hey123 hey123 komentáře u knih

Její konec Její konec Shari Lapena

(SPOILER) další kniha autorky, na kterou jsem se velmi těšila.
Musím ale přiznat, že mě děj nebavil tak moc, jako předchozí knihy. A to nejspíš tím, že jsem čekala, že si Erica zas tak o Patrikovi nevymýšlí. Co jsem ale nečekala, byl konec knihy - to, co se odhodlala udělat Stephanie.
čtení ale i tak ubíhalo a chtěli jste vědět, jak to bude dál. Jen si myslím, že jiné knihy byly lepší :)

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

musím říct, že chápu, proč je kniha takový hit. Tento žánr nečtu, ale říkala jsem si, že to zkusím.
A jsem za to moc ráda. Kniha se čte sama, úplně se vžijete do děje.
Hlavní postavy jsem měla od začátku ráda.
Pochodové myšlenky O a ochranitelskou povahu A jsem si okamžitě zamilovala. U knihy jsem se mockrát zasmála.
Jediné, co mi na knize moc nesedělo, bylo když Adam oslovoval Olive ,,potvoro". A také postelové scény se mi prostě takhle do detailu popisované do knihy nehodily.Nějak mi to k hlavním postavám nešlo.
Zamilovala jsem si i nejbližší kamarády.

chtěla bych každopádně film :D

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

kniha mě moc bavila. Přítomný pohled Fern a zápisníky z deníku od Rose.
Musím přiznat, že se mi ze začátku nečetlo hezky to, jak se k holkám chovala jejich mamka.Ale zjištění na konci? Jak to vše dopadlo? A co s tím dítětem?

Další super kniha od autorky :)

Hned vedle Hned vedle Leah Montgomery

kniha se hezky četla, jelikož se střídaly pohledy postav a časová osa. To mám ráda.
Tušila jsem, jak to vše je, takže mě vlastně překvapilo jen to, kde je nakonec jejich syn.
Konec byl tedy trochu přitažený za vlasy, ale jinak to bylo hezké, odpočinkové čtení.

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

krásná kniha, kterou přečtete hned, ale mnohem víc si ji vychutnáte, když ji budete číst pomalu, v klidu a budete se zamýšlet nad tím, co se v ní píše.
Navíc je krásně ilustrovaná. Určitě se k ní budu, stejně jako k Malému princi, vracet.

Upálené Upálené C. J. Tudor

(SPOILER) jelikož jsem četla od autorky všechny knihy, bylo jasné, že ani tuto knihu neminu. Zhltla jsem ji jedním dechem. Čím víc se blížíte ke konci, tím víc potřebujete vědět, zda je to opravdu tak, jak možná tušíte, anebo vás něco překvapí takovým způsobem, že to nebudete čekat.
Přiznám se, že jsem se i některých částí i trochu bála. Což je vlastně přesně to, co od knihy očekávám - že vás pohltí tak, až se do ní reálně vžijete.
Musím se ale přiznat i k tomu, že mi bylo od začátku jasné, kdo ve skutečnosti ,,paní farářka" je.
Ale překvapením pro mě byl Wigley. Tomu jsem, jak se říká, skočila na špek.

Ti, kterým se narodíš Ti, kterým se narodíš Alžběta Bublanová

(SPOILER) kniha má tři části. nejvíc se mi líbila, a nejvíc jsem se zasmála, u té první. Začátek první části mě opravdu z pohledu miminka bavil.
Zajímalo by mě, jak osudy postav nakonec pokračovaly. A dostalo mě, že vlatně v poslední kapitole se dozvíme, jak je vše propojené.

Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

(SPOILER) o této nemoci jsem nic moc nevěděla. jsem tedy ráda, že je v knize popsána dost dopodrobna. I s léčbou.
Stella je bojovnice a moc se mi líbilo, jak dokázala z Willa udělat kluka, který taky začne bojovat o každý den navíc.
Je to smutný, ale zároveň hrozně silný příběh. Ten konec...Konec, ale vlastně možný nový začátek, plný naděje.
Úžasný kniha, vřele doporučuji.
Rok 2022 mi začíná samou krásnou četbou.

Náš dům Náš dům Louise Candlish

nápad na děj se mi moc líbil. Ale bohužel, bylo to na mě moc zdlouhavé. Jediné, co mě opravdu dostalo, byl závěr. Čekala jsem, že bude další kapitola a ono nic.
Myslím si ale, že by to byl zajímavý film.

22.08.2024 3 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

musím říct, že je to můj první příběh, s touto tématikou. Překvapilo mě, tak hezky se četl. Příběh sám plynul, až byl najednou konec. A já se moc těším na další knihu autora. Jeho styl psaní mě baví.

