Hotovson Hotovson komentáře u knih

Hospoda Jamajka Hospoda Jamajka Daphne du Maurier

Pěknej román s lehkou detektivní zápletkou a nádechem tajemna. Popis krajiny slatin, skal a vřesovišť, ale i samotný hospody je působivej, až jsem si připadal, jako bych tam byl.

29.11.2019 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

A zase o stupeň drsnější než předchozí díl. Tady ještě ke všemu vyšperkovaný koncem, kde jsem měl nervy napjatý jak lana od výtahu. Před dalším dílem si fakt dam pauzu a přečtu si něco trochu klidnějšího, přecejenom čtyři knížky za sebou byly až dost.

26.11.2019 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Opět brutální. Asi bych si teď měl dát pauzu, než se pustim do pátýho dílu. Akorát teda netušim, co mě čeká a docela z toho mam hrůzu, protože mi připadá, že od prvního dílu se brutalita, šílenost a vynalézavost stupňuje. Nabízí se tedy otázka, kam až to dojde?

23.11.2019 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Neskutečnej nářez! Akorát si nejsem jist, kdo je větší šílenec, jestli vrah nebo Chris Carter, kterej to celý vymyslel :D

Už třetí knížka ze série, kterou jsem nemoh prostě odložit a musel číst dál a dál dokud nebyl konec. Je to asi tim, že kapitoly jsou tak krátký a každá končí tak, že prostě chcete vědět...ne...MUSÍTE!!! vědět jak to bude pokračovat a to i přesto, jak je to brutální.

No nic. Mažu do Levnejch knih pro další díl. Nebo radši dva. Fakt skvělá série. Už se nemůžu dočkat :)

16.11.2019

Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

Tak jsem se dozvěděl, odkud pochází rčení "Zlomit na někym hůl" :)

Zajímavá knížka a rozhodně žádnej krvák, popis poprav tu moc neni, určitě ne do detailu, spíš jde o popis každodenního života kata a jeho práce.

12.11.2019 5 z 5

Parta od Mississippi Parta od Mississippi Davide Morosinotto

Knížka mě zaujala svojí obálkou natolik, že jsem si jí hned koupil, ačkoliv jsem šel tak trochu do neznáma, jelikož nebyla ještě na Databázi hodnocená, ale popis příběhu se mi líbil, tak jsem to zkusil a teď po přečtení můžu říct, že toho vůbec nelituju, naopak to bylo dobrý rozhodnutí a ač jsem zřejmě nepatřil do cílové skupiny čtenářů, tak jsem si čtení velice užil, o čemž svědčí i rychlost zdolání knížky za nějakejch 5 hodin. Je to pěkný dobrodružný čtení a i se mi líbilo, jak každou ze čtyř kapitol vypráví jinej člen party. Můžu jedině doporučit, i když je to spíš pro mladší lidi, ale i starší to určitě neurazí.

12.11.2019 5 z 5

Historie trestu smrti Historie trestu smrti Martin Monestier

Byl jsem překvapen, že třeba u poprav v USA, vyjde poprava tak draho, co se týče křesla a ještě dráž u plynový komory, takže je v podstatě levnější živit vězně doživotně, i kdyby to bylo 40 let. Doteď jsem měl za to, že je to opačně.

U těch středověkejch trestů mi vstávaly vlasy hrůzou, co za peklo musel odsouzenec vytrpět. A opět jsem byl vyveden z omylu, že poprava stětím byla defakto to nejlepší. No...nebyla, když zrovna kat neměl svuj den a sekal na několikrát.

21.10.2019 5 z 5

Vlk a dýka Vlk a dýka Juraj Červenák

Sice jsem měl obavu, jak to všechno Barbarič zvládne sám bez Steina a Jaroše, ale nakonec se s tim popasoval a já se opět bavil a knížku přečet na jeden zátah.
Moc se mi líbila atmosféra hradu Sitno a k tomu tajemství pokladu. Na konci mi bylo líto, že výslechu "in tortura" nebude přítomen kaprál Jaroš s jeho instrumenty, ale byl jsem příjemně překvapen.

