Jaehyun Online Jaehyun komentáře u knih

V zajetí přísahy V zajetí přísahy Tanya Stewner

(SPOILER) Miluju Aleu a toto byl opět skvělý díl! Tentokrát se příběh zaměřil hlavně na Aleu s Lennoxem, shledání se ztracenou sestrou, objevili se tu také nové magické bytosti a další mořské dítě s (podle mě) úžasnou schopností! Lennox prošel velmi zajímavou a příjemnou proměnou a z Aley se opět stala dívka moře. Jupí!

Jediné co mi trošku vadilo, byla ve třech momentech docela velká předvídatelnost toho, co se stane ale miluju svět, který Stewnerová vytvořila i se všemi magickými bytostmi, takže prominuto.

Souhlasím i s komentářem od Erika017. Taky mě trochu mrzí, že Alea není starší, protože ta série už vychází už strašně dlouho a ty emoce, které Alea s Lennoxem prožívají, mi na dvanáctileté děti přijdou až moc silné. Hlavně je tam dost líbání! Takže si je také musím představovat všechny starší než jsou.

Mimochodem Jenkins byl top! :D

21.06.2023 4 z 5

Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Vždycky se bojím dát knížce, která má tak pozitivní ohlas, nižší hodnocení.

Na Zlomky nekonečna jsem se strašně těšila, ale ve výsledku mě to nebavilo tak, jak jsem čekala. Líbil se mi začátek a konec, kde se podle mě autorka dost vypsala, ale prostředek mě strašně nudil a kdybych měla knížku jen půjčenou, asi bych ji ani nedočetla do konce, což mě hrozně mrzí.

Moc mi nesedla ta neexistující nemoc a prostředí. Mohlo se to klidně odehrávat v Čechách, když už je to od české autorky a ne někde v cizině. Také jsem čekala, že mě to dojme trochu víc, což se nestalo (Nevím, jestli je to chyba knihy nebo můj nedostatek empatie, takže na tohle jsem při hodnocení moc nehleděla). Navíc se to celé hrozně táhlo a já si říkala, kdy to ten kluk už bude mít za sebou... A já taky.

Abych ale nepsala jen negativa, tak se mi moc líbil styl psaní, postavy byly všechny velmi sympatické a nebyl nikdo, kdo by mi tam vyloženě vadil. Bavili mě Mattovi kamarádi i Erikova mladší sestra. Ne každý umí vykreslit dětské postavy tak, aby nebyly otravné ale autorce se to povedlo. Líbily se mi i některé myšlenky a filozofování o vesmíru a vztah obou kluků byl pěkný a ne přeslazený.

14.06.2023 2 z 5

Warcross Warcross Marie Lu

Za mě průměrná duologie.
Postavy nejsou ničím výrazné, romantická linka nebyla nic moc a to co mi na začátku přišlo fajn, to už mě ke konci trochu nudilo.

Líbil se mi ale barevný svět virtuální reality a prostředí Japonska, jen mě to nenadchlo tolik, jak bych čekala. Hlavně už na začátku vám je jasné, kam se příběh bude ubírat a nic vás tak nepřekvapí.

07.06.2023 3 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Tak jsem se konečně prokousala i závěrečným dílem Griši. Začátek byl fajn, prostředek strašná nuda a konec jedno velké zklamání.
Alina má v celé trilogii dost těžké trust issues a ač jsem doufala, že se to třeba postupně bude zlepšovat tak bohužel. Na druhou stranu Mal už byl v tomto díle celkem v pohodě ale Temnyj.... stále nechápu proč je to všech oblíbená postava, vždyť tam ten chlap skoro nebyl! Vždycky se na dvě strany objevil a jako duch zase zmizel a ten konec? Prosím pěkně to mělo být co??
Navíc jsem si celou dobu říkala, jestli by to bylo opravdu tak hrozné, kdyby se Alina přeci jen dala dohromady s Temnyjem.

