ivousekk ivousekk komentáře u knih

Hospoda Jamaica Hospoda Jamaica Daphne du Maurier

Nesmrtelna klasika, ktera se neomrzi ani po nekolikate. Skoda jen, ze neni pokracovani.
Audio CRo vyborne.

30.12.2024

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Vynikajici, drsne, smutne. Pribeh vtahne a nepusti, dokud nejste na konci. Film Zelary jsem kdysi videla, tak pribeh nebyl prekvapenim, ale stejne, to jak zautoci na emoce, to je neco…
Zpracovani CRo opet excelentni.

25.12.2024 5 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Nenáročná, předvídatelná vánoční romantika. Ale to je jasné už z anotace, takže je hloupost očekávat víc. Ale splní to účel, když chcete vypnout.

19.12.2024 3.5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Prijemne odpocinkove cteni, ktere vas prijemne naladi na nadchazejici Vanoce. Idealni pro velke holky, co maji chut na romantickou pohadku.

14.12.2024 3.5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Tak jak prvni pulka byla zajimava a celkem napinava samotnym vysetrovanim, tak zbytek byl nejaky divny. Jako by to ztratilo stavu a jen to tak lazo plazo doplynulo do konce. I ta vazba na vzdalenou minulost mi uz prisla jako zbytecne nastavovani deje.
A jeste jedna vec. Hned na zacatku autorka ctenare totalne zavali lavinou postav. Tak a ctenari, porad si, treba si napis tahak, at mas poneti, o kom je vlastne v tu chvili rec.
Audio na CRo tentokrat slabe, nestastna volba divciho hlasu, ktera velmi vynikla pri dialozich Bergmanna.

12.12.2024 3.5 z 5

Láska mezi vločkami Láska mezi vločkami Tonia Krüger

Výborná vánoční romantická oddychovka. Přesně na takovou jsem měla náladu.

11.12.2024 4.5 z 5

Nová doba Nová doba Marie Lamballe (p)

Nebylo to spatne, ale od autorky jsem cetla uz lepsi. I podle hodnoceni jsem cekala lepsi zazitek.
Uplne mi nesedlo vypraveni z pohledu ruznych postav. A kdyz uz, tak jich melo byt mene. Taky spousta vaty a popisu okolo, dost to ubiralo na dynamice. Dam jeste sanci dalsimu dilu, snad to bude lepsi.

08.12.2024 3.5 z 5

Sbohem buď, lásko má Sbohem buď, lásko má Raymond Chandler

Audio od CRo. Nacteni skvele, ale jinak zadna pecka. Zbytecne moc postav, roztahane a zpusob, jak se pripad vyresil... Celou dobu patram s Marlowem a netusim, kam to povede a najednou bum, prask. Vse je objasnene. A ja nemam poneti, jak k tomu Marlowe dosel. Tak to nakonci vysvetli a je to tak divne, nerealne a pritazene za vlasy, ze me to az otravi. Ne, tohle patrani, kdy ctenar netusi, co a jak a na konci dostane od detektiva milostive vysvetleno, kdo je vrah a jak na to prisel, neni muj salek kavy.

08.12.2024 3 z 5

Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

Vynikajici! Napinave jak ksandy od zacatku az do konce.

29.11.2024 5 z 5

Cesty rytířů Cesty rytířů František Niedl

Tak jsem zamackla slzu.

Byl to skvele straveny cas s rytiri z Vresova a Olsove. Vubec by mne nenapadlo, ze me to tak bude bavit, ale autor dokazal vtahnout a nepustit u vsech dilu. Jen jsem s radosti poslouchala jednu kapitolu za druhou a drzela Wolframovi, Benesovi a jejich blizkym palce i na nohou.

Bylo mi cti pani rytiri.

25.11.2024 5 z 5

Všechny cesty vedou k tobě Všechny cesty vedou k tobě Mariana Zapata

Super to bylo. Rozhodne jedna z nejlepsich knizek autorky. Jen skoda, ze “zadrhel ke konci nebyl vic dramaticky. Takhle mi to vse prislo az moc snadno plynouci. Ale i tak jsem si pribeh uzila.

22.11.2024 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Opět skvělá detektivka. Zase o kousek víc víme o policistech a jejich soukromí. Jen to propojení všech zúčastněných jak s policisty a vraždou, tak mezi sebou, mi přišlo až neuvěřitelné. Konec byl hodně drsný a děsivý v tom, jak moc někteří dokážou být zlí.
Těším se na další případ.

19.11.2024 5 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Vynikající detektivka. Napinavá, svižná, bez hluchých míst a zbytečných odboček. Skvěle se četla. Policisté sympatičtí a celé to působilo dost reálně.
A protože vyšel i další díl, nezbývá, než se do něj pustit a tento detektivní maraton dotáhnout :-).

08.11.2024 5 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Tak tohle bylo super. Takova detektivni jednohubka. Napinava, svizna, zadne zbytecne odbocky a kudrlinky, ze jsem ji zhltla skoro na jeden zatah. Urcite sahnu i po dalsich dilech.

05.11.2024 5 z 5

Vzhlédnout k nebi Vzhlédnout k nebi Rebecca Yarros

Bezva to bylo. Zakladni kostra byla znama a osvedcena. Jen ty kulisy ala “nemoc srdce" mene obvykle. Ale na prvni dil to nema. Tohle bylo fajn, ale probudit emoce jako “jednicka" nedokazal.

04.11.2024 4 z 5

Já, rytíř Já, rytíř František Niedl

Opet skvely dil. U zaverecne bitvy mi docela zatrnulo, hlavni postavy jsem si velmi oblibila a bez nich by uz to nebylo ono. A ted uz zadne prodlevy, jdu hned na posledni dil.

31.10.2024 5 z 5

Dravé zvěři napospas Dravé zvěři napospas Jana Jašová

Výborné. Po postupném seznamování s postavami a situací začal příběh nabírat na obrátkách. A finále? Napínavé jako kšandy! A když si myslíte, že už je vše jasné a uzavřené, hodí do toho vidle úplně poslední věta.

24.10.2024 5 z 5

V říši snů V říši snů Zuzana Štelbaská

Opět nádherné ilustrace, ty Macho fakt umí na 1*. Text docela slabota, jen pár veršíků. Chtělo to nějaký příběh, takhle se vůbec nevyužil potenciál.

21.10.2024 3 z 5

Vteřiny života Vteřiny života Katharina Fuchs

Opet veľmi zajimave pribehy. Jen mi tato kniha prisla o neco slabsi nez predchozi dve. Hlavne zacatek byl takovy roztahany, bez stavy. Az se Angelika presunula do Berlina, konecne se zacalo neco dit a pribeh zacal mit spad. A pak uz se nedalo odtrhnout.

16.10.2024 4 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Velmi vtipne popsany priserny zivot na slepici farme kdesi v zapadakove na konci sveta. Autorka ma muj obdiv za to, jak to byla schopna zvladat a jeste to pak vtipne popsat. Ja bych s krikem utekla po tydnu.
Genialne nacteno T. Medveckou pro CRo.

07.10.2024 5 z 5