heliiinka heliiinka komentáře u knih

Magyk Magyk Angie Sage

Jedna z nejlepších fantasy sérií. Moc hezky propracovaný děj, kde opravdu každá postava je promyšlená. Moc se mi líbí forma epilogu, kde autorka napíše o každé vedlejší postavě odstaveček, jak to s nimi dopadlo. Je vidět, že nad knihou (celou sérií) přemýšlela a teď na třetí čtení to vidím ještě víc.

26.09.2019 5 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Čekala jsem slow romance, ale tady se prostě vůbec nic nedělo. Ze začátku mě bavil fotbal, tréninky a všechno kolem. Nikdy jsem o tom nic nečetla a bylo to nové a neotřelé, ale po pár set stranách to začne nudit.
Navíc tam bylo hodně překlepů a autorka se dost opakovala. Na každé druhé straně jsme četli, že zmíněný Kulti má 190cm a hnědé oči. Come on! Já si to přece pamatuju!

14.09.2019 3 z 5

Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Nadočekávání dobré. Čekala jsem kopii Harryho Pottera a ono to bylo jiné. Jasně, víme, kde se autorka inspirovala, ale stejně... Nejvíc se mi líbí pojetí grifů, to že má každý šanci, ať je sebeobyčejnější. A dává důraz na ty správné hodnoty.
Čím to je, že v dětských knihách jsou všechny postavy sympatické..?

03.09.2019 5 z 5

Královské pohádky Královské pohádky František Zacharník

S úsměvem přečtete a s úsměvem zase rychle zapomenete.

31.08.2019 4 z 5

Kdo je hloupější Kdo je hloupější Božena Němcová

Kratinká pohádečka o tom, jak se naivní lidé nechají snadno napálit.

22.08.2019 4 z 5

Obsidio Obsidio Amie Kaufman

Tahle série už nemůže překvapit. Myšleno dobře. :D
Všechno, co jste milovali na prvních dílech, máte i tady. Včetně SPIRA, kterýho prostě nemám ráda. Je divnej.
Vyšroubované napětí. Smrt. Mega neočekávané převraty. Sexy boy. Padouch, co není padouch. Zamilovaná dvojka. A Ellin sarkasmus.

20.08.2019 5 z 5

Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Bylo tu vysvětlení, které mi chybělo v předchozím díle. Ale nechytlo mě to za srdce, ani žádná z postav. A není Hirka trochu moc dobrá na šestnáctiletou holku?

14.08.2019 4 z 5

Pozor! Srdce muže Pozor! Srdce muže John Eldredge

Velice dobrá kniha, naučila mě nové věci a doslovně řekla to, co jsem už tušila. Doporučuji každé ženě, která chce být tou správnou oporou a říkat (nejen) svému muži to, co potřebuje a jak to potřebuje.

06.08.2019 5 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Hezké zakončení. Od začátku bylo jasné, jak skončí milostné linky, což je trochu zklamání. Ale jinak děj ubíhal dobře bez zbytečných přehrocených zápletek.

31.07.2019 5 z 5

O vlkovi, který moc rád mlsal sladkosti O vlkovi, který moc rád mlsal sladkosti Christine Beigel

Hezké, krátké. Pro malé děti ideál i s dobrým ponaučením. Je fain, že převažují obrázky nad textem.

30.07.2019 5 z 5

Bůh otec: cesta k Božímu srdci Bůh otec: cesta k Božímu srdci Dave Patty

Kniha je plná příběhů jiných lidí a je jich tolik, že nevadí, že se nenajdete ve všech. To se mi moc líbilo. Dave Patty pojmenovává věci, kterých si často jsme vědomi, jen potřebujeme, aby je někdo jasně identifikoval a poradil, co s nimi.
Kniha se mi líbila a něco mi něco dala. I když čtivá tedy nebyla a mnohdy jsem se musela nutit, abych ji otevřela.

26.07.2019 5 z 5

Politicky korektní pohádky na dobrou noc Politicky korektní pohádky na dobrou noc James Finn Garner

Nic moc. Né že bych se nudila, ale ani mě to nebavilo. Nápady se vcelku opakují a spíš než politicky korektní je to zmodernizované. A strašně moc se opakují slova a fráze! To knížce hodně ubírá na kvalitě.

03.07.2019 3 z 5

Zrádce trůnu Zrádce trůnu Alwyn Hamilton

Já prostě miluju mocenské pletichaření šlechty (sultánova dvora). Líbí se mi, že příběh nestojí jen na romantické dvojici, ale naopak je zajímavý i bez ní. A teda ta osůbka na konci, to jsem zírala. Nečekala jsem to, to se autorce povedlo.

01.07.2019 5 z 5

Na hradě už nestraší Na hradě už nestraší Vlasta Švejdová

Pro prvňáčky značka ideál. Hezké a neotřelé situace z letních prázdnin.

18.06.2019 5 z 5

Othello Othello William Shakespeare

Ze začátku se to trochu vleče, ale konec má úžasný spád. Typická tragédie, zkazí se všechno, co čekáte i to co nečekáte. Miluju tahle stará dramata, tu vyšroubovanost na konci a ten složitý jazyk se spoustou inverze. Mistr Yoda se má co učit. :D
A Jago je opravdu odporně zlý.

18.06.2019 5 z 5

Železný král Železný král Julie Kagawa

Tyhle vílí světy se mi líbí, čím dál víc. Je to jasná YA romanťárna, milostný trojúhelník je tedy nutností. Ale stejně to všichni milujem, že? :D Postavy (Ash, Meghan i Puk) jsou sympatické, čte se to superrychle a je tam tak akorát tajemna. A mocenské pletichaření mám taky ráda, takže jsem spoko.

15.06.2019 5 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Po dlouhé době fantasy, které není dystopie. Nádherný svět bytostí s ocasy a Silou představující magii. Sympatické hlavní postavy, Rime i Hirka. Trocha romantiky, ale vlastně jen v náznacích.
Ale chybělo mi tam vysvětlení Slepých, zla, proti kterému bojují a bojí se ho, ale vlastně čtenáři nevysvětlí, co to je.
Snad další díly vysvětlí, o co jde, protože jinak mě to moc zklame.

09.06.2019 4 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Milá dětská kniha, která ukazuje svět, jaký už dnes není.

09.06.2019 4 z 5

Bitva na Hackhamské pláni Bitva na Hackhamské pláni John Flanagan

Utíká to svižně, trochu předvídatelně, ale vtáhne vás to do děje. A typicky dobro vítězí nad zlem, i když všechno hraje proti nim. Haltova ironie trochu pokulhává, ale Gilan to vynahrazuje. Mám pro tuhle postavu slabost už od začátku série. ♥ Nutno ale říct, že jednička byla krapet lepší.

24.05.2019 4 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Jak je možné si zamilovat tři hlavní hrdiny a nesnášet hlavní hrdinku? Kaden, Rafe i Komizar mě něčím zaujali, ale Lia je nevyrovnaná. Nějak jsem nepochopila, co chce dělat, koho chce milovat a komu vlastně lže. Lže totiž všem.
Ale krom hlavní hrdinky, se mi příběh moc líbil, zvlášť ty části, které vyprávěli muži. :) Venda je moc zajímavě vykreslená a těším se na pokračování. Netuším, jak to skončí a to je dobře.

17.05.2019 5 z 5