ivetdos komentáře u knih
Taky podle obálky čekáte eroťárnu z právnického prostředí? Já taky, ale není tomu tak. Jde spíš o velmi čtivý thriller plný finančních intrik a podvodů, s kapkou erotiky. Je znát, že autorka studovala práva :)
Námět je neotřelý, autorka nám odhalení postupně dávkuje. Olka mi byla celkem nesympatická, občas jsem měla tendenci ji proplesknout a ta sprostá slova tam v takové míře taky být nemusela, ale jako celek se mi kniha líbila. Žádná sladká, roztomilá romantika to není, ale nudit se určitě nebudete :)
Nesebevědomé, sebeponižující hlavní hrdinky, které se honí za ženatým chlapem, který o nich nemá valný zájem, není už asi není nic pro mě. Tahle kniha mě ale bavila. Kromě toho, že byla nesmírně vtipná, mi přišla i celkem originální. Čte se sama, ale to občasné stěžování si a egoistický soused, který nemá (hlavně ze začátku) určitý pud sebezáchovy :D mě lehce iritovali. Kniha se podle mého názoru řadí mezi ty lepší ve svém žánru, ale asi jsem čekala víc, po těch nadšených ohlasech.
Jako celek mě kniha bavila, ale asi ji nepotřebuji číst znovu. Na odreagování a pobavení se je to dobrá volba
Moc pěkný, originální příběh s přesahem. Krásně se to četlo. Doporučuju i nečtenářům YA. Pěkná oddychovka, má mnoho zajímavých myšlenek. Mrzí mě, že za mě v mých 14-15 letech takové knihy nebyly, myslím, že bych z ní byla nadšená.
Nenaplněný potenciál, zbytečná přemíra surovosti, tlačení na pilu, ale vlastně nic z toho. Pořád jsem čekala, kdy přijde něco, z čeho si sednu na zadek a nic. Do čtení jsem se musela nutit, čtivé to taky nebylo. Za mě zklamání.
Atmosféricky dobré, čtivé, ale jako celek nic převratného. Proč ten obrovský úspěch? Dlouhou dobu se nic nedělo a zajímavý byl až konec. Nenadchne, neurazí.
Má první kniha od autora a celkem zklamání. Vůbec nic mi nepředala, nepochopila jsem o co šlo, zbytečný čas. Ještě si chci od Murakamiho něco přečíst, ale tohle byl opravdu přešlap. Mrzí mě to. Na Norské dřevo se těším.
Malá je pro mě opravdu překvapením. Jak příběhem, tak formou vyprávění. Zvláštní, ale zábavné, smutné i dojemné. Přemýšlela jsem, co je na této knize tak výjimečného, že ji nechci odložit - asi ten její styl, krásné kresby i dialogy. Velké doporučení, nic podobného jsem ještě nečetla!
Nádherná, atmosférická kniha, skvěle vystavěné postavy hlavních hrdinek, citlivé, jemné a nenásilné čtení v pomalém rytmu vesnického života, střípky uvědomění na pozadí podzimních dnů, vůně hrušek, sklizně hroznů a bzukotu včel. Tak bych tuto knihu charakterizovala. Krásné čtení za odměnu.
Není ale tak veselá, jak se možná zdá. Autor bravurně nastínil vnitřní traumata a bolesti hrdinek Lissy a Sally, které v průběhu čtení odkrýváme. Rozdílné ženy, jejichž životy se v průběhu čtení protínají.
@knihomaniak
Tak tohle je přesně to, co jsem od autorky očekávala. Matčina hra byl naprosto skvělý počin, ale druhá kniha Nevlastní sestra pro mě byla zklamáním. S obavou jsem se pouštěla do První chyby, ale autorka nezklamala.
Skvělý napínavý psychologický román se zajímavými ženskými hrdinkami mě pohltil.
Matčina hra stále vede, ale určitě se ke knihám Sandie Jones budu v budoucnu vracet. Přestože se jisté napětí v knihách objevuje, perfektně si u čtení čtenář odpočne a to je to, co od takových knih čekám, takže za mě rozhodně spokojenost a doporučení
Zajímavé čtení, pro laika určitě velmi přínosné, ale jelikož se o tato témata zajímám už delší dobu, tolik mi toho kniha nepředala. Měla jsem velká očekávání, když je vedena jako celosvětový bestseller. První část knihy byla rozhodně zajímavější než druhá, kde se dle mého názoru autor často opakoval a zbytečně knihu protahoval. Za přečtení ale stojí.
Bylo to originální, neotřelé, ne přehnaně romantické nebo klišoidní, ani žádný ekoterorismus zde nenajdete :D Prostě parádní oddychovka, pokud hledáte něco nového a přesto stále plné lásky i napětí.
Co mě trochu obtěžovalo, bylo neustálé omílání určitých informací a “chlubení se” čeho všeho postava dosáhla a jak se cítí. Za mě celkem rušivý element, který jsem však snadno hodila za hlavu a četla dál.
Určitě po knize mrkněte, jde mimo mainstreamovou vlnu romantických knih a pokud nemáte problém s uvedenými tématy, není nad čím přemýšlet :) Kniha mě příjemně překvapila.
@knihomaniak
Tohle čtení byl opravdu zážitek. Mnohovrstevnatý příběh o vztazích mezi třemi bratry a jejich rodiči, o traumatech, které se v rodině odehrály, absenci lásky, nepochopení, neschopnosti komunikovat, o skrytých bolestech, křivdách a jedné události, která jim změní život.
