Jajusenka | Komentáře u knih | Databáze knih

Jajusenka Jajusenka komentáře u knih

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Moc milá knížka. Anie Songe mám moc ráda a je nesmírně inspirativní. Sleduji ji i na sociálních sítích a má v sobě dar zvednout náladu vždy, když to člověk nejvíce potřebuje.

Návrat do českého pekla Návrat do českého pekla Barbora Koudelková

Kniha byla čtivá, ale nemohla jsem překousnout naivitu hlavní hrdinky. Snad není možné, aby po tom všem, co si zažila pořád věřila každému, koho potká.. Byla jsem fascinována, jak neustále spoléhala, že by jí snad všichni měli pomáhat, kvůli tomu, co zažila a jaká je chudinka. Mohla si za to sama. Jen mi bylo opravdu líto jejích dětí.

19.06.2020 3 z 5

Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

Tahle kniha je překrásná a nádherně zpracovaná. Jsem moc ráda, že jí mám ve své knihovně a budu se k ní často vracet. Určitě si pořídím i další knihy od tohoto autora.

Co dělat, když prší Co dělat, když prší Marissa Stapley

Kniha byla průměrná. Čekala jsem od ní něco víc. Námět knihy se mi moc líbil, ale do čtení jsem se musela trošku nutit, abych jí dočetla.

06.06.2020 2 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Kniha mě oslovila originálním nápadem autorky, kde se prolínají dva paralelní světy. Jsou tam opravdu krásné pasáže k zamyšlení, které jsem četla několikrát a některé věty si dokonce opsala.

"Co byste měli dělat, když musíte zvládnou něco, co zvládnout nemůžete? Život je pouhým sledem nádechů a výdechů. Jediné, co na tomhle světě opravdu musím, je nadechnout se a vydechnout, hezky jedno po druhém až do smrti. To zvládnu. Nadechovat se a vydechovat dokážu."

Myslím, že po dočtení knihy se každý čtenář nechá rád unést myšlenkou, kde by asi byl jeho život, kdyby se v některých chvílích rozhodl jinak..

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Od knihy jsem moc neočekávala a stejně dokázala zklamat. Chtěla jsem si přečíst nějakou oddechovku, u které nemusím moc přemýšlet a pobavím se. Vtipných bylo možná tak prvních pár stránek a dál už jen nekonečná nuda. Měla jsem pocit, že jsem skoro stejnou knihu četla už několikrát a tahle nepřinesla nic nového. Je to jen velmi nepodařeně okopírovaný příběh Padesát odstínů..Většinu knih si po přečtení nechávám a s radostí zařazuji do své knihovny. Tahle kniha šla ale hned po přečtení z domu.

06.06.2020

Den, kdy jsme se potkali Den, kdy jsme se potkali Roxie Cooper

Tahle kniha vás pohltí! Líbilo se mi, že jsem s hlavními hrdiny knihy prožila několik let jejich života a sledovala, jak se vyvíjejí, mění jejich postoje k životu a přicházejí na to, co doopravdy chtějí. Díky tomu jsem si Stephanii i Jamieho hodně oblíbila. Vše krásně dokreslují písničky, které si ty dva mezi sebou posílají a dodávají atmosféru celého příběhu. Na konci mi kniha zlomila srdce a přála jsem si, aby byla skončila o pár stránek dříve. Určitě jí někdy ráda přečtu znovu.

06.06.2020 5 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Úžasná kniha, která pohladí po duši. Graficky nádherně zpracovaná. Je úplně jiná, než ostatní knížky ohledně osobního rozvoje. Četla jsem jako elektronickou knihu, ale pořídím si jí i v knižním vydání, protože jí nutně potřebuji ve své knihovně.

06.03.2020 5 z 5

Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Kniha nebyla špatná, ale čekala jsem od ní více. Místy se děj táhl a musela jsem se do čtení nutit . Jako velké plus hodnotím krásně ponurou atmosféru, která doslova sálá z každé stránky.