Tahle série byla jedno klišé za druhým, postavy nesympatické a některé pasáže dost nudné. Chtěla jsem vědět, kolem čeho je tak velký hype a jsem ráda, že jsem se tím prokousala a vím, že už nikdy po Griše znovu nesáhnu.

Plánuji si ale přečíst Šest vran, protože to má být o dost lepší než Griša a chci vidět nějaký autorčin postup, protože se mi líbil styl psaní.

Celou trilogii hodnotím 3/5*

10.05.2023 2 z 5

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Prvních 100 stran mě hodně bavilo a říkala jsem si, že z toho bude 5/5, ale čím dal jsem četla, tim můj zájem o knihu začal dost upadat a posledních pár stran jsem přeskalovala.
Je to pěkná knížka o přátelství a je pěkně napsaná, ale já čekala trochu víc toho Černobylu. Nicméně si myslím, že mladším čtenářům se bude líbit.

17.04.2023 3 z 5

Věčná noc Věčná noc Ross MacKenzie

(SPOILER) Nejsem už cílová skupina, ale chtěla jsem si přečíst něco na odrelaxování a myslela jsem, že tohle bude taková pěkná dětská fantasy kniha. Omyl!
Na dětskou knížku mi to přišlo dost temné, občas i morbidní a bylo v ní dost smrti. Neskončila ani dobře, ani špatně spíš tak někde mezi. Hlavní hrdince se sice podaří porazit padouchy a zbavit se temnoty, ale jinak se nic jiného nezmění (starosta nepotrestán, lidé stále zmanipulovaní, popravy vesele pokračují..).

Líbil se mi ale nápad, to prostředí bylo dobře popsané, jen bych asi posunula tu hranici pro jak staré děti by to mělo být a možná i věk těch postav (úplně mi nebylo příjemné číst o tom, jak tam dvakrát do krve zbijí a pak pobodají 11 letého kluka).

16.03.2023 4 z 5

Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Tim Burton

O Ústřičkovi jsem hodně slyšela a rozhodla jsem se si knížku také koupit. Vizuálně je velmi pěkná, koupila jsem si nové vydání s barevnou ořízkou a i obrázky v knize jsou povedené (pokud máte rádi styl Tima Burtona). Básničky jsou takové... asi fajn? Říkám si, že je to nejspíš tím, že jsou v češtině a že v angličtině by to na mě zapůsobilo víc.

01.03.2023 3 z 5

Rebuilt Rebuilt Alex Scarrow

Super zakončení. Sci-fi moc nevyhledám, ale tahle série mě hodně bavila a skvěle se četla. Řekla bych, že je to fajn začátek pro někoho, kdo chce se sci-fi začít.

01.03.2023 5 z 5

Pád Argosanů Pád Argosanů Sebastien de Castell

Sebastien opět nezklamal. Baví mě jeho psaní a všechny postavy. Někde jsem slyšela, že tento prequel má mít 3 díly, ale přijde mi to už docela pěkně zakončené. V prvním díle jsme se dozvěděli o dětství Ferius a v druhém o tom, jak se z ní stala Argosanka a Cesta divoké sedmikrásky. Nicméně si nebudu stěžovat, pokud ještě nějaký díl vyjde.

01.03.2023 5 z 5

Netvoři a krásky Netvoři a krásky Soman Chainani

(SPOILER) No, co k této knize napsat...jak už tu někdo zmínil, některé příběhy byly fajn, jiné bohužel už tolik ne.
Líbily se mi příběhy jako Petr Pan, Locika, Jeníček a Mařenka, Kráska s zvíře...i Jack s fazolemi byl fajn ale zbytek mi přišel buď neukončený (Malá mořská víla) nebo jsem nepochopila co tím chtěl autor říci (O Šípkové růži - Teda kde dva chlapi vzali dítě...).
Znovu bych se do knihy už asi nepustila.

09.01.2023 3 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Raději budu předstírat, že jsem tuhle knihu nečetla a vůbec neexistuje.

08.01.2023 1 z 5

Hanko, zachraň štěně! Hanko, zachraň štěně! Věra Hudáčková Barochová

Pěkná knížka pro náctileté o překonání sebe sama a lásce ke zvířatům.

