ivousekk ivousekk komentáře u knih

Za války, 1919: Čas nových začátků Za války, 1919: Čas nových začátků Cynthia Harrod-Eagles

Povedene pokracovani. Jen ten konec je otevreny, chybi nejake ukonceni.

03.08.2024 4 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Jana Poncarová

Vyborne, zase jsem si trochu rozsirila obzory, co se nasi historie tyce. Hedvice jsem drzela palce, at vse dopadne pokud mozno co nejlepe.
Jen styl vypraveni byl pro mne hlavne zpocatku narocny, rekla bych az lehce abstraktni a musela jsem si na nej zvyknout. Presto na ctivosti neubral a pribeh me bavil.

27.07.2024 5 z 5

Byt nad Seinou Byt nad Seinou Kelly Bowen

Dobre to bylo. Tedy pribeh z valky byl vynikajici, zajimavy, plny odvaznych zen. Ten ze soucasnosti byl slaby, za mne pouze poslouzil k pozvolnemu odhalovani minulosti. Ale obesla bych se bez nej, stejne tak bez te umele nasroubovane romanticke linky.

21.07.2024 3 z 5

Volyňská rapsodie Volyňská rapsodie Anna Strnadová

Velmi dobre odvypravne drsne osudy ceskych rodin na Volyni. Dejiny, okolnosti i jednotlivci jim ovlivnovali zivot a vetsinou k jejich neprospechu. Presto prokazovali silnou vuli to zvladnout, prezit. Neskutecne houzevnati lide. Opet jsem si velmi prijemnou formou rozsirila obzory a dozvedela se neco z historie.
Zpracovani CRo opet vyborne.

15.07.2024 5 z 5

Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

Luxusni pokracovani. Nejen ze autor udrzel latku, troufnu si rict, ze ji jeste o trochu zvedl. Opet se to vyborne cte, je to chytre, vtipne a napinave. Skvele propojene s prvnim dilem. Hlavnimu hrdinovi proste nejde nefandit. A zaverecna akce? Paradni! Byla jsem napnuta jak ksandy.
Bude dalsi dil? Prosim, at je dalsi dil.

11.07.2024 5 z 5

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Vynikajici. Neskutecne dobre se to cte, no uplne samo. Dej odsypa, napeti a zvedavost roste. A ty dialogy. Chytre, trefne, vtipne. Hlavni hrdina je vice nez sympaticky. I ty silene policejni zkratky, ktere beznym smrtelniku vubec nic nereknou, snad krome UOOZ, vyborne pomohly dokreslit svet bezneho poldy. A taky podporit uveritelnost. Hned si jdu obstarat druhy dil, at se do nej muzu pustit.

07.07.2024 5 z 5

Jak se plaší smrt Jak se plaší smrt Antonín Liška

Vynikající a velice silné vyprávění. Neskutečné, co vše ti kluci dokázali, co obětovali. Nedovedu si představit, že by se tak zachovali jejich dnešní vrstevníci neustále přilepení k mobilům a řešící kraviny. Připravte si kapesníky, je to hodně emotivní.
Zpracování ČRO opět výborné.

04.07.2024 5 z 5

Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Prijemna letni jednohubka. Naprosto vypnete a jen si uzivate popisy francouzskeho venkova, jidla, zivotniho stylu. Skoda, ze tam nebylo aspon teochu drama, vse to az moc snadno a lehce plynulo. Ale ucel to plni, to je hlavni.

30.06.2024 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Bezva to bylo. Zajímavá zápletka, přiměřená napínavost, oživení v podobě muže v šedém obleku. Škoda, že konec je otevřený, by mě zajímalo, zda vrah bude i odsouzen.

27.06.2024 4 z 5

Bláznova smrt Bláznova smrt Václav Erben

Bezva to bylo. Příběh vtáhl a držel v očekávání odhalení vraha. Dokonce jsem tentokrát už před odhalením tušila, kdo to je. I když bylo opět více postav, dalo se v nich lépe orientovat než v jiných dílech, nebyl třeba tahák.