14.10.2019 5 z 5

Škůdce zemský Jiří Kopidlanský Škůdce zemský Jiří Kopidlanský Václav Kaplický

Jiřího nasrání zcela chápu, i když si někdy počínal až moc krutě a odnášeli to i nevinní, ale taková už to zřejmě byla doba, kdy se nikdo moc nezabýval právy toho druhého, obzvlášť byl-li ten druhý slabší. Nicméně příběh se mi jako zpracování reálné historické postavy a jejích osudů líbil.

10.10.2019 5 z 5

Ohnivé znamení Ohnivé znamení Juraj Červenák

Opravdu pekelný spiknutí, kdy jsem si nemoh bejt nikym jistej a postupně se odhalovaly další a další díly děsivý mozaiky. Královsky jsem se u toho bavil a překvapilo mi, jak je do příběhu zakomponovaná Alžběta Báthoryová jako jedna z vedlejších postav a setkáváme se zde i se Žofií z první knihy.

10.10.2019 5 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Má to všechno, co bych od tohoto druhu literatury očekával. Je tam napětí, akce, nakonec i trocha romantiky.

Hrdinové jsou takový klasický podle šablony bych řek. Rebelka, slušňačka a její menší bratr, ňouma od vedle, co se stane hrdinou a sobeckej hajzlík, co kouká, kde by co urval pro sebe.

Konec se záchranou před požárem mi přišel trošku přitaženej za vlasy, docela klika, ale budiž :)

02.10.2019 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Mam radši klasický detektivky ze starý školy, než tyhle nový thrillery/detektivky, ale tady musim říct, že se mi kniha líbila a jednou za čas si něco takovýho přečíst neni vůbec od věci. Vraha jsem samozřejmě neuhodnul, ale tady to snad ani nešlo.

24.09.2019 5 z 5

Noční motýl Noční motýl Ondřej S. Nečas (p)

V podstatě by se to mohlo stát kdykoliv, na historickou detektivku mi to přišlo málo historický, ale to je jenom muj pocit, jinak to má ale pěknou atmosféru, tudíž se mi to líbilo a ani mi moc nevadilo, že hlavní "vyšetřovatel" Mojmír Mráz neni zas až tak hlavní a nestojí to celý jenom na něm, možná je to i plus.

23.09.2019 5 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Kdysi jsem viděl seriál, teď jsem se rozhod, že si přečtu knížku. Je to vlastně jako přes kopírák, takže můžu bejt spokojen, protože seriál mě naprosto uchvátil svojí atmosférou a hlavně tim zlomem, kdy se z mysteriózního sci-fi stal v podstatě horor.

První půlka možná nikoho moc neuchvátí, prostě divný městečko kdesi v lesích, agent je mimoň páč dostal šlupku do hlavy, ale ta druhá, když se konečně dozvíte, co je to za město a proč je tomu tak...začíná boj o život. Strhující, děj pěkně odsejpá, musim hodnotit vysoko.

23.09.2019 5 z 5

Poslední dny Pompejí Poslední dny Pompejí Edward George Bulwer Lytton

Přes ten začátek jsem se musel opravdu prokousat, ale nakonec jsem rád, že jsem vytrval a nakonec byl odměněn vynikajícím příběhem.

Fascinuje mě, že autor byl v Pompejích vlastně jako turista a do města zasadil díky svojí fantazii i tehdy dostupnym pramenům, ať už archeologických nebo zápisků pamětníků (co se týče samotnýho výbuchu Vesuvu) úžasnej příběh a tak ho oživil.

Rád bych se do Pompejí taky někdy podíval.

18.09.2019 5 z 5

Pach krve Pach krve František Niedl

Celou sérii jsem přečet v podstatě za tejden, tudíž mi jednotlivý díly splynuly v jeden celek, takže to ohodnotim a okomentuju celkově - bylo to naprosto boží!!! :)

Už jenom ten průběh, jak jsem k tomu přišel.

