ivzu77 ivzu77 komentáře u knih

Šepot v bouři Šepot v bouři Aleš Novotný

První setkání s tímto mladým českým autorem ... a nebude posledním...
Jak píší i jiní čtenáři, nemohla jsem se ze začátku do děje příliš začíst, popisy Michalovo pocitů, duševní rozpoložení a stále trvající láska k mrtvé Evelin ... Děj pro mne začal být zajímavý při detektivní zápletce a nakonec už jsem knihu nedokázala odložit.
Přeji autorovi příznivý spisovatelský růst.

29.09.2022 4 z 5

Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

První setkání se stylem a psaním této mladé české autorky. Kniha se mi líbila. Osudy a vyprávění bylo takové normální rodinné, příběh, který by se mohl klidně skutečně stát. Proplétání dějů součastnosti (2045) a vzpomínky na minulost (2018) vás nepopletou, zapadalo to do sebe. Děkuji a zkusím někdy další s děl. A jsem ráda, že pochází od nás z ČB.

19.10.2021 4 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Takže, nejdříve doporučení.
Pokud chcete přečíst KLASIKU poloviny 19. stol. stáhněte správně po orig. vydání z roku 1868, které má 494 stran a obsahuje dvě knihy. Zkrácené převyprávěné české vydání z roku 1948 má jen 304 stran a není v něm druhá pokračující kniha.
A nyní za mne, splněna ČV 2021 - kniha starší než 100 let. Bonusem pro mne je, že je starší než 150 let.
V dnešní hektické a uspěchané době si takovýto život nedovedeme představit, ale právě ten klid, pokora, radost, snaha, upřímnost a štěstí dnes ve vztazích chybí.
Nedivím se, že i dnes je takováto kniha povinnou četbou v Americe, stejně tak by každý měl přečíst knihy od Jane Austinove a nebo sester Broenteovych. I kdyby to nebyl jeho šálek kávy, tak jsou to knihy, které jsou plné pravd a životních zkušeností a mouder. A autorky té doby jsou pro mne DÁMY, které si svoji životní cestu ve světě mužů musely vybojovat . DĚKUJI za čtenářský zážitek, došlo i na slzičky.

20.08.2021 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Neurazila, nenadchla. Četlo se to velice dobře, bavilo mne prolínání pohledů Finna, Ellen / Laily, proplétání doby minulé a současné .... tušit jsme začala až ke konci, jen těch matrošek už na mne bylo moc :-)
Na tuto autorku nezanevřu, ale asi se mi toto její dílo líbilo zatím nejméně.

30.03.2021 3 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Devátý příběh série, další pro mne výborně napsaná detektivka. Robert Hunter je můj sympatický vyšetřovatel z L.A., jeho kolega Garcia je sympaťák. Každý díl je napínavý a nelze přestat číst.

14.01.2021 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Tak dlouho jsme se nemohli dočkat a nyní to mám už za sebou. V knize jsem se dokázala orientovat, sociální sítě, chaty, e-maily - vše musíte číst tak jako scénář k divadelní hře, jako rozhovor a moc se neupínat na nicky a přezdívky, jinak se v tom ztratíte :-)
Cormoran a Robin - detektivní sympaťáci, stále hledající cestu svými osobními životy.
Po pravdě dočtete a už se těšíte na další :-)
Stejně tak se těším na filmové zpracování této knihy, kterou BBC natáčí pod názvem C.B.Strike - každá kniha je samostatná minisérie a DOPORUČUJI!!!

23.04.2024 5 z 5

Botanik Botanik M. W. Craven

Tak a další díl jsem zhltla a co bude dělat teď? Jak dlouho budu muset čekat na další díl? Je to pro mne jako závislost...děkuji za ni.

16.03.2024 4 z 5

Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Ráda objevuji nové české autory detektivek a trihlleru a TB se u mne přiřadila po boku Březiny, Klevisové, Hanišové a Stručovskeho.
Klekánice přečtená za jeden den, bylo to super. Stejně tak mne nadchl Vodník. Děkuji

30.07.2023 4 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Klasika z pera dámy detektivek A.CH.

