Hatshepsut

Skvělé. Přestože jsem za poslední rok přečetla mnoho romantických knih s mafiánskou tématikou, tato patří na přední příčky! Zpočátku to vypadá, že nás autorka nemá čím překvapit, ale skutečnost je jiná. Nenechte se odradit pomalým rozjezdem, druhá polovina knihy vás přesvědčí, že za přečtení stojí. Těším se na další díly.

Opět skvělá kniha této autorky. Její knihy jsou vyložené návykové. Přestože některé charaktery jejích postav jsou děsivé a temné, nejste schopni se od jejích knih odpoutat. Příběh, kde veškeré zlo je nahrazeno dobrem a vy jste na konci příběhu spokojení, že to tak dopadlo. Takže pokud máte rádi tuto temnou atmosféru protkanou romantikou, pusťte se do čtení.
"Jsem zmetek, byl jsem zmetek, a rozhodně nemám v úmyslu to nějak měnit. Mám to vryté v DNA. Ale chci být tvůj zmetek. K tobě dokážu být hodný. Možná pro tebe dokážu být dokonce úžasný. Zastavím déšť, aby nepadal, a taky hrom, aby nehřměl, i vítr, aby nefoukal. A ano, rozhodně jsem věděl, že se vrátíš."

Ano, také mě u této knihy upoutalo vysoké hodnocení a knihu si sehnala. V tomto žánru není pro autorku jednoduché čtenáře zaujmout a překvapit, jelikož trh je romantických příběhů plný. Ale pro nás milovníky romantiky je skvělé, pokud narazíme na příběh, který nás při čtení nepustí od děje. A tento takový je! No v reálu bychom asi mafiána nemilovali, ale tady mu jsme schopni i fandit. No a co si budeme nalhávat, to jak se mu Elise dokázala postavit bylo prostě skvělé. Oddechovka plná humoru a romantiky jak má být!

První dva díly pro mě byly klasické romantické příběhy, které bych si pro relax nenechala ujít. Ovšem tento třetí díl byl super čtení v tomto žánru. Přestože by se dalo říct, že zde není nijak originální děj a všechno už bylo použito i v jiných příbězích, tady to bylo zpracované na jedničku. Od závěru knihy se nedalo dojetím odtrhnout a po dočtení vám zůstane pocit světla v duši! Bonusem příběhu jsou sportovní prostředí, skvělá přátelství, rodinná pouta a především sdružující humor. Moc se těším na příběh Isaiaha a Kennedy!

Vážně to byl konec? Myslím, že by čtenáře určitě zajímal osud i jiných vedlejších postav, ale nebudu spoilerovat. Třeba nás autorka ještě něčím překvapí, nebyla bych proti. :-) Určitě fantasy série, která je čtivá a má nenáročný nekomplikovaný děj, mnoho sympatických postav a nijak zbytečně natahované provedení. Patří mezi oddechové čtení, kde není těžké navázat na další díl, i když nevycházely hned po sobě.

V rámci letošní čtenářské výzvy moje poslední volba padla na poezii Karla Šiktance inspirována biblickým příběhem Adama a Evy. Nebudu zastírat, že pro mě bylo jednoduché porozumět čtení. Jsou to verše o vztahu mezi mužem a ženou a jsou zde cítit emoce jako je láska, vášeň, radost, strach, beznaděj. Nelituji přečtení této skladby a jsem ráda, že jsem zkusila i něco jiného než běžně, ale přiznávám, že mě to neoslovilo.

I v druhém dílu této série najdete temné dobrodružství, které se tentokrát odehrává v Rumunsku na jedné z nejlepších škol soudní medicíny v Evropě. Audrey a Thomas i zde řeší vraždy, které jakoby byly předlohou legendárního hraběte Vlada III., známého pod jménem Drákula. Kniha má originální námět, je plná tajemství a záhad, které nám autorka postupně odhaluje a mně, stejně jako tato série, velmi zaujala. Takže se těším na plavbu do Ameriky.

Kniha se mi líbila, takže patřím mezi ty, které zaujala svým námětem a fantazií. Audrey Rose a Thomas za mě tvořili správnou dvojku a to především celý příběh obohatilo. Nevadilo mi ani, že jsem vraha odhalila velmi brzy. Bylo fajn, že autorka čerpala i z několika faktů tehdejší doby a hlavně celého světově proslulého případu Jacka Rozparovače. Já se na další díly těším. :-)

Nádherný příběh plný emocí. Přečteno na jeden zátah a několik kapesníků! :-)
Velmi krásně a čtivě napsané, vůbec jsem se od knihy nedokázala odtrhnout.
Autorka to rozhodně umí se slovy a určitě si od ní ráda zase něco přečtu.

Musím přiznat, že první polovina knihy byla podstatně lepší, vtipnější a měla spád. Konec už byl trochu natahovaný, ale celkově hodnotím plným počtem hvězd, jelikož si myslím, že tato autorka nám určitě ještě má co říct a její knihy jsou velmi dobrým zpestřením každodenního života.

Opět velmi krásná kniha této autorky. Pozvolný romantický příběh, kde si hlavní hrdinka Aurora léčí své zlomené srdce v městečku Pagosa Springs. Postavy si během čtení nelze neoblíbit a těším se na vydání v češtině, které si rovněž nenechám ujít.