06.03.2020 2 z 5

Prvok, Šampón, Bodka a Karol Prvok, Šampón, Bodka a Karol Patrik Hartl

Moje první kniha od pana Hartla. Moc se mi líbí jeho styl psaní a určitě si přečtu i všechny jeho další knihy. Postavy v knize jsem si zamilovala a knížka se skoro nedala odložit. Četla jsem, že podle knihy bude natočený i film a už teď se nemůžu dočkat, až se s knižními hrdiny setkám na filmovém plátně.

06.01.2020 5 z 5

Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Tento díl byl docela zklamáním, myslím, že kdyby autorka zkrátila knihu na třetinu, udělala by lépe. Joe a jeho neustálý vodopád slov mi začal neskutečně lézt na nervy a nejraději bych mu zakroutila krkem. Kniha měla nějaký děj až ke konci, na který jsem se celou dobu čtení opravdu těšila.

21.07.2020 2 z 5

Zápisník alkoholičky Zápisník alkoholičky Michaela Duffková

Kniha se četla velmi dobře. Obdivuji odvahu autorky, že dokázala tohle všechno zveřejnit a nebála se odsouzení širokého okolí, ale i jejích nejbližších, o kterých se v knize nevyjadřovala vždy jen lichotivě. Psala to upřímně tak, jak to v té chvíli vnímala ona sama..

Abája Abája Michel Rauch

Tato kniha se mi velmi dobře četla. Měla spád a stránky ubíhaly rychle. Byl to hodně smutný příběh, který jsem prožívala s hlavní hrdinkou se zatajeným dechem. Je opravdu mrazivé, že je to psáno podle skutečné události a autorka tyto hrůzy opravdu prožila.

Ta druhá paní Millerová Ta druhá paní Millerová Allison Dickson

První polovina se mi celkem líbila a začetla jsem se rychle. Od druhé poloviny jsem měla pocit, že se autorka knihy buď zbláznila, nebo si snad dělá ze čtenářů legraci. Šílený a těžko uvěřitelný příběh, naprosto nelogické jednání postav... Byla jsem ráda, když jsem knihu dočetla.

03.06.2020 1 z 5

Společenský tvor Společenský tvor Tara Isabella Burton

Místy mi to sice přišlo trochu přehnané, ale jinak kniha měla spád a četla se sama. Určitě se k ní zase někdy vrátím.

06.03.2020 4 z 5

Bez tebe napořád Bez tebe napořád Taylor Jenkins Reid

Od této autorky jsem přečetla všechny knihy. Její styl psaní mě uchvátil. Ani tato kniha mě nezklamala. Chytla mě od prvních stránek a četla se sama. Moc se mi líbilo střídání minulosti s přítomností a nemohla jsem přestat číst.

30.07.2020 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Tato kniha nebyla šálek mé kávy. Začala jsem ji číst, protože mám ráda tuto autorku a po přečtení Chirurga a knihy Vrány jsem byla zvědavá na její další díla. Jinak je ale kniha hezky zpracovaná, krásně popsaná atmosféra místa a charaktery lidí žijících na jedné vesnici.

21.07.2020 3 z 5

Poslední dny Rabbit Hayesové Poslední dny Rabbit Hayesové Anna McPartlin

Děj knihy se místy hodně táhl, až jsem měla nutkání ji odložit. Na můj vkus tam také bylo až moc postav. Ale jinak je to silný a smutný příběh. Hlavně na konci myslím zůstane málokomu oko suché. Jsem ráda, že jsem knihu dočetla do konce a nevzdala to.

19.06.2020 3 z 5

Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Tomáš Kosačík

Kniha se čte dobře. Protože jsem ale četla již více motivačních knih, tato mi bohužel nedala vůbec nic nového.

19.06.2020 2 z 5

Mámě - Jak mít šťastné miminko a nepicnout se z toho všeho Mámě - Jak mít šťastné miminko a nepicnout se z toho všeho Denisa Písaříková

Nejlepší kniha o mateřství. Je psaná moc mile a srozumitelně a obsahuje spoustu informací. Moc děkuji autorkám za tuto knihu, jsem opravdu ráda, že jsem na ní narazila.

30.07.2020 5 z 5