Zpracování ČRo vynikající, použití hudebních předělů prefektně naladilo na 60. léta.

26.06.2024 4 z 5

Za války, 1918: Příslib naděje Za války, 1918: Příslib naděje Cynthia Harrod-Eagles

Pátý díl a poříd mě to baví. Nevím, jak to autorka dělá, ale prostě dokáže po tolika dílech a stranách pořád udržet moji pozornost a chuť číst dál. Takže mi nezbývá, než se pustit do dalšího dílu, ať vím, jak to všechno dopadne.

14.06.2024 4 z 5

Za války, 1917: Cesta bez konce Za války, 1917: Cesta bez konce Cynthia Harrod-Eagles

Vyborne pokracovani, dily si porad drzi stejnou uroven ctivosti a zajimavosti. Nezbyva, nez se vrhnout na dalsi dil, protoze osudy pokracuji a jsem zvedava, co jednotlive postavy ceka dal.

08.06.2024 4 z 5

Za války, 1916: Země mých snů Za války, 1916: Země mých snů Cynthia Harrod-Eagles

Tahle serie se tak dobre cte, no uplne sama. I kdyz to neni extra akcni, ani extra romanticke, ma to svoje kouzlo. Vtahne, nepusti a najednou jsem na konci. Hlavne ukazuje zivot v dobe nam tak vzdalene, jak valka vse menila. Chovani, mysleni, silne zabehle postupy a pristupy. Jdu rovnou na dalsi dil.

28.05.2024 4 z 5

Kletba podle Justiny Kletba podle Justiny Lydie Romanská

Super to bylo. Poutave, drsne dobou i kletbou, ktera muzske cleny rodu pronasledovala. Libil se mi i strozsi styl vypraveni. Zadne odbocky a kudrlinky navic. Jen chytlave vypraveny pribeh a doba, ktera se s nikym nemazlila.
Zpracovani CRo jako vzdy vyborne.

25.05.2024 5 z 5

Popelka z knihkupectví Popelka z knihkupectví Laura Lee Guhrke

Sladká, nenáročná jednohubka. A naprosto skvěle splnila svůj účel = vypnout, nepřemýšlet a jen si užít trochu nenáročné romantiky.

22.05.2024 4 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Dočteno a žádná pecka. Nechápu to vysoké hodnocení. Celé je to tak strašně předvídatelné. Ani ne od půlky bylo jasné, jak to dopadne. A oni kolem toho krouží jak supi a nic. Tento díl řadím mezi ty výrazně slabší. Ona celkově má tato série sestupnou tendenci.

20.05.2024 3 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Nebylo to špatné, ale ani úplně excelentní. A že třeba Kulti byl. Nějak mi tam chyběl švih, trochu drama,.. prostě něco. Tak nějak to hezky plynulo až do zdárného konce.

16.05.2024 4 z 5

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Perfektni ukazka toho, jak touha po moci a bohatstvi predsi vse. Proste ucel sveti prostredky.
Provedeni CRo naprosto bravurni.

13.05.2024 5 z 5

Všechny květy Paříže Všechny květy Paříže Sarah Jio

Příběh z minulosti skvělý, drsný, dramatický a za 5*. Příběh ze současnosti mi nepřišel moc uvěřitelný a nepřirozeně našroubovaný na ten z minulosti. Klidně bych se obešla bez něj. Za ten max 3*.

10.05.2024 4 z 5

Krajina roztavených zvonů Krajina roztavených zvonů Jan Štifter

Mohu hodnotit pouze jednu povídku, tu nejstarší "za časů cholery". A líbilo se mi to. I když paradoxně povídkové knihy moc v oblibě nemám. Tak snad se časem dostanu i k těm zbylým příběhům.
Provedení ČRo opět povedené.

07.05.2024 4 z 5