Hani77 Hani77 komentáře u knih

Kdyby Ogden uměl česky Kdyby Ogden uměl česky Ogden Nash

Jediný důvod, proč jsem tuto krátkou knížečku přelouskala, byla čtenářská výzva. Verše mě (až na malé výjimky) nenadchly.

01.01.2024 3 z 5

Malý princ / Le petit prince Malý princ / Le petit prince Antoine de Saint-Exupéry

Čteno ve francouzsko-české (bilingvní) verzi, proto mě to celkem bavilo, přestože jinak na Malém princi nevidím nic mimořádného.

30.12.2023 4 z 5

Moje roky v Izraeli Moje roky v Izraeli David Borek

Kniha mě zcela pohltila a vysvětlila mi spoustu věcí ohledně izraelsko-palestinského sporu. Část týkající se voleb byla trochu složitá, pletla se mi jména těch méně známých politiků a zcela neznámých stran, ale jinak je kniha psaná velice poutavě a ráda se k ní zase vrátím.

30.12.2023 5 z 5

Šest manželek Jindřicha VIII. B1/B2 Šest manželek Jindřicha VIII. B1/B2 Sabrina D. Harris

Zjednodušeně vylíčený osud šesti manželek Jindřicha VIII. Bavily mě obě verze knihy, anglická i česká. Výborný způsob, jak zůstat v kontaktu s cizím jazykem a ještě se něco dozvědět.

28.12.2023 5 z 5

Dobrodružství Sherlocka Holmese Dobrodružství Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Některé povídky mě moc bavily, jiné byly méně čtivé, ale jako celek výborné dílo.

27.12.2023 4 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Zatím nejslabší díl celé série. Více mi sedly "reálnější" situace než tato rádoby vtipná sci-fi.

27.12.2023 3 z 5

Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Mnoho zajímavých myšlenek, ale velice náročné čtení.

26.12.2023 4 z 5

Velká kniha pohádek Velká kniha pohádek Božena Němcová

Knihu jsem četla v dětství opakovaně, tedy se mi musela moc líbit :-). Jen první pohádka "Jak Jaromil k štěstí přišel" mě nikdy moc nebavila, většinou jsem ji přeskakovala, protože byla moc dlouhá. Teprve v pozdějším věku jsem ji dokázala přečíst celou na jeden zátah.

06.12.2023 5 z 5

Mandragora Mandragora Niccolò Machiavelli

Četlo se to dobře, ale čekala jsem nějaké zajímavé rozuzlení - a nic. Proto ubírám 1 *.

02.12.2023 4 z 5

Poslední víkend Poslední víkend Agatha Christie

Tento příběh jsem velice dobře znala z filmového zpracování, proto jsem si čtení tolik neužívala a trvalo mi strašně dlouho. Ale příběh je zajímavě propletený a zamotaný, Agatha uměla psát skvělé detektivky.

11.11.2023 4 z 5

Záhadný pan Quin Záhadný pan Quin Agatha Christie

Přestože miluji detektivky Agathy Christie, touto knihou jsem se prokousávala několik měsíců. Málokterý příběh mě opravdu bavil. Už se těším na Poirota nebo alespoň slečnu Marplovou.

15.10.2023 3 z 5

Bretaňské tajemství Bretaňské tajemství Jean-Luc Bannalec (p)

Moje první setkání s komisařem Dupinem. Myslela jsem si, že jako milovník Francie budu nadšená, ale žádné wow se nekonalo. Nedokázala jsem číst na jeden zátah, místy se mi to zdálo zdlouhavé a nelogické, některé věci se neobjasnily (zával?), přesto dávám 4*za tu detektivní zápletku. Ale na moji milovanou Agathu to nemá :-).

14.10.2023 4 z 5

Zločinné vášně Zločinné vášně Agatha Christie

Některé povídky velice napínavé, některé mě moc nenadchly. Ale celkově vydařené dílo.

29.09.2023 4 z 5

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války I-II Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války I-II Jaroslav Hašek

První díl a začátek druhého byly skvělé. Pak už to začalo být trochu rozvláčné.

09.09.2023 4 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Tento díl byl slabší než předchozí dva, u kterých jsem řvala smíchy. Doufám, že nebude pokračovat sestupná tendence.

09.09.2023 4 z 5

Podpis čtyř Podpis čtyř Arthur Conan Doyle

Zajímavý příběh. Vzhledem k tomu, že jsem nejdřív viděla film, nebyl pro mě děj tak napínavý, ale četlo se to hezky. Překvapilo mě, že doktor Watson zde objevil svoji ženu. A také závislost Sherlocka Holmese.

06.09.2023 4 z 5

25 tajemství Prahy 25 tajemství Prahy David Černý

Všechna tajemství byla zajímavá, moc hezky se to četlo, hodně jsem se dozvěděla, ale hvězdičku ubírám za to, že některé kapitoly byly jako by "useknuté". Když jsem čekala, že teď přijde nějaké to "wow", tak začínala nová kapitola.

03.09.2023 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Z druhého dílu jsem měla trochu strach, kvůli nižšímu hodnocení. Ale pobavil mě úplně stejně jako první. Zvláště setkání s Karlem Schwarzenbergem a školní výlety na zámek Kostka byly super, skoro jsem brečela smíchy :-):-).

02.09.2023 5 z 5

Případ Baskervillského psa a další příběhy Případ Baskervillského psa a další příběhy Ludvík Souček

Trudoš to vystihl zcela přesně, naprostý souhlas, není třeba psát další komentář.

30.08.2023 3 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Rodina Kostkových i další obyvatelé Kostky jsou praštění, ale jejich hlášky dokáží rozesmát. Je to oddychové čtení, když nechcete číst nich náročného. Myslím, že se ke knize vrátím, až budu zase chtít číst něco nenáročného, co mě dokáže pobavit. Výborné jsou i krátké kapitoly, pro čtení např. v čekárně naprosto ideální. A když usnete, můžete navázat rovnou tam, kde jste skončili, nemusíte listovat zpátky :-). Přišlo mi lepší než film, ale i při čtení jsem si vybavovala konkrétní scény a postavy z filmu.

22.08.2023 5 z 5