Kniha se mi nečetla lehce, je smutná, hluboká. Do půlky knihy jsem si myslela, že nepůjde o nic převratného, ale pak se vše začalo pomalu rozplétat a konec jsem probrečela. Autor nepředkládá vše na zlatém podnose, čtenář si musí hodně za slovy najít sám, proto se možná nebude číst snadno úplně všem, ale ten konec za to stojí. Ještě dva dny po dočtení, ve mně doznívala, musela jsem si dát čas, abych nad ní mohla přemýšlet.
Z popela je citlivá, smutná kniha plná myšlenek a skrytých významů, která mě dostala. V budoucnu si ji chci dát ještě jednou, nebyla jsem schopná pojmout všechno a jsem přesvědčená o tom, že napodruhé si ji užiju ještě mnohem víc. Za mě velké doporučení!
@knihomaniak
Psychologické rodinné drama, které v sobě nese témata obsedantně kompulzivní poruchy a bigamie. Přestože knihu neřadím mezi thrillery, určité zvraty a překvapení si autorka na čtenáře přichystala, takže se rozhodně nudit nebudete. Objevilo se tu však pro mě několik zdlouhavějších částí - autorka nešetří s popisy myšlenkových pochodů postav - ale alespoň se s hrdiny výborně sžijete :)
Příběh je vyprávěný z pohledu tří postav a žádná z nich mi nebyla sympatická - což je nejspíš autorčin záměr. Kniha je velmi čtivá a ačkoliv jsem odhadla konec, i tak jsem si čtení moc užila a můžu vám ji doporučit.
Jednoduché, nenáročné čtení tentokrát z prostředí Švýcarska. Je sice velmi předvídatelná, schématická jako ostatní její knihy (spousta pečení, cestování), chvílemi lehce naivní a přeslazená, ale přesně to ve vánočním/zimním období chci číst.
Autorka výborně umí popisovat atmosféru, vždy se přenesu na dané místo a všechno se mi skládá před očima, jako bych tam byla. S hlavními hrdiny jsem se ztotožnit moc nedokázala, ale to mi tentokrát vůbec nevadilo. Četlo se to lehce a téměř samo. A ta obálka? Naprostý skvost :)
Asi to nebude kniha mého života, ale perfektně se mi trefila do nálady a navodila mi tu správnou zimní atmošku. Na knihu Pláž v Chorvatsku sice nemá, ale i tak se mi líbila a rozhodně vám ji můžu doporučit.
Další odpočinková kniha přímo pro knihomoly.
V knize autorka často zmiňovala literární díla, o kterých jsem bohužel buď neslyšela, nebo jsem je nečetla, což mě dost mrzí, protože z knihy nemám takový zážitek, ovšem prostředí knihkupectví, knih, podzimního/zimního Londýna na mě dýchnul perfektně :) Romantická linka se mi líbila, ale popisy mi přišly trochu ploché, měla jsem problém se sžít s postavami, příběh mě úplně nevtáhnul, ale bavil mě.
Jako oddechovou jednohubku můžu doporučit, zvlášť pokud vás láká útulná atmosféra londýnského knihkupectví
Colleen je moje nejoblíbenější autorka, její knihy miluju, ale... Nemyslela jsem si, že to někdy řeknu já romantik, ale některé části na mě byly až moc sladké a nereálné. Občas jsem měla pocit, že mě postavy příliš okatě poučují a neměla jsem tendenci se ke knize s nadšením vracet, tak jak to běžně u knih Colleen mám. Taky bych to trošku proškrtala, střed knihy mě lehce nudil, ale ten začátek, zvraty a rozuzlení na konci?? Geniální! Mimo to - miluju autorčin humor :-) Do této knihy se obtisknul zatím nejvíc, co jsem do teď přečetla a i přes to všechno co se v knize událo, Bena jsem si zamilovala.
Pokud budete mít pocit, že kniha v průběhu ztrácí šťávu, vydržte. Ten konec za to stojí :-)
Úchvatné, zajímavé čtení, které mě naprosto pohltilo. Nenašla jsem žádné nudné části, hltala jsem každou stranu. Obrovské doporučení! :)
Dvě povídky mě vyloženě nebavily, ale zbytek byly překvapivě dobré kousky. Nejvíc mě bavily povídky Mornštajnové, Soukupové, Rudiše a Dočekala. Je to moje první sbírka povídek tohoto formátu a určitě se časem kouknu i po těch dalších.
Doporučuji, pokud si chcete odpočinout, nechcete nic náročného, dlouhého, chcete poznat další tvorbu našich českých autorů nebo se čtením povídek začínáte.
Ani mexiko, ani gotiku jsem z této knihy necítila, nebo úplně minimálně. Místy tíživou atmosféru ale ano.
Je to nechutné, hnusné, ale ne strašidelné - alespoň pro mě. Zato je to neskutečná úleťárna :) Parkrát mě zamrazilo, ale většinu času jsem stejně spíš znechuceně kroutila hlavou a říkala jsem si co je na tom ten horor? Já horory zásadně nečtu, jsem strašpytel, ale tady mě to nechávalo chladnou. Námět je originální, zajímavý, bavilo mě to, ale občas se mi zdálo zbytečně natahované a zdlouhavé. Ke 4 hvězdičkám tomu něco chybělo.
Za mě bohužel lehké zklamání. Průměrný zážitek, nevyužitý potenciál. Kniha není špatná, hlavní hrdinové jsou sympatičtí, skvělý námět, ale vůbec mě nebavilo dějově všechno ostatní, co se netýkalo Limei a záhadného cizince. Hodnotím knihu průměrně a doporučila bych ji spíše mladším čtenářkám.