IvetB komentáře u knih
Sbírka básní věnovaná milované ženě. Nádherná láska..
Skvělá kniha. Ještě chvíli ve mně bude doznívat..
Silná kniha s nesmírně těžkým tématem. Měli bychom žít tak, jak se od nás očekává, nebo tak, jak chceme? A je nutné za každou cenu zůstat silný? Projevit emoce není znak slabosti..
Nejlepší kniha od Murakamiho, kterou jsem zatím četla. Hm.. s tímhle autorem je to složité. Nejde říct, že buď autora zbožňujete, nebo jej nenávidíte. Záleží to na vnitřním nastavení člověka. A buď vám kniha v daný čas sedne a nebo ne. A tahle kniha mi sedla hodně.
Krásná a náročná kniha.. Na čtení člověk musí mít čas. Občas stojí za to knihu jen tak zavřít a o myšlenkách v ní zapsaných jen tak přemýšlet. Některé pasáže se mi zaryly do duše celkem hluboko.
"Z tisíce zkušeností, které učiníme, zformulujeme do slov nejvýš jednu. Mezi všemi těmi němými zkušenostmi jsou skryty i takové, které našemu životu nepozorovaně propůjčují tvar, barvu a melodii."
Působivá a čtivá kniha. Některé povídky mě nadchly více, některé méně. Nicméně mi to vrtá hlavou a vtírá se otázka: "Co se k čertu dělo dál..?!" Jakmile se do příběhu začtete a s postavami se sžijete, je konec. A možná to tak má být. Ostatně je to tak i v životě.
Ne, ne a ne. Psychosomatika je mocná, ale tahle kniha je příšerná.
Zajímavá kniha o tom, jak digitální média ovlivňují náš život. A to už od útlého dětství. Po přečtení člověk začne mnohem více vnímat, kolik času a pozornosti takovýmto médiím věnuje.
Stalo se to, co se asi stát mělo - tahle kniha mě zasáhla. Hluboko. Není to žádný přeslazený románek. Krásná a nesmírně těžká kniha která ve vás zanechá nesmazatelnou stopu.
Že bych si po přečtení měla chuť obout běžecké boty a vyrazit.. vůbec. A to běhám vcelku aktivně. Kniha nebyla nic pro mě. Možná jsem od ní čekala příliš, když mi ji kamarádi běžci vychvalovali. Wow efekt se nekonal. Ale věřím, že si své čtenáře najde.
Tak tohle bylo NĚCO. Neuvěřitelný cit pro jazyk, hra se slovy a s obrazy. Výborná kniha kterou jsem si užila od začátku do konce.
Ne. Fakt ne. Snažila jsem se ale tohle se nedalo. Nápad originální. Ale někdy to nestačí..
První kniha od Nesba se kterou jsem měla tu čest. Ze začátku jsem z ní nebyla, tak jako někteří tady, nadšená. Ale čím víc se děj rozvíjel, tak mě to víc a víc dostávalo. Dobrý!
Po slibném hodnocení mých přátel jsem se na to tedy také koukla. A říkám si, co na tom všichni vidí? Žáden velký humor. Pár ucházejících vtípků na začátku, zbytek už jen utrpení. Oddechovka k vodě, možná..
Fulghum v celé své kráse. Opravdu jde poznat, že je autor opět starší a moudřejší.. Ráda bych vám k tomu napsala více, ale nenacházím slov. Tohle je ryze pocitová záležitost. Tato kniha bude mít v domácí knihovně rozhodně čestné místo.
Tak tohle bylo něco... Náročná kniha. Tři hvězdy dávám za konec. Ten byl jasný a výstižný.