iv.ča iv.ča komentáře u knih

Esence hrůzy Esence hrůzy * antologie

Povídky byli pěkné, některé víc, jiné méně. Dobrá práce za sbírku hororových povídek.

19.08.2024 4 z 5

Mlha Mlha James Herbert

Moje první kniha od tohoto autora a moc se mi líbila. Skvěle se to čte a je to děsivé.
Kniha byla napsána v roce 1974 a o rok později poprvé knižně vydána.

14.08.2024 4 z 5

Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

Tyhle příběhy jsou krásné. Krásné vylíčené pocity a místa příběhů.

23.07.2024 5 z 5

Modrá záře Modrá záře Viveca Sten

Tak tohle mě fakt bavilo. Dobrodružství ve světě magie lidí, dcery moře, víl a skřítků. Skvěle napsané.

13.06.2024 5 z 5

Nové příběhy železné opony Nové příběhy železné opony Luděk Navara

Hrozná doba a hrdinové v ní! Touha po svobodě a demokracii,po volnosti, cestování, lásce, pravdě a odvaze lidí, co se báli, ale i přesto řekli NE diktatuře a zločinu.

02.06.2024 5 z 5

Oddíl Oddíl Nick Cutter

Tohle je po dlouhé době čekání na horor...opravdu něco. I když na obalu knihy je survivol thriller. Výborná zápletka, podání a výborně napsaná kniha. Díky Nicku.

28.04.2024 5 z 5

Střelba v Kodani Střelba v Kodani Niklas Orrenius

Třetí kniha od Prokletých reportérů. Zajímavé téma a také hodně složité, klobouk dolů před autorem, že se toho nebál a probíral téma ze všech stran. Rozhodně mě překvapilo, jaká panuje ve Švédsku situace.

27.03.2024 4 z 5

Pražské příběhy 4 - Ztraceným světem Starého Města Pražské příběhy 4 - Ztraceným světem Starého Města Dan Hrubý

Já ty příběhy miluju a celou tuhle sérii,mám všechny a všechny přečtené, tak snad vyjde další v budoucnu.

19.03.2024 5 z 5

Brno: Staré pohlednice I. Brno: Staré pohlednice I. Vladimír Filip

Moc hezká knížka o historii města Brna a jejího stavebního rozmachu. Krásné pohlednice.

07.03.2024 5 z 5

Bledý jezdec Bledý jezdec Laura Spinney

Kniha se dobře čte a je velmi zajímavá.

21.02.2024 4 z 5

Klub monster Klub monster Jennifer McMahon

Moc hezky se kniha četla. Příběh zajímavý a napínavý.

09.02.2024 5 z 5

Cesta nikam Cesta nikam Józef Mackiewicz

Kniha je dobré napsaná, člověku to vyvstává před očima. Rozhodně si chci časem přečíst i pokračování knihy.

08.01.2024 5 z 5

Návrat do neznáma Návrat do neznáma Tomáš Lukavec

Nelíbil se mi styl v jakém je kniha napsaná. Přišla mi chaotická a některé pasáže bych úplně vypustila. Také tam byli chyby. Podruhé už bych ji do ruky nevzala.

04.01.2024 2 z 5

Případ Lessing Případ Lessing Roman Cílek

Rozhodně zajímavá kniha. Aspoň, že jeden viník byl potrestán i když ne tak, jak by si zasloužil.

12.09.2023 5 z 5

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Mě se knížka líbila, byla hezký strašidelná.

11.09.2023 5 z 5

Zimní přízrak Zimní přízrak Dan Simmons

Pokračování temného léta, moc jsem se těšila a kniha se mi líbila i když úplně nemá to kouzlo, co její první díl.

07.09.2023 4 z 5

Dítě ohně Dítě ohně S.K. Tremayne (p)

Kniha se četla dobře. Byla hodně psychologická, ale dávala smysl.

26.08.2023 5 z 5

V rozkvětu V rozkvětu Kristina Haidingerová

Rozhodně originální, abstraktní, zvrhlý.

14.08.2023 3 z 5

Dům fúrií Dům fúrií Madeleine Roux

Nenadchla ani neurazila. Zlatý střed!!

05.07.2023 3 z 5

Přízraky Brynn Wilderové Přízraky Brynn Wilderové Wendy Webb

Já tuhle autorku miluju. Její cit pro detaily, její vypravěčský um, to, jak umí popsat a navodit atmosféru a s jakou láskou. Konec mě rozbrečel, stejně jako Dcery jezera. Nádherná kniha. Doufám, že se k nám dostanou i její další knihy.

06.06.2023 5 z 5