jsem si říkala, tak takhle bych to uměla také. Ale s dalším čtením a hlavně popisem života maminky, jsem cítila z pana Třeštíka velkou úctu ke své rodině. Moc mě kniha dojala a děkuji, že jsem mohla nahlédnout do životů Třeštíků. Velmi milá kniha.

08.08.2019 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Krásná čeština, poutavý příběh. Moc hezky se mi čte paní Mornštajnová.

15.08.2018 5 z 5

Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe Jan Paulas

Krásná osobní zpověď. Moc děkuji, že jsem mohla nahlédnout pod pokličku církvi, která je pro me stále malou neznámou a které se snažím porozumět. Pani Angelika je úžasná tím, jak vše vysvětluje s lehkostí i pro běžné smrtelníky.

15.07.2018 5 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Můžete ji číst dvěmi způsoby. Vyprávění kočky a přijde vám to dost nesmyslné. A nebo vyprávění ve kterém je spousta moudra a zamyšlení se.
Kolikrát jsem si u knížky pokyvovala a usmívala se, našla jsem totiž pravdu a vysvětlení na věci které se mi dějí.
Je to velmi příjemné a nenásylne čtení.

02.07.2018 5 z 5

Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Hájemství: Příběh kluka z pohřebky Daniel Krejčík

Jsem předojmovaná a to to začalo fakt vtipně a nevinně vyprávěním o rodinné pohřebce. Končí to úžasným vyznáním Danielovým rodičům o tom, jak je má rád. Je to milé čtení, které vás nahlas rozesměje i vážně rozpláče. Dala bych mnohem vyšší hodnocení za ty emoce, které mi to přivodilo.

30.01.2025 5 z 5

Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou Generál Pavel v rozhovorech s Jolanou Voldánovou Jolana Voldánová

Jsem šťastná, že právě pan Pavel je naším prezidentem. Knihu jsem dočetla ve chvíli, kdy je již více jak rok naším prezidentem a jsem ráda, že jeho názory, postoje a rozhodnutí jsou stále stejná, nemění se dle toho jak se to hodí. Jeho vystupování je jasné, empaticke , diplomatické a reprezentující a jsem vděčná, že někdo takový je naším prezidentem.

07.07.2024 5 z 5

Ve znamení Kon-Tiki Ve znamení Kon-Tiki Thor Heyerdahl

Neuvěřitelné. Opět jsem si knížku pořídila na doporučení a hodila se mi do Čtenářské výzvy. Nevěděla jsem však jaké dobrodružství mě čeká. Takový neskutečný počin šesti mužů, že na voru se lze plavit tisíce kilometrů. Tři měsíce bez civilizace. Někdy se mi strachy třásla kolena.

03.11.2023 5 z 5

Kdyby lidi byli stromy Kdyby lidi byli stromy Jan Kršňák

Bylo to milé, zcela jsem se napojila na své děti v práci a již vymýšlela, jak zapojím hry do naší běžné činnosti a hlavně do letních táborových programů, které jsou vždy v duchu přírody a ekologie

25.01.2023 5 z 5

Skutečná cesta ven Skutečná cesta ven Patrik Banga

Drsné. Obraz z úplně jiné strany. Přesně jak je řečeno, že je vše jen černé a bílé a člověk se tomu snaží věřit. Ale pak si přečtu syrový životní příběh pana Bangy a začnu vnímat i jiný pohled a není to procházka růžovou zahradou.

03.12.2022 5 z 5

Prstýnek z kopřivy Prstýnek z kopřivy Pavel Čech

Tak krásný večer jsem měla s touto knížkou. Pan Čech nikdy nezklame a tentokrát to zase byla potěcha pro všechny smysly.

02.09.2022 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Oddechové čtení, věřím, že pokud to pan Hartl nechá zfilmovat bude to stejně příjemný film jako knížka.

18.05.2022 5 z 5

Skoro modlitby Skoro modlitby Karel Čapek

Milá a stále aktuální témata. Je to vždy takové pohlazení, když čtu něco rozumného, nad čím se člověk zamyslí a co je nadčasové. Kolikrát jsem nepotřebovala ani vyjádření pana Putny a kolikrát jsem byla za jeho slova ráda. Moc hezké počteníčko.

06.01.2022 5 z 5

Rakoncaj - Měl jsem kliku Rakoncaj - Měl jsem kliku Josef Rakoncaj

Smekám, mám velkou úctu k lidem jako je Josef. Je to pracant, dříč, palice, ale díky tomu dokázal co nám ukázal. A to je jen zlomek ze všech jeho výprav, které jsou pro mě v některých místech nepředstavitelné. S velkým zájmem jsem jednotlivé cesty četla a vždy si říkala, že člověk je opravdu odolný a má silnou vůli. Jen toto na sobě objevit.

11.07.2021 5 z 5