helenkan helenkan komentáře u knih

Sbohem buď, lásko má Sbohem buď, lásko má Raymond Chandler

Soukromé očko Phil Marlow a jeho vyšetřování, při kterém občas dostane i nakládačku. Nenechá se odradit a pokračuje dál. Vždy nakonec odhalí pravdu a pravého viníka. Skvěle načtená audiokniha a já si ji užila.

23.11.2024 5 z 5

Poslední přípitek Poslední přípitek J. D. Robb (p)

Tenhle příběh byl méně akční, ale vůbec neztratil na atraktivnosti. Detektivky s Evou Dalasovou mě prostě baví.

22.11.2024 5 z 5

Opatova protivenství Opatova protivenství Pavel Hrdlička

Zajímavý příběh, nebo tak trochu kronika. Není na škodu dozvědět něco z našich dějin. Ke všemu psaných tímhle bezva stylem. Aspoň mě se to líbilo. :-)

12.11.2024 3 z 5

Proměny Proměny Věra Nosková

Skvěle načtená audiokniha. Poslechla jsem si na jeden zátah. Moc pěkný příběh. Anetě jsem fandila. Pořád nechápu jak můžou být někteří chlapi naivní a nepoznat zlatokopku. A ženský,co si vymyslí těhotenství jen aby je ulovily. Vždyť tyhle vztahy nemůžou nikdy vydržet.

12.11.2024 5 z 5

Případ sametových drápků a Zamilované tety Případ sametových drápků a Zamilované tety Erle Stanley Gardner

Perry Mason a jeho křížové výslechy v soudních síních mě vždycky fascinovaly. Jen jsem je viděla pouze v seriálu. Konečně jsem si dvě povídky přečetla. V první sice nedospěli až k soudnímu ,,utkání " ale vůbec to neubralo na zážitku ze čtení. Líbily se mi obě povídky.

07.11.2024 5 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Nejsem zrovna fanda mafie, ale docela jsem si tohle užila. Až na erotický části, ty jsem přeskakovala.

02.11.2024 3 z 5

Nikdy není pozdě na šťastné dětství Nikdy není pozdě na šťastné dětství Beatrice Landovská

Poslechla jsem si čtení na ČRo. V podání paní Slavíkové to bylo skvělé. Měla jsem z toho větší zážitek, než kdybych to četla sama.

31.10.2024 4 z 5

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Tuhle romantiku jsem si přihodila k objednávce, nabízeli jí totiž jen za 9kč. Sice mi hlavní postava Eden zrovna moc sympatická nebyla, ale jako oddechovka to splnilo svůj účel.

31.10.2024 3 z 5

Na útěku Na útěku Harlan Coben

To byla jízda. Napínavý jak kšandy. Během čtení vám zamotávat hlavu a pak pořádně šokovat koncem, tak na to je tenhle spisovatel fakt machr. Dala bych i víc než pět * kdyby to šlo.

27.10.2024 5 z 5

Komu to prospívá Komu to prospívá Pavel Hrdlička

Už jsem měla přečtené všechny díly, než se mi dostal do ruky tenhle a vlastně první díl. A tak jsem se konečně dozvěděla, jak se Václav stal podrychtářem. Líbil se mi první díl stejně jako všechny díly. Celá série byla bezva pohodovka.

17.10.2024 4 z 5

Mrtvý pohled Mrtvý pohled Bari Wood

Kdo je vrah se sice dozvíme už na začátku, ale stejně to neubere na napětí. Detektivka se zajímavým tématem. Bezva čtení.

11.10.2024 5 z 5

Tchaj-pan Tchaj-pan James Clavell

Sice ne zrovna lehké čtení, ale rozhodně stálo za to. Skvělé.

05.10.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Přiznám se, že mi tahle kniha dala docela zabrat. Ne že by byla těžká na čtení, ale spíš mi bylo těžko u srdíčka. Takovýho svinstva co se dělo. Obdivuji autorku za její úsilí a práci, jak všechno zvládla dát dohromady. Zároveň jí za to moc děkuji. Přečíst by si to měl každý, aby věděl.....

15.09.2024 5 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Poslední díl dočten a opět super počteníčko. Napínavý od začátku do konce. Tilly byla se svou upřímností k sežrání. Poův mozek a intuice, k tomu Tilliina genialita, prostě skvělý pár. Můžu říct, že mi líbila celá série. A já si jí fakt vychutnala.

29.08.2024 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna M. W. Craven

Skvělý Poe se svou parťačkou Tilly se pouští do dalšího vyšetřování. A tentokrát do pořádně zamotaného zločinu. Perfektní čtení. Dala bych i 10*

27.08.2024 5 z 5

Kurátor Kurátor M. W. Craven

Nenapadá mě napsat nic jiného než skvělé. Poe a Tilly úžasný pár. Jdu na další díl.

22.08.2024 5 z 5

Pusťte světlo do tmavého večera Pusťte světlo do tmavého večera Jan Kholl

Co si o tomhle díle mám myslet, ani nevím. Ani jedna postava mě nezaujala, spíš mi byly nesympatické. A určitě vím to, že si nebudu pamatovat o čem knížka je. Za mě nic moc.

21.08.2024 2 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Opět skvělý díl a parádně promyšlený zločin. A taky dost brutální.

17.08.2024 5 z 5

Pouť oběšenců Pouť oběšenců Pavel Hrdlička

Pěkné ukončení série s podrychtářem Václavem a jeho pomocníky. Všechny díly jsem si pěkně vychutnala a tenhle nebyl výjimkou.

12.08.2024 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Dlouho jsem měla tuhle knihu odloženou v knihovně. Nějak se mi nechtělo do ní pouštět. Teď si ťukám na hlavu proč. To byla tak parádní zápletka a její rozmotávání bylo naprosto skvělé. Poa a Tilly jsem si hned oblíbila. Teď jsem ráda že na mě v knihovně čekají i další díly.

10.08.2024 5 z 5