08.07.2023 4 z 5

Hříchy otců Hříchy otců Martin Stručovský

Čtvrtý díl, čtvrtá super detektivní jízda ... vyplatilo se, že ji autor několikrát přepracovával až ke své spokojenosti. I já jsem spokojená, příběh s otcem se uzavřel .... ale co ten konec !!! To už snad měl autor rozmyšleno, že se o tetralogii jednat nebude ....

12.01.2023 4 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Díky ČV 2022 jsem se dostala k tomuto slovenskému autorovi kriminálních příběhů a musím napsat, že si ho okamžitě dávám do svých oblíbených spisovatelů.
Tento příběh byl můj první a rozhodně vím, že brzo sáhnu zase po dalším. Četlo se to skvěle, pořád jste udržování v napětí. Podtrhuje to fakt, že se jedná v podstatě o skutečné příběhy, tedy alespoň náměty.
Díky za zážitek.

09.07.2022

Imitátor Imitátor Daniel Cole

Za mne super rychlovíkendové (celodenní i celonoční) čtení. Děj se mi moc líbil, proložení vražd a srovnávání s uměleckými díly mne nadchlo a navíc vše podtrhly krásné ilustrace soch. Za mne tedy povedená detektivka, kterou budu doporučovat.

20.03.2022 5 z 5

Lov Lov Bernard Minier

Opět čtivé, napínavé, nenechalo mne to knihu odložit. Nejdříve si říkám, že už jsou tady knihy, kam se promítla pandemie, roušky, nepokoje menšin, politická situace např. v tomto případě ve Francii... Ale ono už to tak bude a zůstane. Příběh se mi zdál zajímavý, plno postranních příběhů a informací z bojů vojáků v Africe. I když jsem si říkala, že tam toho bylo moc, vlastně bych nic neměnila. Příště snad bude zase víc z Martina Servaze..

18.03.2022

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Opět čtivé, za mne opět dobré, příběh neotřelý, konec pro mne překvapivý. Kate a Tristanovi v novém podnikání fandím...a těším se na další případ.

09.02.2022 4 z 5

Není úniku Není úniku Cara Hunter

Tak pro mne další zajímavá zápletka a děj, který "odsejpal". Inspektor Adam F. je mi sympatický. Příběh byl tentokrát neotřelý. Líbilo se mi to.

19.12.2021 4 z 5

V temnotě V temnotě Cara Hunter

Kniha byla propojena jednak vyprávěním z pohledu kapitána detektiva A.F. a jednak přepisy výslechů a přepisy telefonátů a vše dohromady dávalo ucelený pohled na případ.
Četlo se to rychle, dobrá kniha.

23.11.2021 4 z 5

Někdo tě vidí Někdo tě vidí Clare Mackintosh

Téma nové, zajímavý nápad, napětí bylo po celou dobu příběhu. Policistka Kelly mi byla sympatická.
A NEZAPOMEŇTE, ŽE SE STÁLE NĚKDO DÍVÁ.

16.06.2021 4 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Za mne se kniha četla velmi rychle, bylo to zajímavé o ty převyprávěné rozhovory formou scénáře. Já jsem sama netušila, kdy Claire hraje a kdy už třeba zase ne... konec překvapivý, nenudila jsem se.

26.04.2020 4 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Dlouho jsme se na další díl, další vyšetřování C.S. těšila a musím rici, že se mi kniha velmi líbila.

13.02.2020 5 z 5

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Díky ČV 2018 jsem jako poslední hledala knihu z roku mého narození. Měla jsem několik typů, ale stále jsem nebyla spokojená. A najednou jsem objevila titul Ptáci v trní a hned se mi vybavil seriál s TÍM knězem. .... tak jsem mela jasno a jsem ráda. Kniha je literární poklad .... hned si asi zase pustím televizní zpracování,aby se mi to ucelilo.

06.10.2018 5 z 5