iveta3689 iveta3689 komentáře u knih

Bláznivá jízda Bláznivá jízda Christina Myers

Jednoduchý, milý příběh.

21.12.2024 4 z 5

Volání tučňáků Volání tučňáků Hazel Prior

První díl byl super, tohle je nastavovaná kaše.

30.11.2024 3 z 5

Až ke křížku Až ke křížku Klára Teršová

Smutné, beznadějné. Autorka píše dobře, ale děj mě nějak nesedl

24.11.2024 3 z 5

V Královských zahradách V Královských zahradách * antologie

Stejně jako jiné sbírky - něco je lepší, něco méně. Celkově se kniha četla dobře, po výtvarné stránce je velmi povedená.

29.10.2024 3 z 5

Tahle kniha ti změní život Tahle kniha ti změní život Aleš Palán

Příjemné čtení o zajímavých lidech. Kniha se četla dobře, ale vracet se k ní nemusím. 3,5/5*

11.10.2024 3.5 z 5

Hon se smrtí Hon se smrtí Peter James

Nebylo to špatné, ale v porovnání s jinými ze série slabší. Bylo to předvídatelné, nic překvapivého se nestalo, 3,5/5*.

21.06.2024 3.5 z 5

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Příběh je předvídatelný, ale není špatný. Je chytlavě napsaný, hezky se čte. Konec je příjemně propletený.

14.05.2024 4 z 5

Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje S.J. Bennett

Mě to trochu zklamalo. Čekala jsem, že královna bude víc "šmejdit", ne jen úkolovat. Příběh by mohl být svižnější. Dočetla jsem bez velkého zájmu.

09.05.2024 3 z 5

Irena Sendlerová: Anděl z Varšavy Irena Sendlerová: Anděl z Varšavy Lea Kampe

Silný příběh, hezky zpracovaný. Autorka popsala i drsné detaily, ale nijak prvoplánově.

27.03.2024 4 z 5

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Autorův styl je takový neslaný nemastný. Příběh moc nezaujal, vlastně mi bylo jedno, jak dopadne. Situace se opakovaly dokola, autor je detailně popisoval několikrát za sebou.

23.03.2024 2 z 5

Jako zvěř Jako zvěř Kerstin Signe Danielsson

Není to vyloženě špatná kniha, ale snesla by proškrtání. Je tu zbytečně moc postav a odboček, hlavní příběh je proto trochu rozplizlý.

14.02.2024 3 z 5

Pilotova dcera Pilotova dcera Audrey J. Cole

Super překvapení. Děj není originální, od začátku je jasné, jak kniha dopadne. Ale je tak výborně napsaná. Nenudí, čte se sama.

10.02.2024 5 z 5

Američanka v Paříži Američanka v Paříži Kerri Maher

Zajímavé čtení. O knihkupectví jsem slyšela mlhavě, o hlavní hrdince vůbec, s chutí jsem si celý příběh přečetla.

07.02.2024 4 z 5

Sanatorium Sanatorium Sarah Pearse

Divná kniha. Autorka, asi ve snaze budovat napětí, psala částečné informace. Asi abychom si něco domýšleli. Na mě to ale působilo zmateně, neúplně, spíš jsem tápala, co že to chce básník říct. Hrdinové byli neslaní nemastní. Kdyby hotel nebyl v minulosti sanatoriem, děj by byl vlastně stejný. Minulost neměla žádný význam a to spojení bylo zbytečné. Dočetla jsem jen kvůli čtenářské výzvě, nebavilo mě to.

24.01.2024 2 z 5

Ženy, co se nedaly Ženy, co se nedaly Ivana Peroutková

Výběr osobností do knihy byl celkem dobrý, zpracování spíš neslané nemastné.

17.12.2023 3 z 5

Báječný svět shopaholiků Báječný svět shopaholiků Sophie Kinsella (p)

Příběhem nic převratného, ale milá a odpočinková kniha.

16.12.2023 4 z 5

Závěj Závěj C. J. Tudor

Námět asi fajn, ze začátku byl příběh pěkně rozběhnutý. Postupně to ale vázlo a konec byl dost překombinovaný. Škoda, protože detaily příběhy byly dobré, atmosféra věrně vykreslená. Lepší průměr, ale nic převratného 3,5/5*.

14.11.2023 3.5 z 5

Tajemství sedmi ještěrek Tajemství sedmi ještěrek Veronika Černucká

Fajn detektivka, svižný děj, uvěřitelné postavy.

14.09.2023 4 z 5

Jak zvládnout menopauzu přírodní cestou Jak zvládnout menopauzu přírodní cestou Anne Henderson

V knize je pár věcí, které už jsou přežité a vyvrácené (v oblasti výživy). Jiné tipy jsou závislé na způsobu myšlení každé ženy a řada z nich s tím nemusí souhlasit. Ale celkově předkládá kniha dost informací, seřazených tak, že to má hlavu a patu. Snadno se dá vracet ke konkrétním detailům.

03.09.2023 4 z 5

Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody Martina Preissová

Milé čtení, pohodová jednohubka - 3,5/5*.

11.08.2023 3.5 z 5