J.x J.x komentáře u knih

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Tohle byla tak krásná kniha. S ostudou se musím přiznat, že jsem si myslela, že autorka píše jen červenou knihovnu. Měla jsem pocit, že se mi čte tak dobře, jako třeba Hana. Těším se na další knížku.

18.10.2021 5 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Skvělý námět, rozpracovaný do úžasné, čtivé detektivky.

28.04.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Tak tahle knížka mě znovu vytrhla z mé čtecí krize. Bavila mě od začátku do konce. Přečetla jsem ji o svátcích jedním dechem. Už se nemůžu dočkat další.

06.01.2021 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

U tohoto příběhu dávám o hvězdičku méně, nemohla jsem si pomoct, ale chování Kim mi chvílemi vadilo, i když jsem chápala, proč se tak chová. Jinak opět velmi čtivá detektivka. Ty příběhy autorky jsou úžasné.

28.04.2021 4 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Jak to, že jsem tuhle autorku ještě neobjevila? Česká autorka a taková krásná detektivka, čtivá. Nemůžu se dočkat, až budu číst další knížky této autorky.

20.07.2020 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Za mě opět úžasný čtení, knížka, která se mi dobře čte od prvního písmenka. Prolínání osobního života a detektivního příběhu se mi moc líbí. Těším se na další knížku.

13.09.2019 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Opět typický Bryndza. Mám jeho knížky moc ráda, jsou velmi čtivé. I když, u této musím přiznat, že začátek se, pro mě, rozjížděl trošku pomaleji. Ale potom, nešlo se odtrhnout.

09.07.2018 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Krásná oddechovka, moc se mi líbila. Myslím, že pro nás trošku nepochopitelný námět:-), ale i tak se to hezky četlo:-)

09.09.2021 5 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Já si knížky tohoto autora opravdu užívám, od začátku do konce. Skvělé, napínavé čtení. Těším se na další.

26.08.2021 5 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Nemůžu jinak, než souhlasit s paní Šánkou, ona to za mě vždycky tak krásně vystihne.

06.08.2021 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Mně se knížka nějak nechtěla rozjet. Ale od půlky, to byla jízda:-) Užila jsem si to a nemohla se odtrhnout.

08.02.2021 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Pro mě nejlepší knížka od této autorky. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Moc mě bavilo číst si o těchto lidech, jejich pocitech. Doporučuji.

29.01.2019 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Ještě se mi nestalo, abych se u nějaké knížky takhle smála. Nedokážu příliš posoudit hodnotu díla, ale úžasná oddechovka. Určitě zkusím přečíst další knížky od tohoto autora.

23.03.2018 5 z 5

Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Cestování v čase, romantika. Trošku mi to připomíná Cizinku. Jinak se knížka četla velmi dobře. Místy trošku zdlouhavé popisy, ale jinak doporučuji.

13.01.2023 4 z 5

Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Mladá, potetovaná autorka, na instagramu hodně chválená, tak jsem si řekla, že ji zkusím. A nelituji a doporučuji a těším se na další její knížky. Příběh Báry a její rodiny se mi moc líbil, skončil optimisticky, což v dnešní době je potřeba:-) Střídání časových linií mi nevadilo.

20.09.2021 5 z 5

Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Tahle knížka byla první, kterou jsem od autora četla a už se nemůžu dočkat dalších. Děj mě tak vtáhl, že jsem si připadala, že jsem součástí příběhu. Skvěle promyšlené.

08.07.2021 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Knížka se mi dobře četla, tedy, když jsem přeskakovala spoustu odborných popisů, které se mi nelíbily. V některých pasážích jakoby knížka ztrácela spád. Možná dám ještě šanci jedné knížce tohoto autora.

04.02.2021 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Temná knížka, popis vražd je dost reálný, ale četla se velmi dobře, sympatičtí detektivové.

29.07.2020 4 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Tak silná, bolestná kniha....některé pasáže jsem nemohla ani číst. A Viola? Neuvěřitelně silná žena.

15.04.2019 5 z 5

Símka Símka Lucie Hušková

Po dlouhé době jsem si řekla, že si napíšu komentář. Knížka se četla velmi dobře, přečetla jsem ji za jeden den. Ale...povaha Símky už na mě byla opravdu trošku moc.

13.01.2023 4 z 5