Hatshepsut Hatshepsut komentáře u knih

☰ menu

Procitlý milenec Procitlý milenec J. R. Ward (p)

Také jsem jedna z těch, co čte tuto sérii od začátku a zatím jsem si nenechala ujít ani jeden díl. Nicméně tady se musím přidat ke komentáři Nel-ly. Díly jsou si už moc podobné a děj jako by se s malými odlišnostmi opakoval. A skutečně i já si první díly pamatuji lépe, než posledních pět. A to jak se zpátky na scénu vrací postavy, které už byly poraženy? Škoda, není to už taková zábava. Tak uvidíme co nám odhalí Lassiter.

23.05.2024 3 z 5


Navěky Navěky J. R. Ward (p)

Tak, a zase čekání na další díl. Moc se mi líbí, že zde dala autorka prostor symphantovi jménem Blade, určitě zajímavá postava. Děj této série se stále především rozjíždí, takže uvidíme, co si pro nás J.R.Ward připraví příště. Ovšem její propojení s ostatními sériemi je neuvěřitelné! Jak tohle zvládá je pro mě velkou záhadou!

18.05.2024 4 z 5


Nenávidím tě, Adame Connore Nenávidím tě, Adame Connore Ella Maise

Je to příjemné relaxační čtení. Pravdou je, že první díl se mi o fous líbil více. Hlavní hrdinka Lucy "prokletá" je zábavná, i když někdy lehce přes čáru. Přátelství Lucy a Olive je skvělé a vztah s malým Aidenem vás vezme za srdce. Je to přesně to, co od tohoto žánru očekáváte.

14.05.2024 5 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

„Čas letí jako namydlený blesk,“ vysvětluje, „a strach vám poskytuje výmluvy, které potřebujete, abyste nedělala věci, o nichž víte, že byste dělat měla. Nepochybujte o sobě, nehádejte, co se bude dít, nedovolte strachu, aby vás držel zpátky, nebuďte líná a nezakládejte svoje rozhodnutí na tom, jak spokojení s nimi budou ostatní lidi. Prostě se na to vrhněte, dobře?“

Příjemný romanticko-erotický příběh, který nemůžete minout. Je zbytečné nějak popisovat děj a postavy, to si prostě musíte přečíst!

12.05.2024 5 z 5


Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Skvěle propracované, napínavé, tajemné a ten konec? Zápletka i celý děj velmi dobře promyšlené. Další díl s detektivem šéfinspektorem Erikou Fosterovou si rozhodně nenechte ujít!

11.05.2024 5 z 5


Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Opět skvělé. Kdo má rád slown burn romance této autorky, tak bude spokojený. Stále u mě vede S láskou Lukov. Nicméně příběh láskyplné Diany, jejích osiřelých synovců a záhadného souseda Dallase si zamilujete.

07.05.2024 5 z 5


Mrtvá říše Mrtvá říše Stacey Marie Brown

Vždy se v sérii najde díl, který není úplně top, a pevně věřím, že to byl tento. Nechci být úplně zklamaná, ale od té doby co došlo k naplnění vztahu mezi Brex a Warwickem, to ztratilo romantické napětí a přešlo to až v "násilný" sex. Jako asi tak: někdy méně je více! :-) Nicméně samotný děj a odhalení na konci, které by nám konečně mohlo více odpovědět na otázky původu hlavní hrdinky, mi dává naději, že nám ještě autorka má co předvést. Tak uvidíme! Hodnotila bych tak 3,5*.

06.05.2024 4 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Druhý díl si stále drží laťku. Brexley stále neví, co je zač a tajemství jejího původu nám stále není známo. Najdete zde vše, co ve správném příběhu má být, abyste nebyli schopni se od knihy vzdálit. Není to jen o hlavních postavách, je zde mnoho vedlejších, které vyprávění dělají velmi zajímavým a poutavým. Opie a mrňavka tomu dodávají i lehce humornou stopu. :-)

06.05.2024 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Autorka skvěle popisuje místa, postavy i akce a o tom svědčí čtivost celé knihy. Neustále jsem tuto sérii odkládala, než vydají poslední díl, jelikož jsem tušila, že čekání bude nekonečné. Nakonec jsem nevydržela a pustila se do čtení a to mám pouze tři díly! Je to celkem drsná akční fantazy z dystopické Budapešti, která vás po celou dobu čtení udrží v napětí a vy nejste schopni se od příběhu odpoutat. Vrhám se na pokračování!

06.05.2024 5 z 5


Teória lásky Teória lásky Ali Hazelwood

Moc se těším na každou knihu této autorky! A opět jsem se nezklamala. Perfektní oddechovka. Skvělý humor a příběh, který se čte sám. Až vyjde v češtině, přečtu si ji opět!