30.10.2022

Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

No, musím říct že jsem tu knížku hodněkrát odložila, než jsem se do ní pořádně začetla. Na můj vkus má až moc nudný a pomalý začátek, ale příběh je zajímavý a líbila se mi hlavní hrdinka.
Možná si v budoucnu přečtu i další díly.

28.07.2022 4 z 5

Dobrodružky Dobrodružky Ivana Peroutková

Knížka je psaná z pohledu Marušky, která právě prožila rozchod rodičů a musela se s matkou odstěhovat z hájovny do Prahy. Tam jednoho dne potká na balkoně Johanku se kterou se rozhodne podniknout tajný výlet do hájovny za svým otcem.
Johanka si také prošla rozchodem rodičů a žije s matkou, která je až přehnaně přísná a úzkostlivá.

Je to krátká knížečka psaná formou zápisků, které píše Maruška Johance o tom, jak děti zvládají rozchod rodičů a změny, které to s sebou přináší. Nejsem už sice věková skupina pro kterou je kniha určena ale byla fajn.

15.07.2022 3 z 5

Witch - Žár přátelství Witch - Žár přátelství Elizabeth Lenhard

Musím říct, že v tomhle díle byla Cornelia pěkně otravná :D

08.06.2022 5 z 5

Witch - Zmizení Witch - Zmizení Elizabeth Lenhard

Konečně jsem dosbírala nějaké díly a můžu se vrhnout do čtení. Příběh se stejný jako v seriálu ale i tak se na něj těším, přeci jen je to už let co jsem naposledy viděla witch!

07.06.2022 5 z 5

Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy Stanislav Rudolf

Druhý díl se mi líbil o něco méně, ale pořád byl fajn! :)

06.06.2022 4 z 5

Vita nostra Vita nostra Sergej Djačenko

Tahle kniha byla dost... Zajímavá.
Trvalo mi asi 4 dny než jsem ji přečetla. Někdy to šlo hladce a někdy bylo docela těžké se stránkami nějakým způsobem prokousat.
Asi bych knihu popsala jako divnou a zajímavou? Nachází se v ní spousta otázek na které ale během děje nedostanete žádnou odpověď, což mě trochu rozčilovalo.
Podle mě je to takové filozofické dílo na které člověk potřebuje dost fantazie.
Já jsem děj pochopila tak, že si do školy speciálních technologií vybrali schopné studenty (jedničkáře) a do nich pak hustili co se dalo, aby z nich udělali něco jako...vyšší bytosti za hranicí lidského chápání? Něco jako když jdete na jógu a tam po vás chtějí abyste oddělili svou myslí od těla. Něco v tom smyslu. Nevím, zda jsem to tak pochopila správně, ale takto to na mě působilo. Zkrátka je tam nějaký ten vesmír, paralelní světy, proměny apod. :D
Nebyla to špatná knížka i když bych občas brala víc odpovědí.
Nevím jestli si ji někdy přečtu znovu, ale určitě si ji nějakou dobu nechám kvůli obálce, která je za mě nádherná.

06.06.2022 4 z 5

Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Pořád přemýšlím zda dát 2 nebo 3 hvězdičky. Knížka byla taková plytká, hlavní postava mi nebyla moc sympatická a nedokázala jsem se vžít do její situace. Také mi vadilo když svou dceru oslovovala Holčičko místo aby ji říkala jménem.

Super byly krátké kapitoly a nádherná obálka ale co se příběhu týče... Pro někoho jako oddechová kniha ve které se nic moc neděje to je asi fajn. Znovu bych si ji ale asi nepřečetla.

07.05.2022 2 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Jsem ráda že jsem si tuhle knížku konečně přečetla! Miluju cokoliv s vílami a neznám moc knih, které by byly o vílách (krom dětských knížek ovšem) takže jsem se na ni dost těšila.
Nejvíce mě bavil princ Cardan, tak doufám že se v dalších dílech objeví víckrát.

07.02.2022 5 z 5