Kousek světla Kousek světla Zuzana Válová

tak krásná kniha, plná něhy a klidu. Stačí se začíst do řádků a určitě se v některém najdete.
Některá z vět vás zahřeje u srdíčka. Někde se najdete..
Pohladí vás po duši.
Moc krásná kniha, při které zpomalíte a jen jste.

Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

(SPOILER) oddechová kniha, plná napětí. Kapitoly jsou krátké, takže pro mě mnohem přitažlivější. Knihu nebudete chtít odložit.
I když možná budete tušit, jak to celé je, úplný konec vás jistě překvapí. Nebo aspoň mě ano.
Na Helen mi něco nesedělo od samého začátku. Astrid jsem od začátku fandila, aby svou závislost pokořila. Ale nejvíc mi přirostl k srdci Josh. To byl miláček celé knihy. A Rosie? Ta mi stejně pořád připadá jako vlezlá paní.

Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Joanne Rowling

Miluji HP a vše kolem něj. Tato kniha tedy byla jasným cílem, co si přečíst okolo kouzel dál. Do knihy jsem se začetla tak, že jsem opravdu začala věřit, že Famfrpál existuje a čtu historii opravdového sportu.
Kniha by neměla chybět v žádné knihovně milovníka kouzel.

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

tohle....to je taaaak nádherná kniha. Úplně mě vtáhla na místa, které se zde popisují.
živě jsem byla součástí knihy. Nasávala jsem tu atmosféru a cestovala jsem.
I se hodněkrát od srdce zasmějete. A taky si zapřemýšlíte. A prohlédnete si nádherné fotky. Všechno, co od knihy očekávám, a ještě víc, mi tahle kniha dala.

22.08.2024 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

(SPOILER) jelikož knihy od této autorky miluju, měla jsem veliké očekávání.
TO ale bohužel nebylo naplněno. Nevím proč, kniha se četla krásně rychle. Byla jsem i začtená do příběhu. ALe pořád jsem čekala, že něco bude nakonec jinak...že přijde nějaká šokující zpráva.
Kniha vás nechává v napětí, zda je nebo není Marnie v letadle, které spadlo.
Co ale musím této knize nechat je fakt, že zde byly dokonale popsány emoce.

Chladná jako led Chladná jako led Teresa Driscoll

(SPOILER) Už od začátku jsem si říkala, jak by bylo skvělé, kdyby Theo skončil u Marka, Sophie a Bena. Jsem ráda, že se to nakonec opravdu stalo.
Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, četla se sama.
Líbilo se mi střídání přítomnosti a minulosti.
Děj byl velmi napínavý a nápad, co bude Emma zač, se mi moc líbil.
Těším se na další knihu od této autorky.

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

(SPOILER) Na začátku si říkáte Tyjo dobrý, ale připomíná mi to lovestory z americkýho seriálu.
A pak najednou jsem u TÉ kapitoly, kde se vám příběh obrátí naruby a jen zíráte.
A když si myslíte, že už je to všechno, tak zase ne.
Do poslední stránky máte zatajený dech, jak to teda nakonec dopadne.
Parádní kniha :)

22.08.2024 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

asi má nejoblíbenější kniha z bradavické knihovny. Líbily se mi všechny bajky. Nevíce ale Příběh tří bratří, který známe i z filmu.
Kniha obsahuje 5 bajek - Čaroděj a skákající hrnec, Fontána příznivé sudby, Mágovo chlupaté srdce, Karlice Alice a chcetavý pařez, Příběh tří bratří

Adibas Adibas Zaza Burchuladze

Jelikož sem v Gruzii byla, tato kniha mě zajímala. Musím ale říct, že jediné, co se mi na ní líbilo, bylo to, když se popisovalo něco z jídel či míst, které jsem znala.
Jinak na mě byla kniha úplně něco jiného, než co obvykle čtu.
Je to velice provokativně napsaná kniha. Ze které lze vlastně i vycítit to, jak lidé nic proti válce nezmůžou...

22.08.2024 1 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

(SPOILER) musím říct, že mě kniha vtáhla a nepustila. Přečetla jsem ji za jeden den.
to napětí ve mně, když jsem knihu četla už ke konci, by se dalo krájet. Myslím, že by to byl i super film.
A konec? Dovětek o rodčích holčiček jsem opravdu nečekala..Ale je pravda, že celou dobu nebyl zmíněn důvod, proč si únosci vybrali zrovna tyto holčičky.
Hlavní postava Cody mi je velmi sympatická, jsem zvědavá, zda s nimi bude nějaký další příběh.

21.08.2024 5 z 5