Pátek - kupuju 1. díl - uvidim, jaký to bude, když se mi to bude líbit, koupim další.
Sobota - začínam číst - jo, dost dobrý.
Pondělí - 1. díl dočten, nabíham do knikupectví a beru 2. a 3. díl.
Středa - pomalu dočítam 3. díl, útok na knihkupectví a rovnou beru zbylý tři.
Neděle - dočteno všechno :D

Hrozně moc jsem si oblíbil jak Wolframa, tak Beneše a vůbec mi nevadilo, že neměli snad žádný záporný vlastnosti, ty v sobě skloubil naopak Hans Křivák. Nevim, jestli se dá u záporný postavy napsat, že bych si jí vyloženě oblíbil, ale byl to záporák se všim všudy a to že se jeho role táhla celou sérií nakonec považuju za velký plus, jakož i to, jak byly osudy postav propletený a různě se potkávaly.

Konec pěknej...nebo bude pokračování? Nezlobil bych se.

17.09.2019 5 z 5

Džungle Džungle Upton Sinclair

Opět jsem se neskutečně nasral - ne čtenim, kniha je fajn, ale osudama Jurgise a jeho famílie. Když už se dostal do takovejch sraček (doslova), vůbec jsem nepochopil, proč se furt snažil probořit hlavou zeď a neustále se hlásil o práci na jatkách, i když to byla brutální řezničina (a teď fakt nemyslim porážení dobytka) a radši s tim nesek jako ten Jonas. Nakonec se z toho teda nějak dostal, ale zase si to sám vlastní vinou podělal...

Ten socialistickej závěr nehodnotim vzhledem v roku vydání, přecejenom v tej době ještě lidi nevěděli do čeho jdou, a že ty světlý zítřky zas až tak světlý nebudou. Rozhodně ne pro všechny.

05.09.2019 4 z 5

Alkohol Alkohol Upton Sinclair

Maggie May mě s tim svym fanatismem pěkně štvala. Všeho moc škodí.

Kniha ač napsaná ještě před koncem prohibice v USA, tak už naznačuje, že to nedopadlo tak úplně podle představ těch šílenců, ale naopak se to zvrhlo (jak už všichni víme z historie) a rozmohly se různý tajný bary a podloudný výrobny chlastu a účinek byl v podstatě opačnej.

Uplynulo téměř 90 let a nic moc se nezměnilo. Na světě jsou pořád různý skupiny fanatickejch šílenců, snažící se prosadit svuj názor oproti většině a jdou slepě za svym, bez ohledu na omezování svobody ostatních. Jmenovat nebudu, nemusíme se ostatně ohlížet až tak hluboko do historie.

05.09.2019 5 z 5

Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Řek bych, že je to taková "Vondruškovská šablona". Některý postavy si člověk oblíbí, jiný mu zase lezou vyloženě na nervy. Taková klasika. Sympatický - nesympatický, kladný - hajzlové. Samozřejmě je tu láska i nenávist, rozkol v rodině, nesmí chybět zdvíhání suknic :) a tak dále. Tudíž nic novýho pod sluncem a ačkoliv se děj sice neodehrává ve vysokých politických kruzích, ale "jenom" mezi obyčejnym lidem, i tak je to zábava.

VV opět potvrzuje, že umí a mně nezbejvá než se těsit na další díl, doufam, že už napřesrok. Rozehraný je to pěkně.

05.09.2019 5 z 5

Šunkový nářez Šunkový nářez Charles Bukowski

Mam Bukowskiho na pěknej sinusoidě :-) Ze Šunkovýho nářezu jsem nadšen, stejně jako jsem byl třeba z Poštovního úřadu, naopak ty jeho povídky mi moc neberou a Zápisky pro mě byly vyloženě utrpením.

Co se týče Šunkovýho nářezu, tak i kdyby to měla bejt jenom z půlky pravda, tak se divim, že vůbec přežil pubertu a dospívání a dožil se tak vysokýho věku (vzhledem k životnímu stylu.)

23.08.2019 5 z 5