Opět temná mafiánská romance, kde se na jedné straně postaví Mila, jako nevinnost sama, a proti ní Ďábel, bůh pomsty Ronan. Pobavil mě komentář monika0181 a zároveň se s ním musím úplně ztotožnit. Od knihy se nedá odpoutat, jakmile začnete není možné skončit! Knih s romantickými příběhy z prostředí mafie se letos opravdu roztrhl pytel, ale toto je jedna z těch top!

Překvapilo mě tak nízké hodnocení této knihy. Mě to přišlo jako fajn čtení. Asi je to na dnešní dobu a množství romantických příběhů příliš poklidné, nejsou zde nějaké vypjaté emoce. Přesto má vyprávění zajímavou zápletku, nechybí ani humorné situace a trochu bláznivý konec. Postavy si oblíbíte, i když byste je mnohokrát chtěli v příběhu postrčit, aby byli rozhodnější a odvážnější. Ale jsme snad všichni dokonalí? Knihu jsem na konec přečetla, díky kladným komentářům svých oblíbených uživatelek, takže vám děkuji a nelituji. :-)

Příjemný oddechový romantický příběh, který zhltnete za jedno odpoledne. Sympatické postavy, zajímavý námět a jeden netradiční sport rugby! Musím přiznat, že jsem si musela vyhledat pojem Haka. Jedná se o maorský bojový tanec, který od roku 1888 používá novozélandská reprezentace All Blacks před svými zápasy a jejím cílem je dosažení maximální bojovnosti a koncentrace na nadcházející zápas. No řeknu vám, shlédla jsem to na youtube a velmi působivé! :-)

Trochu ztřeštěná hlavní hrdinka v pohodovém romantickém příběhu. Co mě ale nejvíc oslovilo byl příjemný až laskavý humor této autorky. Je to milá oddechovka s vánoční atmosférou, kde se objeví i citlivá témata, které se Nina rozhodne řešit v adventním čase. Je to moje první kniha od této autorky a rozhodně nebude poslední.

Dlouhou dobu jsem čekala až tento román vyjde jako e-kniha, jelikož mě hned po vydání zaujala anotace. Již dříve jsem četla knihy Nebezpečně blízko od L. Howard a také Hora mezi námi od Charlese Martina s tímto námětem a musím přiznat, že ty se mi líbily více. Tady se autorka více zaměřila na romantiku a tak nebyl příběh tolik dobrodružný ani tak napínavý. Někde jsem četla, že kniha patří mezi prvotinu S. Brown a byla psána jako harlequin, což by tak odpovídalo. Nicméně čtivé to bylo a výběrem zklamaná nejsem.

Neuvěřitelné, tolik stran a vůbec mi to nepřišlo. Klobouk dolů! Kdo má rád romance ze sportovního prostředí, nenechte se oklamat obálkou, která může být zavádějící. Je to velmi chytlavý a vtipný příběh hvězdného hráče NHL, známého sukničkáře, a letušky, která si nenechá nic líbit. Já si určitě nenechám ujít druhý díl! :-)
"Chceš, abys byla pro někoho prioritou? No, já taky, tak si mě vyber."
"Člověka bolí mnohem míň, když ho ostatní nenávidí za to, jakej ve skutečnosti není, než když ho nemilují takovýho, jakej je."

Mnohokrát zpracované a stále oblíbené. Komedie, která stále pobaví. Příběh o několika postavách a co věta to perla! Já už jsem to četla, viděla mnoho filmových adaptací a nakonec slyšela i audioknihu a vždy mě to potěší. Co dodat? To se Oskarovi prostě povedlo! A nakonec chudák pan Bunbury! :-)
Lehkovážná komedie pro vážné lidi!
lady Bracknellová: "Přiznám se, pane Worthingu, že to, co jste mi právě pověděl, mě poněkud zarazilo. Narodit se, či být třeba jen vypěstován z příruční brašny, ať už má, nebo nemá držadla, to mi připadá jako okázalé pohrdání slušnými zásadami rodinného života a připomíná to nejhorší výstřelky francouzské revoluce. A kam toto neblahé hnutí vedlo, to doufám víte."
Algernon: "Moje dopisy? Ale má jediná, líbezná Cecílie, vždyť já vám nikdy žádný dopis nenapsal."
Cecilie: "To mi věru nemusíte připomínat, Filipe. Moc dobře si pamatuji, jak jsem byla nucena psát ty dopisy za vás. Psala jsem si pravidelně třikrát týdně, a někdy i častěji."

Pokud vyjde kniha od této autorky, vím, že si ji určitě přečtu. Příběhy jsou vždy velmi čtivé a emotivní a na hlavních postavách oceňuji, že mají své chyby. O tom prostě život je, abychom se z vlastních omylů poučili a pokud se zadaří i prozřeli. Zde má děj mnoho předvídatelných událostí a myslím si, že by vyprávění obohatilo, kdybychom znali i myšlenky Dominika a Joea. Nebylo to špatné, ale od L. J. Shen jsem četla určitě lepší.

„Jen si pamatuj, že nehledě na to, jak moc špatná se situace zdá, všechno je jen dočasné. Tvou hodnotu neurčuje to, v jakých podmínkách žiješ, ale to, jak povstaneš z popela potom, co všechno shoří.“
Tak pokud se nebudu pitvat v tom, že kniha je plná násilí, na to nás autorka v úvodu všechny upozorňuje, nelze jí upřít originalitu a čtivost. Pokud vás tyto dark romance baví, určitě si ji přečtěte. Oceňuji zajímavý přebal knihy.
"Každou noc."
"A přímo až do rána."