28.04.2024 5 z 5


Rebel Rebel Elle Kennedy

Tak nevím. Hlavní linka příběhu s Casey a Fennem se mi líbila. Vyprávění z více pohledů mi také nevadilo. Nicméně tato série je opravdu něco úplně jiného než jsme od této autorky zvyklí. Má to podstatně temnější stránku a chvílemi mi vyprávění připomíná thriller. Když tak čtete myšlenky některých postav a vývoj jejich charakteru, jste stále v napětí, že se stane něco špatného, co se vám nebude líbit. Těžko říct, jak se vše bude vyvíjet dál. Především mi chybí humorné repliky Elle Kennedy. Hodnotím 3,5*.

28.04.2024 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Dokonalé oddechové čtení s velmi charizmatickou a zvídavou hlavní hrdinkou Animant, jejíž oblíbenou činností je četba knih. Pozvolnou romantickou linku, odehrávající se v období viktoriánské Anglie, kombinuje autorka skvělým sarkastickým humorem. Myslím, že si dnes již těžko dokážeme představit, že existovala doba, kdy ženy neměly možnost se vzdělávat, tak jako muži, a jejich hlavní úlohou bylo především se dobře provdat. Animant se s touto úlohou však smířit nechce! Úžasná obálka!

22.04.2024 5 z 5


Zůstane to mezi námi Zůstane to mezi námi Christina Lauren

Předně musím zmínit, že mám tvorbu těchto autorek ráda a to, co bylo u nás přeloženo, jsem si vždy ráda co nejdříve přečetla. Příběh Carey patří mezi ty smutnější a co si budeme nalhávat, duo CHL jsou úspěšné především na poli vtipných romancí. Kniha se nečte špatně, má i světlé stránky, ale dlouho si ji pamatovat nebudu. Hodnocení 3.5*.

16.04.2024 4 z 5


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Lidská dívka Oraya byla jako dítě zachráněna mocným upírem Vincentem, který ji vychová a naučí přežít v nebezpečném světě krvežíznivých bytostí. Aby se stala silnější, zúčastní se turnaje Kejari, kde musí poměřit své nabyté schopnosti s dalšími nebezpečnými upíry. A pokud se jí podaří zvítězit, bude stále ještě člověkem? Originální upíří fantasy, plná temnoty a nebezpečí. Jsem napnutá, co si pro nás autorka připraví v dalších dílech. Hodnotila bych 4,5*.

13.04.2024 4 z 5


Nedokončený příběh Nedokončený příběh Rebecca Yarros

Nádherný příběh, který má dvě romantické dějové linky. Jeden kapesník mi bohužel nestačil. Vyprávění osudu Scarlet a Jamesona na pozadí druhé světové války je hluboce emotivní a ten konec? Nádhera. Tvorba této autorky vám z paměti jen tak nevymizí.

07.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Moc se mi to líbilo! Sympatické postavy, poutavý děj, vtipné repliky a nakonec draci, prostě super! V ději jsem sice našla nějaké nejasnosti, ale budu se těšit na druhý díl, který mi je snad objasní. Je to přesně "ta" kniha, kdy nejste schopni se odtrhnout. Čeká vás překvapivý konec, který vás na 100% naláká na další díl!

"Já dnes nezemřu."
— Osobní dodatek Violet Sorrengailové do Brennanova deníku

05.04.2024 5 z 5


Ne že bychom to nečekali Ne že bychom to nečekali Meghan Quinn

Skvělá, vtipná, romantická kniha! Autorka nepíše nijak originální ani reálné náměty, ale postavy bratrů Caneových a jejich drahých poloviček vás vždy něčím mile překvapí a především pobaví. Pokud se chcete zasmát a zlepšit si náladu, určitě si tuto sérii nenechte utéct!

02.04.2024 5 z 5


Prozrazení lady Joan Prozrazení lady Joan Lynsay Sands

První díl této série byl dobrý, ale tento byl o fous lepší. Příjemná romantická linka s lehkou detektivní zápletkou. Je to taková rychlá oddechovka s vtipnými pasážemi. Po dlouhé době jedna z knih, která mi připomíná příběhy mých oblíbených autorek jako je Jude Deveraux či Julie Garwood.

31.03.2024 5 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Samozřejmě, že je to další pohádka z mafiánského prostředí, ale když ono se to tak super čte. :-)

"Vidím její podstatu, stejně jako ona tu moji.
Býval jsem jako smrt a ona život.
Myslel jsem, že jsem ji unesl a uvěznil v podsvětí.
Celou dobu mě ale probouzela, poháněla mi krev v žilách a vdechovala mi život do plic."

27.03.2024


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Skvělé. Přestože jsem za poslední rok přečetla mnoho knih s mafiánskou tématikou, tato patří na přední příčky! Zpočátku to vypadá, že nás autorka nemá čím překvapit, ale skutečnost je jiná. Nenechte se odradit pomalým rozjezdem, druhá polovina knihy vás přesvědčí, že za přečtení stojí. Těším se na další díly.

24.03.2024 5 z 5