Italkaaa Italkaaa komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Jak někteří píší - kniha se mi líbila, ale že by mě nějak hluboce zasáhla nebo že bycj jásala nad zajímavým příběhem, říct nemůžu. Ta kniha vlastně žádný hlubší ani rozvětvený příběh neměla. Postavy nezažívaly žádné zlomové okamžiky, nepřekonávaly žádné překážky. Nepíši, že je to špatný román, jen bych to neoznačovala za veledílo a nejlepší knihu posledních let, protože prostě nemá děj.

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Téma rodiče a děti se zdá už trochu ohrané, zvlášť v současné české literatuře, tahle kniha se ale podařila. Byla jsem zvědavá, jak všichni skončí. Líbila se mi moc.

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Hodně velká oddychovka, příjemné čtení, kdy máte chuť pít teplý čaj a přečkat zimu v jedné poloze.

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Nepodařilo se mi napojit na hlavní postavy, připadalo mi to celé šablonovité a přitažené za vlasy.

27.01.2022 2 z 5

Plachetnice na vinětách Plachetnice na vinětách Jiří Hájíček

Rozhodně jeden z našich nejlepších autorů. Píše skromně, taková je i tahle kniha. Žádný okázaly příběh, opulentní popisy nebo přemrštěně vykreslené postavy. Podle mě jde o autorovu nejlepší knihu.

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

čekala jsem cokoliv, vtip, zábavu, absurdno, ale dostalo se mi jen povrchnosti. Tři hvězdičky za čtivost textu a překlad.

27.01.2022 3 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Velmi, ale velmi depresivní, ale také velmi velmi dobré!

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Autorce se podařilo posat prostředí v nemocnici s takovou důvěrností, včetně pocitů hlavních postav. Obstojný román. Moc mě bavil.

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Tak hezky popsaný a vystižený venkov pohledem současné autorky? Klenot!

27.01.2022 5 z 5

Flouk a Líla: Dobrodružství z mrakodrapu Flouk a Líla: Dobrodružství z mrakodrapu Petra Dvořáková

Málokterá moderní pohádka mi připadá dobře napsaná, hezky ilustrovaná nebo chytrá. Ale tahle je moc chytrá.

27.01.2022 5 z 5

Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Příběhů o anorexii je spousta a většinou jsou nudné, protože jsou pokaždé jako přes kopírák. Tahle kniha nabízí přidanou hodnotu v tom, že je dobře napsaná. Líbila se mi.

Proměněné sny Proměněné sny Petra Dvořáková

Fantastické rozhovory, a to hlavně díky tomu, že jsou úplně o němčem jiném než na co jsme zvyklí z internetu, časopisů nebo televize. Podnětné a k zamyšlení.

Můj grónský rok Můj grónský rok Eva Střihavková

Pozoruhodný a vtipný rozbor toho, jak těžké je, odstěhovat se daleko, kde je všechno jiné, včetně zvyků a možností, jak se zabavit. Román mě bavil.

K majáku K majáku Virginia Woolf

Myslím, že autorka má fascinující dar vytvořit skutečnost. Esej o o životě, nevyřčené úzkosti a síle slova. Krásný román.

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Čekala jsem, źe to bude víc absurdní. Vlastně to bylo spíš jen trapné.

26.01.2022 3 z 5

Hovory k sobě – ohlédnutí za psychoterapií Hovory k sobě – ohlédnutí za psychoterapií Irvin D. Yalom

Děsí mě, kolik toho musí psychiatři snášet! I psychoterapeuti. Chudáci. Kniha je to vlastně velmi drsná...

26.01.2022 2 z 5

InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Je to kniha jako mnoho věcí v současnosti - spotřební text, který neurazí, plný myšlenek, které mnohé naštvou. :)

26.01.2022 5 z 5

Opička na gumě Opička na gumě Eva Střihavková

Skvěle napsaný hrdina, kterého nebaví ufňukané nány, který se snaží najít tu pravou - nejen ženu, ale i práci a životní balanc.

26.01.2022 5 z 5

Šeptuchy Šeptuchy Alena Sabuchová

Musela jsem se na knihu, autorku a celkový styl psaní naladit a pak to byla bomba.

24.01.2022 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Skvěle vystavěný příběh, nenudila jsem se ani chvíli.

24.01.2022 5 z 5