Hany.Honey komentáře u knih
(SPOILER) Dva manželské páry, napínavý příběh o zradě, ale v polovině už tak nějak tušíme že ti dva jsou domluvení na ty dva. Příběh má být podle skutečné události. Je to víceméně neuvěřitelné, že někdo plánuje takovou věc tolik let. A to mi právě chybělo v této knize trochu toho rozepsání o té druhé temné straně plánování.
(SPOILER) Tak snad už máme toho nepolapitelného Jureka polapeného, protože jestli ožije ještě v dalším díle tak to už bude sci-fi místo krimi. Jinak to bylo napínavé jako vždy. Škoda rodiny Sagy Bauerové, té bylo naloženo. A jak to bude pokračovat? Že by Bobr s perlovými náušnicemi byl nový padouch?
Zajímavě pojatá pomsta. A taky se vrahovi ani není co divit, když mstil svou matku. Většina obětí až na jednoho si to zasloužila. Vraždy jsou drsný a propojení s králíkama a zabíjeni králíků nechutný. Každopádně je to zase extra věc
Neuvěřitelně napínavě popsané scény, jak u jednotlivých obětí doma, tak finále ve staré sklárně, souboj nevidomé, útěk z hořícího domu... Opravdu skvěle vymyšlené. A konec musel být takový. Přece by ani Joona neměl ujít trestu.
Trochu temnější, dost čtivé a zajímavé. Moc mě zamrzela ztráta blízkého, to je opravdu škoda. Martin to všechno zase vyřešil a nakonec aby snad zase začal tam, kde skončil...?!
Oblíbený sympatický Cyrus Haven. Člověk by mu konečně přál nějakou spřízněnou duši. Bude to nakonec tato Evie? Uvidíme. Děj knihy nezamrzá, docela to frčí, chvilkami se bojíte, co bude zač ten propuštěný bratr Elias. Má to i vtip i napětí, ale je to míň drama než předchozí dvě knihy. Přesto se těším na vývoj postav. Naštěstí to dobře dopadlo.
První povídka Krysí ostrov - poutavá. Poslední povídka Černý jezdec - skvělá. Mezitím slabší kusy.
(SPOILER) Pozvolný příběh Ellen "Řeznice", která je vlastně sympatickou postavou. Barbarotti dostal naloženo v podobě smrti manželky, ale i on se z toho ke konci dostává a možná mu bude oporou kolegyně Eva Backmanová...
Tentokrát tady nic napínavého ani detektivního není. Plynoucí poklidný, ale ne nezajímavý příběh šesti lidí. Když se dozvíme, kdo za tím stojí, tak mě to trochu zklamalo, ale to bylo opravdu až pár stránek před koncem. A epilog? Ani nevím, proč a k čemu byl důležitý.
Skvělej příběh. Neuvěřitelný nechutnosti, který teda v knížce zase dlouho nebyly. Paraziti, mozky, bulvy a potírání se střevní šťávou... Hmm... Nesbø teda borec!
Docela vtipně napsané i čtivé to bylo. Akorát mi vadil výraz "lulin", "lulina" na každé straně.
Pohodový příběh jednoho pro okolí tak nudného muže, který byl nakonec nejzajímavějším mužem pro policii.
(SPOILER) Úplně jiný příběh se nakonec změní v úplně jiný příběh. První příběh psaný v deníku je poutavý, ale postavy krajně nesympatické. To však nám může být jedno, protože se pak dozvídáme, že je to vlastně jen výmysl autora deníku. Zas tak stahující to pro mě nebylo.
Poslední hřebík a poslední díl série, kdy konečně Dunja dostane Sleiznera. Ten se vybarvil jako velice nechutnej a odpornej chlap. Skoro těžko uvěřit, aby policista ve vedoucí pozici byl schopen vražd, kupčení a znásilňování... Naproti tomu Fabian Risk tam moc prostoru nedostane a my litujeme ztráty jeho syna, ale ve finále se taky zapojí. Akorát nevíme, jak to bude dál s Dunjou. Možná to nakonec nebude poslední díl...
Příběh dobře a vtipně napsaný. Má to spád a zajímá vás osud rodiny, i když je taková chladně nesympatická. Hodněkrát jsem se i zasmála. Není to klasická detektivka, ani thriller, ale o to víc to právě překvapí. Detektiv Barbarotti je skvělá postava.
Pokračování dost dobrého prvního dílu, ale tady to bylo trošku zdlouhavý. "Všudypřítomná" pedofilie v románech už trochu nudí. Příběh Evie dospěl do zdárného konce a pokračování snad už ani být nemusí. To ale neplatí pro hlavního hrdinu Cyruse, ten je rozehrán dobře.
Chovanka ústavu podezřelá z vraždy a tak nějak si myslíme, že to opravdu udělala. Je to zdlouhavější čtení, které se motá právě kolem této Vicky a zvrat nastane až, bohužel, v posledních pár kapitolách. Zvrat je to však napínavý a nejlepší na tom je, že se dozvíme zase něco víc o Joonovi, jeho osudu a zřejmě i pokračování dalšího dílu. Skvělý! :-)
Méně náročný příběh na přemýšlení. Nejvíc mě baví pomalu odhalovat život detektiva Joona Lina. Je to skvěle napsaná postava!
Výborný! Je možné zabít dvakrát jednu a tu samou ženu? Je. A to je na tom nejdrsnější!