iveta3689 komentáře u knih
Skvěle popsané barevné rozlišení jednotlivých postav (rolí, kast). Je to až děsivě xenofobní. Stejně děsivá je i rezignace hlavní hrdinky, její smíření s novou dobou. Nostalgicky vzpomíná na minulou svobodu, ale vypadá to, že nic jiného necítí. On je to celkově děj bez emocí, dost syrově napsaný, skoro až jako reportáž. To prohlubuje pochmurné vyznění knihy.
Téma je dost drsné a měla jsem s určitými pasážemi trochu problém. Jsou popsány dost podrobně a opravdu působě, je to pro silné povahy. Trochu mi vadilo řešení manželských problémů hlavní hrdinky, to opravdu v detektivce nepotřebuji, bylo to zbytečné. I přes tyto výtky je to ale rozhodně jedna z lepších detektivek z poslední doby, které jsem četla.
Téma je příšerné a o to víc děsivější, že je skutečné. Vyprávění je takové syrové, novinářské, je vidět, že je přepsané někým dalším. Ale to neubírá na celkovém vyznění.
Ze začátku slibné, později velmi napínavé a překvapivé, ale nakonec překombinované a nesmyslné. Námět velmi dobrý, ale ve snaze vytěžit maximum to autor přehnal.
Výborná, stejně jako u předchozích příběhů jsem velmi spokojená a můžu doporučit. Zajímavý a napínavý děj, barvitě popsané postavy. Zase se těším na další knihu.
Výborný příběh. Dlouhý, hodně postav, odbočky k carskému dvoru, ale rozhodně nijak rozvláčné.
Povídky moc nemusím, ale Murakami je pro mě silné lákadlo. A taky že nezklamal. Poslední dvě povídky mi přišly trochu slabší, než začátek, ale na celkový dojem z knihy to vliv nemělo. Přečetla jsem ji jedním dechem a na jeden zátah.
Opět jsem s Kingem spokojená. Super nápad, dobře rozvinutý, napínavé od začátku do konce.
Tak tohle mě hodně bavilo. Velmi napínavě napsané, střídavě z více pohledů (tak to mám ráda). Hlavní hrdina není prvoplánový klaďas, padouch naprostý magor. Sice jsem tušila, že hlavní záporák bude někdo jiný, ale toto řešení mě překvapilo. Takže všechny palce nahoru a chystám se na autorovu další knihu.
Tato kniha mě bavila jako už dlouho žádná. Autor napínal, vždy s koncem kapitoly vyprávěl příběh z jiné stránky. Přestože jsem rozuzlení tušila dlouho+ neubíralo to na zajímavosti.
Napínané, velmi čtivé. Místy jsou dost naturalisticky popsané scény pitvy a mučení, vždycky jsem byla ráda, že jsem už za nimi. Konec byl trochu očekávaný, ale neubralo to na napětí. Hodně dobře napsaná kniha.
Mám takový rozpačitý pocit. Kniha má dobrý nápad, 2 dějové linie mě obvykle baví. Příběh má ale dlouhé pasáže, kdy se vůbec nic neděje, a potom je najednou konec. Hlavní hrdinové jsou neslaní nemastní. Ale zase nejsem natolik odrazená, abych se nepodívala do jiných autorčiných knížek.
Mám z ní trochu rozporuplné pocity. Děj je výborný, napínavý, ale konec nestál za nic. Celkově mám z knížky dobrý pocit, ale znovu bych ji číst nemusela.
Už jsem četla od Berryho zajímavější knížky, ale zklamaná nejsem. Má to spád, téma je skvěle vybrané, zpracování dobré. Určitě ji mohu doporučit.
Dobrá detektivka, jsem mnohem spokojenější než většina komentářů zde. Dost slibný rozjezd sice ke konci trochu zpomalil, ale kniha bavila velmi.
Po knize jsem sáhla hlavně proto, že jsem sama kačerka. Děj byl napínavý, ubíhal rychle, docela mě nyní děsí představa, že bych něco podobného mohla najít.
Parádní, napínavé od začátku do konce. Složité, ale nepřekombinované.
Opět knížka, o které na začátku víte, že nezklame.