heliiinka heliiinka komentáře u knih

Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Autor píše tak, jako by si s vámi povídal a tak je tahle kniha (stejně jako ostatní) tolik čtivá. Baví mě, že si Apollon nechal něco ze své božské domýšlivosti. Má to vtip a ironii. A nápad s "padouchy" je moc dobrý, tak snad to autor později nepřekombinuje s dalšími.
Ale jedno minus. Četla jsem předchozí série, ale i tak jsem se dost jsem se ztrácela v postavách a odkazech na události. Což je na prd, když na ně Apollonův pád navazuje.

10.05.2019 4 z 5

Turnaj na Gorlanu Turnaj na Gorlanu John Flanagan

Původní sérii jsem četla před lety, a tak bylo skvělé vrátit se v čase do svého i hraničářského mládí.
A Halt? Co věta, to perla ♥ Jeho ironie nemá hranic.
Děj byl malinko předvídatelný, ale přece jen jsme u dětských knih, tak se to dá čekat.

04.05.2019 5 z 5

Anna v Summerside Anna v Summerside Lucy Maud Montgomery

Zatím nejslabší ze série. Žádná z postav si mě nezískala, byť byly sympatické. Začátek s Pringlovými měl dobrý náběh, ale vyšuměl do ztracena. Dopisy Anny mě velmi nebavily, i když musím uznat, že je to super ozvláštnění běžného stylu psaní.

23.04.2019 3 z 5

Dýňový démon ve vegetariánské restauraci Dýňový démon ve vegetariánské restauraci Pavel Drábek

Dějově mi to přišlo o ničem. Jazykově či stylisticky mě to nezaujalo. Jediné plus je ta délka. Tedy těch 50 stran mě nenudilo dlouho.
Možná s hudbou by to bylo jiné, nedokážu posoudit.

11.04.2019 2 z 5

Splněný sen Splněný sen Lucy Maud Montgomery

Neuvěřitelné, jak moc mě baví sledovat takřka obyčejný život téhle slečny. Líbí se mi, jak Anna dospěla a jak reálné jsou problémy, které dívky prožívají. A nejvíc se mi libí, že všechno tak romanticky končí. U téhle knížky si vaše srdíčko i myšlenky odpočinou :)
(I když napětí je trošinku vyšroubované)

11.04.2019 5 z 5

Cesta za velkým snem Cesta za velkým snem Lucy Maud Montgomery

Není už tolik "heart touching" jako první díl. Přesto je to milá kniha, kterou nelze číst jinak než s úsměvem na rtech. Dospělejší Anna mi je sympatičtější. Musím si přečíst další díly, protože opravdu moc doufám, že se budou více věnovat Gilbertovi.

08.04.2019 4 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Neuvěřitelný příběh. Od první kapitoly mi učarovala. Anna jako smutný sirotek, co našel lásku a přijetí a přitom nikdy neztratil optimismus a nadšení. Mnohokrát jsem cítila slzy v očích a vzápětí se zase zasmála.
Jestli někdy budu mít dceru, tuhle knihu jí dám. Tím jsem si jistá.
(Jsem dospělá a přesto doufám, že v dalších dílech bude Gilbert víc) :D

01.04.2019 5 z 5

Zdravý nemocný Zdravý nemocný Molière (p)

Až nad očekávání povedená kniha. Plusové body jsou určitě za Toničku, moc dobrá postava.

29.03.2019 5 z 5

Strážkyně pramene Strážkyně pramene Emmi Itäranta

V něčem byla tahle kniha úplně jiná, než ostatní dystopie. Moc se mi líbilo, že hlavní myšlenkou nebylo svrhnutí špatné vlády, absence lovestory a konec. Je to jiné, vyčnívá z davu a je to vážně dobrá kniha.

29.03.2019 5 z 5

Klan Klan Dmitrij Rus

Slabší, než předchozí díl. Přišlo mi, že Gleb je tak trochu vláčen osudem a jednáním jiných. Chyběly mi staré známé sympatické postavy. A dost plavu v těch všech božstvech a dalších mocnostech.
Snad to třetí díl vysvětlí, určitě si ho přečtu.

