iveta3689 iveta3689 komentáře u knih

Šepot Šepot Mijuki Mijabe

Nějak jsem čekala detektivku, což tedy není. Chyběl mi spád, skoro by to mohla být jen povídka a pak by byl celý příběh zajímavější.

02.07.2016 3 z 5

Pád Pád Rogelio J. Pineiro

Dobrý námět, děj a závěr je od začátku předvídatelný. Ale nevadilo mi to. Příběh má spád, prolínání dvou rovin mě vždycky baví. V části návratu je příběh trochu uspěchaný, mohl být rozveden trochu jinak, ale celkově jsem spokojená. Jen bych knihu nesrovnávala s Marťanem. Jdou na to jinak a podobné jsou jen slovem "vesmír", což je trochu málo.

16.06.2016 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Jedním slovem - nebavilo. Musela jsem se nutit k dočtení. Nepřipadalo mi to jako satira, spíš naopak. Styl psaní tomu také dost napomáhal, byl naivní a nudný. Potenciál tématu by tu byl, ale zpracování nenadchlo. Určitě nemám chuť na další knihy autora.

16.06.2016 1 z 5

Strážce dveří Strážce dveří James Byrne

Příjemné překvapení. Tuto knihu jsem si vybrala kvůli čtenářské výzvě, asi bych po ní jinak nesáhla. Je to celkem milá oddechovka, nic náročného. Akční jízda ve stylu mého oblíbence Jacka Reachera, určitě můžu doporučit dál.

17.03.2025 4 z 5

Prstýnek z drátu: Povídky o lásce podle skutečných příběhů Paměti národa Prstýnek z drátu: Povídky o lásce podle skutečných příběhů Paměti národa Barbora Šťastná

Knížka není špatná, ale nepoznám v ní autorčin rukopis. Nečetla jsem od ní nic jiného, tak nedokážu odhadnout, co všechno je její práce. Působí to na mě jako přepsané příběhy, které už někdo jiný zpracoval. Ale kniha se čte dobře, určitě ji mohu doporučit.

27.02.2025 3.5 z 5

Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Autorka píše jako přes kopírák. Vždy jde o neskutečně krásnou, neuvěřitelně schopnou superhrdinku, která zvládne jakýkoliv úkol. Dostane se do nového oddělení, kde ji hned všichni respektují a spřátelí se v prvním okamžiku. Děj je předvídatelný, ale i přes tohle všechno není kniha nudná. Z autorčiných děl mě asi bavila nejméně, ale dokážu si představit, že si příští díl přečtu.

09.02.2025 3.5 z 5

Zabij, nebo zemři Zabij, nebo zemři Isabella Maldonado

Děj je hodně přitažený za vlasy. Agentka superhrdinka zvládne sama všechny padouchy v ultradůmyslné pasti. Ale když se oprostíte od všech klišé, je to dobrá oddechovka. Autorka umí psát napínavě a styl předčil děj.

05.02.2025 4 z 5

Finlay na zabití Finlay na zabití Elle Cosimano

Příjemná oddechovka, nesmí se u ní přemýšlet nad reálností. Čte se dobře, ale pokračovat v sérii nepotřebuji.

30.01.2025 4 z 5

Nic než pravda Nic než pravda Stefan Ahnhem

Tohle se opravdu nepovedlo. Série s Fabianem Riskem byla super, ale tohle jako by psal někdo jiný. Nesmyslné zápletky, zamotané na sílu, neuvěřitelné postavy. Dočetla jsem jen ze setrvačnosti.

22.01.2025 2.5 z 5

Teorie ženského třesku: Jak být silná, chytrá a velkolepá Teorie ženského třesku: Jak být silná, chytrá a velkolepá Mayim Bialik

Nejsem cílová skupina, takže nechci hodnotit, že mi kniha nepřinesla nové informace. Styl je jednoduchý, vše je přehledně popsáno. Určite knihu za pár let podstrčím dceři. Pro mladé holky je určitě super.

18.01.2025 5 z 5

Seznam Evelíny B. Seznam Evelíny B. Eva Střihavková

Příběh je dobrý, ale mohl by se týkat jakékoliv jiné rodiny. Čekala jsem trochu víc, možná jsem si špatně vyložila anotaci.

08.01.2025 3 z 5

Propustka na svobodu Propustka na svobodu Ken Follett

Dobře se mi to četlo, bylo to napínavé, jen je to víc milostný román, než jsem čekala.

05.01.2025 3.5 z 5

Božena Božena Hana Wlodarczyková

Poutavě napsané. Kniha je hodně obsáhlá a detailní, ale není utahaná ani nudná.

31.12.2024 4.5 z 5

Bláznivá jízda Bláznivá jízda Christina Myers

Jednoduchý, milý příběh.

21.12.2024 4 z 5

Volání tučňáků Volání tučňáků Hazel Prior

První díl byl super, tohle je nastavovaná kaše.

30.11.2024 3 z 5

Až ke křížku Až ke křížku Klára Teršová

Smutné, beznadějné. Autorka píše dobře, ale děj mě nějak nesedl

24.11.2024 3 z 5

V Královských zahradách V Královských zahradách * antologie

Stejně jako jiné sbírky - něco je lepší, něco méně. Celkově se kniha četla dobře, po výtvarné stránce je velmi povedená.

29.10.2024 3 z 5

Tahle kniha ti změní život Tahle kniha ti změní život Aleš Palán

Příjemné čtení o zajímavých lidech. Kniha se četla dobře, ale vracet se k ní nemusím. 3,5/5*

11.10.2024 3.5 z 5

Hon se smrtí Hon se smrtí Peter James

Nebylo to špatné, ale v porovnání s jinými ze série slabší. Bylo to předvídatelné, nic překvapivého se nestalo, 3,5/5*.

21.06.2024 3.5 z 5

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Příběh je předvídatelný, ale není špatný. Je chytlavě napsaný, hezky se čte. Konec je příjemně propletený.

14.05.2024 4 z 5