Italkaaa komentáře u knih
Jsem ráda, že se mi Hanksovy povídky dostaly do rukou. Byly skvěle vypointované. Vlastně jsou.
Podle mě kniha honí moc zajíců najednou. Třeba hororová linka zůstává spíš parodií.
Nádhera, na jak malém prostoru dokázal B. vyjádřit tolik podstatných věcí.
Tohle jsme četli ve škole a teď jsem si to po letech přečetla v jiném jazyce a musím říct, je mě text stále oslovuje, je plný zajímavých myšlenek a poukazuje na problematičnost církve. Mám tu knihu ráda.
Skvělé, dva velikáni spojení v jednom textu. Břitkost Bulgakova a dávné umění Moliéra – výborný počin, tematicky je zde mnoho přesahů do dneška, ale nechci spoilovat. Dejte si to.
Spisovatelka čaruje s náladami i se slovy. Umí popsat vnitřní myšlenkové pochody všech svých postav s takovou přesvědčivostí. Tenhle román je silný, hutný a přesto není rozvleklý. Určitě ho doporučuju.
Mám ráda kouzelné příběhy, které by vlastně mohly být i reálné. Tedy alespoň v mém světě. Žádná autorova kniha mě ještě nezklamala. Jen bych byla opatrná s tím, že je to kniha pro děti. Podle mého názoru není, ale dětem asi neuškodí. Je to pěkná kniha.
Tahle detektivka mě chytila od první věty a nepustila až do věty poslední. Opravdu jsem si ji užila, to napětí, postavy i vykreslení míst, kde se děj odehrává. Vřele ji doporučuji kudy chodím.
Pro děti to úplně není, protože je tam plno výrazů, které se těžko vysvětlují a děti pak ztrácejí pojem o tom, co ten příběh vlastně chce říct. Mám to odzkoušené na třech neteřích v různých věkových kategoriích. Ale jinak je to moc hezké, ilustrace také.
Bavilo mě prolínání různých poznatků, které známe ze školky. Vše hezky plynulo. Chytré, vtipné, vypointované.
Tísnivé a v mnohém nepředstavitelné. Drsně popsané pocity beznaděje ženy, která nemůže mít děti. Celou četbu jsem si přála, aby příběh dobře dopadl. Knihu jsem kvůli tomu nemohla skoro vůbec odložit a když jsem přeci jen musela, neustále jsem na příběh myslela...
Myslím, že je v té knize vtipně a intelgentně shrnuto vše, co je potřeba o reklamě vědět. A je to teda spíš smutné čtení, když si člověk uvědomí, v jakém vleku tupé reklamy neustále je, přestože si myslí, že jí odolává. :-)
Knihy paní Milena jsou mimořádné. Umí psát bez patosu a navíc se vyzná v historii, takže vše podává s přesností, která ale nenudí.
Skvěle popsaná doba, bez patosu, jak to mám ráda.
Tohle je kniha, u které jsem se mnohokrát dojala. Navíc je mimořádně dobře napsaná i přeložená. Četla jsem nejprve v originále, ale česká verze mi asi i díky snadnějšími vnímání textu připadala lepší.
Opravdu bravurně dovyprávěný příběh. Takových knih nevychází mnoho. Silný příběh, silné postavy, logicky jednající, dojemný, nikoliv plytký. Doporučuji všem.
Nevadí mi, že je to vulgární. Vlastně mi nejdřív připadalo jako skvělý nápad jakési "přestříhání" děje či kapitol. A jaké to bylo ve skutečnosti? Text je nudný, do příběhu se nejde ponořit, ani se s postavami lehce ztotožnit. Připadalo mi to hloupé, stejně jako volba jazykových prostředků a celkový styl. Jsou knihy, které těší čtenáře svou uměleckou hodnotou, příběhem atd. Tato kniha nepotěší ničím. Je pouze hloupá.
Obálka "na první dobrou" mě nejprve odradila, ale ten obsah byl skutečně moc dobrý. Hodně věcí jsem se dozvěděla, vše navíc bylo zabalené v poutavém příběhu, který se skvěle četl. Je to jedna z těch knih, kterou nechcete odkládat a přejete si ji dočíst na jeden zátah.
Skvělá kniha, plná emocí, strachu, vlastně mi přišla napínavá, protože jsem si říkala, že ve spoustě momentů bych já sama už pokračovat nemohla. Ale hlavní hrdinka pořád žila dál a dál. Bylo to o lidech z masa a kostí. Jsem nadšená.