Haen

Výborná kniha, přečetla jsem jedním dechem. Určeno dětskému čtenáři, ale zdá se, že právě dospělé více zasáhne.

Eleanor je jako zjevení. Narazila jsem na ni náhodou a jsem ráda, že jsem ji neminula. Skvělá kniha.

Robert Bryndza opět nezklamal, bylo to napínavé, strhující, varující.

Výborná knížka. Rodinné vztahy, život s vlky, eutanazie. Všechny roviny příběhu mě zajímaly, různé úhly pohledů zúčastněných postav vyprávění skvěle doplňovaly. Jodi Picoult opravdu psát umí.

Skvělá knížka s laskavým humorem, vtipná milá oddechovka, která umí zlepšit náladu, stejně jako nestárnoucí seriál z roku 1971.

Melancholický příběh o životě a smrti, který je asi určený jiné cílové skupině, ale dokázal mě pořádně chytit za srdce.

Zajímavý román o tom jaké to je, když se narodí "jiné" dítě. Hledání cesty k autistickému dítěti je popsáno s pochopením i nadhledem, je vidět, že autor tento svět dobře zná a cesta k vlastnímu synovi jistě nebyla snadná.

Skvělá knížka. Je zajímavé číst jeden časový úsek z pohledu dítěte, matky a babičky. Líbí se mi, že se díky vnitřním monologům postav orientujeme v jejich pohnutkách a každého můžeme snáze pochopit, jak jeho sobecké postoje, dobře míněné kroky i chuť žít si po svém. Moc se mi líbil závěr, který lehce nastínil další život postav.

Výborná biografie skvělé spisovatelky. Neobyčejně zajímavý život, který popisuje s láskou a moudrostí britské dámy.

Vtipné, vlídné, skvělé. Ostatně jako všechny jeho příspěvky na Facebooku.

Výborná psychologická sonda do života takzvaných bezproblémových rodin i těch, které se jim pramálo podobají. Příběh o zdánlivé idyle, která se může rychle změnit, o adopcích, rasismu, o dětech vytoužených i nechtěných. Celeste Ng nezklamala ani svou druhou knihou, opět dokázala vyvolat spoustu emocí.

Skvělá kniha se zajímavými detaily z Monetova života. Překvapivý závěr ještě trochu vstřebávám, ale jinak to byl zážitek.

Příjemné překvapení! Kniha mě zaujala a okouzlila, je napsaná s obdivem, pochopením a lehkostí. Biografický příběh se směsí historických skutečností a fikce. Moc se mi to líbilo.

Nádherná klasika, ve které si každý najde něco pro sebe, co ho osloví.

Knížka mě velice zaujala, nejvíce část o secesní Vídni, malíři Gustavu Klimtovi a osobnostech kulturního života, hlavně mě zajímal příběh Adele Bloch-Bauerové, která je zachycena na slavném obraze. Ale i události předválečné, válečné a poválečné Evropy dokázaly neobyčejně zaujmout, ani poslední část o životě Adeliných příbuzných v Americe a průběhu soudního procesu o navrácení majetku dědicům neztrácela dech. Zajímavá je i česká stopa v příběhu. Rozhodně stojí za přečtení, vyžaduje ovšem plnou pozornost vzhledem k množství postav a událostí.

Poutavé vyprávění brigádního generála v záloze. Andor Šándor je bývalým náčelníkem Vojenské zpravodajské služby ČR a dnes uznávaným odborníkem na otázky bezpečnosti a hrozby terorismu. Zajímavá kniha vzpomínek i úvah nad dnešním světem. Přečetla jsem ji s velkým zájmem, i když jsem ji dlouho odkládala kvůli podbízivému názvu, který však knihu nevystihuje.

Skvělý psychothriller, který mě neskutečně bavil. Napětí, psychologie postav, úderně krátké kapitoly, to vše vytvořilo mix, který člověka rychle vtáhne a pohltí. Kim a její tým si mě opět získali, ze tří knih Angely Marsons se mi tahle zdála nejzdařilejší,

Celá série se mi líbí, tento díl obzvlášť. Hrozba biologických zbraní, pašování lidí jsou velmi aktuální témata, osobní linka protagonistů mě v těchto čínských thrillerech baví vždy, za mě spokojenost.

Když pominu skutečnost, že Lagercrantz nikdy nebude Larsson, četla se mi knížka moc dobře, další setkání s Lisbeth a Mikaelem potěšilo, problematika dvojčat mě zaujala. Bavilo.