Haen Haen komentáře u knih

Playground Playground Lars Kepler

Vůbec to nebylo špatné. Joona Linna tam sice nebyl, ale to neznamená, že se knížka nepovedla.
Líbil se mi příběh i styl vyprávění a protože jsem nic moc neočekávala, tak nejsem zklamaná.

20.03.2017 4 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Skvělá kniha, stále milovaná, léty prověřená.

26.02.2017 5 z 5

Toulavý autobus Toulavý autobus John Steinbeck

Výborný Steinbeck. Nesourodá skupina cestujících, jejich plány, radosti a zklamání, touha zůstat i uniknout ze svých životů. Četla jsem znovu po mnoha letech, ale to kouzlo tam pořád je.

26.02.2017 5 z 5

Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Haruki Murakami

První polovinou jsem musela prokousávat a v druhé půlce trochu nutit do čtení. A přitom je Murakami můj oblíbenec. Kdybych touhle knížkou začínala, tak se k dalším jeho knihám, které se mi tak líbily, ani nedostanu.

23.02.2017 3 z 5

Terapie Terapie David Lodge

Příběh životní krize úspěšného televizního scénáristy, psaný s britským humorem, vtipem a ironií. Laurence Passmor je stárnoucí muž, který hledá odpovědi na své problémy u terapeutů i ve filozofických knihách. Velmi pěkné počtení.

09.02.2017 5 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Knihy Dominika Dána jsem měla už dlouho v plánu číst, ale tahle mě zrovna moc nezaujala. Možná jsem neměla štěstí ve výběru knihy, ale nebavilo.

05.02.2017 3 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Přestože už dávno nejsem cílovou skupinou knih popisujících problémy středoškoláků, pustila jsem se do této knížky s veselou obálkou v rámci Čtenářské výzvy v kategorii "Kniha, jejíž první věta je otázkou." S překvapením jsem zjistila, že zpracovává závažné téma, že se těším na čtení a na konci se nemůžu ubránit dojetí. Prostě líbilo. :-)

30.01.2017 5 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Knížku jsem četla kdysi dávno, po letech mi zůstal jen pocit, že mě to moc nebavilo. Ani další pokus nepřinesl žádný velký posun, asi mi tento způsob vyprávění prostě nesedí. Ovšem poslední věta je nezapomenutelná i po dlouhé době. "Nikdy nikomu o nikom nevypravujte, poněvadž by vám pak začal scházet."

28.01.2017 3 z 5

M Train: Vzpomínky M Train: Vzpomínky Patti Smith

Cesty a hledání popsané krásným básnickým slohem, který je Patti Smith vlastní.
"Střep po střepu jsme propouštěni z tyranie takzvaného času..."

14.01.2017 5 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Skvělá kniha! Laskavé pohlazení a potěšení. Co při cestování považujete za útrapy a problémy, prožívá Ladislav jako obohacení a radost. Zážitky popisuje s velkým nadhledem a smyslem pro humor.

08.01.2017 5 z 5

Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Výborná kniha, je to skutečně silný čtenářský zážitek. I když víte, jak to celé dopadne, stejně nemůžete přestat číst. Pokud jsem některým knihám dala pět hvězdiček, tahle by zasloužila šest. Velmi doporučuji.

09.11.2016 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Krásné! Skvěle napsaný román na zajímavé téma. Mozaika příběhů, pohnutých osudů, touhy i zoufalství. Až to množství postav a časových linií vstřebám, určitě si knihu přečtu ráda znovu. Jakuba Katalpa (Tereza Jandová) je můj nečekaný objev.

03.08.2016 5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Výborné, dobře napsané, zaujme příběhem, napínavou atmosférou, popisy prostředí, charakterem hlavní postavy. Knížka je obsáhlá, ale nudit se nebudete!
Bernard Minier v jednom rozhovoru říká, že je čtenářem filozofických knih a klasické literatury, proto vytvořil postavu, která mu umožňuje o těchto věcech mluvit. ...
Možná i proto se mi jeho knihy tak líbí, Martin Servez je tak trochu postava ze staré školy, jako by se minul s dobou.

06.07.2016 5 z 5

Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

Tak tohle mě bavilo od začátku do konce. Emailová korespondence jako román. Příběh o emocích, přitažlivosti, žárlivosti, nevěře, napsaný vtipně, lehce, pohodově. Daniel Glattauer prostě umí. Povedla se mu i tahle neobvyklá moderní forma románu.

28.06.2016 5 z 5

Není zač Není zač Daniel Glattauer

Výborné! Vtipné, milé, zábavné a dokonce i krásný příběh. Co víc si přát.

16.06.2016 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Příběh plný utrpení, zoufalství, ale i naděje a lásky. Bezvýchodnost a strach na jedné straně, na druhé ochota pomáhat a vůle přežít. I když nemáte rádi knihy popisující tvrdý život v pracovních táborech na Sibiři, tady udělejte výjimku. Velmi doporučuji.

18.04.2016 5 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Výborná kniha! Příběh etnicky smíšené rodiny, americká matka toužící vyniknout a čínský otec se svou snahou co nejvíce zapadnout, silně ovlivní osud prostřední, nejmilovanější dcery. Skvěle napsané.

02.04.2016 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Za příběh, napětí, spád, postavy a humor, plný počet hvězdiček. Měla jsem obavy, že mě příběh patnáctiletého kluka nemůže zaujmout, ale četlo se mi to skvěle.

26.03.2016 5 z 5

Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

Dobrá kniha. Je nutno u čtení přemýšlet, analyzovat, doplňovat vědomosti, nic snadného ke čtení. Českému čtenáři je sympatický název, ale ne každému se podaří tento historický román dočíst. Jsem ráda, že napodruhé se mi to konečně povedlo.

13.03.2016 4 z 5

Čím jdu rychleji, tím jsem menší Čím jdu rychleji, tím jsem menší Kjersti Annesdatter Skomsvold

Zvláštní příběh, smutný, bezvýchodný i milý. Ovšem asi nebude pro každého...

12.03.2016 5 z 5