gargamelka gargamelka komentáře u knih

Horalka Horalka Alberto Moravia (p)

Zajímavá kniha. Některé pasáže jsou velmi živě popsány. Je popsán život za války a změna charakterů jednotlivých postav. Rozhodně stojí za přečtení, nepostrádá švih :)

13.03.2016 5 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Ano, tato kniha nám ukáže pohled Christiana. Některé pasáže jsou na chlup stejné jako v odstínech (možná pro někoho to bude zklamání). Ale alespoň poznáme jeho pohled na věc či jeho myšlenkové pochody. Jako oddychovka fajn:)

13.03.2016 4 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Jeden z nejoblíbenějších autorů. Pan Lustig vychází ze svých zkušeností. Strhující příběh, rozhodně, kdo si ji vybere neprhloupí

10.03.2016 5 z 5

Manžel a... dítě z minulosti Manžel a... dítě z minulosti Alena Jakoubková

Knížky od autorky jsou téměř sázka na jistotu. Příběhy ze života, ženská trápení, muži, vaření, ale i empatie a pomoc druhým... Nejinak to bylo i v této knize. Vhodný společník do upršeného dne;)

01.06.2024 4 z 5

Muž vdaných žen Muž vdaných žen Alex Walló (p)

Pohodová a zajímavá knížka.

20.04.2024 5 z 5

Jednou se uvidíme Jednou se uvidíme Simona Kutišová

Krásný příběh, který je o nezdolnosti, odvaze, síle, vytrvalosti, empatii... V knížce se prolínají témata víry, kožní nemoci, nevidomosti, gamblerství....Marika se sama potýká se svým kožním defektem. Do toho chodí s Davidem a příprava na povolání ji přivede do života Rosťu...

30.12.2023 5 z 5

Feťáci Feťáci Eva Dolejšová

Tato kniha je jízda a měla by být součástí prevence. Nejen pro aktéry, ale i čtenáře. Náročné téma, které ve společnosti bylo, je a bude.

08.10.2023 5 z 5

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Není to typický druh knížky na který jsme zvyklý - volně plovoucí příběh. Podání, které nutí čtenáře být ve střehu, na knihu se soustředit. Rozhodně neotřelé a sebejisté. Krásný obal! Téma které není jednoduché.

Jaké by to bylo si knihu přečíst podle číslování kapitol a ne dle čísla stránek? :)
Ten, kdo Radku sledujte na Instagramu se s mohl na některé motivy narazit..

10.06.2023 4 z 5

Vesničanka Vesničanka Mirka Skočílková

"Člověk musí skloubit rozum s city, a to není vůbec jednoduché."

05.03.2023 5 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Od autorky jsem četla i její předchozí knihu a byla jsem spokojena, u této knihy také. Propojení dvou časových os, historický kontext. Nesmělá Jasmína, soused Oskar a Joachym. Jak to celé dopadne?

26.02.2023 5 z 5

Manželky po rokoch Manželky po rokoch Táňa Keleová-Vasilková

Táňa patří mezi mé oblíbené autory. Hned, jak jsem zaregistrovala, že vydala novou knížku, tak jsem vyrazila do kamenného knihkupectví a knížku si zakoupila. Příběh ze života. Radosti, ale i smutky se kterými se na životní pouti můžeme setkat/setkáváme.

29.10.2022 5 z 5

Rafinovaná past Rafinovaná past J. J. Vlčková

Oddychovková knížka.

25.09.2022 4 z 5

Panda a dráček Panda a dráček James Norbury

Jsem velká milovnice pand, takže knížka je pro mne must have. Jednohubka životních mouder.

07.09.2022 5 z 5

Hledá se chlap s velkým... Hledá se chlap s velkým... Mária Blšáková

Nenáročná a oddychová knížka, ve které se každá trošku najdeme.

21.02.2022 4 z 5

Je hlína k snědku? Je hlína k snědku? Jakuba Katalpa (p)

Místy syrové, pro každého knížka rozhodně není. Osobitě seskládaný příběh. Literárně povedené - osobitý styl jazyka a vyprávění.

02.01.2022 4 z 5

Home Body: Mé tělo, můj chrám Home Body: Mé tělo, můj chrám Rupi Kaur

Fajn kniha. Mnoho témat, která ve společnosti rezonují - zneužití, láska k sobě, smutky a radosti, záliby, pocity aj.

22.11.2021 5 z 5

Slzy africkej lásky Slzy africkej lásky Mirka Manáková

Krásně vylíčen vývoj Kayly. Na jednu stranu knižní oddychovka, ale příběh hlavní hrdinky není jednoduchý.

28.09.2021 4 z 5

Dům bez zrcadel Dům bez zrcadel Iva Pekárková

Markéta nás provede svým životem, který skončí nejen pro čtenáře nepředvídatelně. V anotaci mne zaujalo téma demence- zlepšení posledních dnů lidem, kterým moc času nezbývá. Práce v sociální sféře není jednoduchá, proto nemůžeme odsuzovat v Markétině případě relax na Djerbě a její suvenýr... Osobně mi dáreček byl velmi nesympatický. Markéta je žena jakákoliv druhá, která si prošla mnohým... Líbil se mi přístup hlavní hrdinky ke svým svěřencům. Kdyby bylo takových Markét více pro klienty by to bylo jistě plus.

22.08.2021 4 z 5

Mrtví milovat nemohou Mrtví milovat nemohou Erika Jarkovská

Očekávala jsem více. Rozhodně začátek jako zajímavý příběh, postupně úpadek.

11.04.2021 3 z 5

Kaleidoskop lásky Kaleidoskop lásky Martina Symerová

Příjemné oddychové, lehce kořeněné čtení, které je o to více nevyzpytatelné.

03.04.2021 4 z 5