24.03.2019 4 z 5

... A zase ty princezny! ... A zase ty princezny! František Zacharník

Pohádky mi přišly tak trochu moc přímočaré a předvídatelné, byť nápady na princezny byly pěkné. Zvlášť se mi líbila ta o princezně Nalezíně, odkazy na dětské domovy jsou v knihách vzácné.

22.03.2019 3 z 5

3333 km k Jakubovi 3333 km k Jakubovi Petra Braunová

Až překvapivě dobrá kniha, vyprávění mě chytilo a zajímala mě nejen historie Mirkových rodičů ale i příhody po cestě. Poučky Mirkova otce jsou zajímavé, dětem to nenátlakově rozšíří obzory. Bohužel posledních pár kapitol mi přišlo příliš "depresivní" na dětskou knihu.

21.03.2019 4 z 5

Milé vzpomínání na Stokorcový les Milé vzpomínání na Stokorcový les Walt Disney

Krásné ilustrace a přesto zbylo dost místa i pro text. Dá se přečíst najednou i rozdělit na jednotlivé příběhy třeba před spaním. Moc se mi líbila.

11.03.2019 5 z 5

Krvavé Impérium Krvavé Impérium S. J. Kincaid

Překombinované. Příliš mnoho zvratů, příliš mnoho lhaní a až nehezké množství vraždění. Nečekané věci jsou nutné a mám je ráda, ale tady to autorka trochu přeháněla. Věděla jsem, že příběh s každou otočenou stránkou získá úplně jiný směr a to mě nebavilo. Nebylo se na co tešit, protože víte, že se to stejně nestane, přijde další zvrat.
Postavy jsou jen vláčené lhaním a pletichařením ostatních a nemohou se projevit. Charaktery postav byly utlumené událostmi a to mi chybělo.

11.03.2019 3 z 5

Jezero prokletí Jezero prokletí Emily Rodda (p)

Kniha je velmi krátká a tak mi chyběly hlubší popisy, které by mě vtáhly do děje. Vím, ale že cílí na mladší čtenáře, kteří možná pouhých 130 stran ocení jako výhodu.

06.03.2019 4 z 5

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Novela 5*
Čtivá a předvídatelná romanťárna. I když Gideon v mých očích nebyl reálný, autorka ho trošku moc vyšperkovala zvlášť v chování.
Padlý dědic 3*
Upřímně mě štvalo, jak Easton nepoužívá mozek. Trochu mi pak chyběla nějaká sympatická postava jako Reed nebo Ella.
Ale zápletka kolem Hart byla zajímavá.

02.03.2019 4 z 5

Filuta Filuta Terry Pratchett

Smekám před autorem i překladatelem. Ten jazyk byl úžasný, dokázali zachytit nejen slang, ale byly tam i velmi povedené metafory. ♥
Filuta je sympatický hlavní hrdina, typicky ten správný rošťák. Ale nutno říct, že vyvrcholení zápletky bylo plytké. Takhle kniha potřebovala tak 50 stran navíc, aby se kvalitně rozpletla a ukončila. Přesto jsem z Pratchettova Filuty nadšená (narozdíl od Zeměplochy).

25.02.2019 5 z 5

Dobrodružství v Zemi nikoho Dobrodružství v Zemi nikoho Jaroslav Foglar

Moc mě to nebavilo. Možná jsem už moc stará, ale zápletka mě zkrátka nezaujala. Myslím, že máme i lepší Foglarovky.

18.02.2019 3 z 5

Nejhorší děti na světě 2 Nejhorší děti na světě 2 David Walliams

Nejsem dítě, ale u některých příběhů jsem se zasmála. A grafická stránka je taky povedená.

14.02.2019 4 z 5

Gemina Gemina Amie Kaufman

Wow, tohle se složitostí a množstvím zvratů vyrovná Prohnilému městu (Bardugo). Nik je stejně zábavný jako Ezra, tyhle postavy jsou v knihách třeba. A to, jak je psaná koncová část knihy napůl Hanna, napůl Nik. To bylo GENIÁLNÍ.

12.02.2019 5 z 5