Jana77 komentáře u knih
Moje první Nesbovka a i když mi nevyvolala fóbii ze sněhuláků, já jsem si rozhodně čtení užila. Takže prohlašuji-jsem ztracena a HH jsem si zamilovala.
Dokonalá! Ostatně jako vždy. Knížky Lindy Castillo jsou syrové, bez kudrlinek, přesně jak mám ráda!
Hodně dobré. Byla jsem překvapená koncem, ten jsem nečekala. Za mě plný počet hvězd.
Velmi silný příběh! Opět bravurní knížka, neměla by nikomu uniknout!
Krutý svět podsvětí, kde vládnou odlišná pravidla, než jsme zvyklí, mě u Martiny Cole prostě baví. Nechybí tajemství, které vyplave na povrch na konci knihy. Za mě dost dobrý.
Pro mě strašně silná knížka. Masochisticky po knihách o holocaustu sáhnu a pak stejně trpím.
Nevšední spojení pohanství a nacistů se zdá být zárukou pro kvalitní příběh a opravdu tomu tak je. Akční scény se střídají s relativně klidnými pasážemi a nic knize neubírá na čtivosti.
Hrůzná výpověď o zvěrstvech za vlády Stalina. Věděla jsem, že existovaly gulagy a dělo se bezpráví, ale až teď mi naplno došlo, že holokaust a Stalin-to jsou dvě totožné věci. Strašně silná knížka, alespoň pro mě.
No, šokující, asi tak bych ji popsala. Prostě šokující! Netušila jsem, co stres dokáže udělat s člověkem.
Kdyby to šlo, dám hvězd i víc! Skvělé, temné, strhující! Jsem moc ráda, že Joona je zpět! Po knize Playground jsem cítila takové zklamání, ale jsem ráda, že se tato dvojice vrátila ke starému, dobrému, klasickému thrilleru. Já jsem nadšená a spolu s jejich Stalkerem řadím na první příčky jejich knih.
Prostě bravurní!! Budu ji muset chvíli vydýchávat. Naprosto odzbrojující styl, neuvěřitelně chytlavé! A ten konec, já snad ani pořádně nevím, jaký je konec, musela jsem si ho přečíst několikrát a zkoušela jsem číst mezi řádky, ale ono to snad ani konec nemá, máte jen fantazii. Smekám!
Překvapivě dobrý thriller hned se dvěma případy. Ale oba jsem sledovala se zatajeným dechem. Jo, já jsem spokojená!
Jednu hvězdu musím ubrat kvůli trochu zbytečným a zdlouhavým pasážím, ale jink docela fajn krimi.
Dokonalý, tajemný, smutný...takový je Spáčův hrad. Všechny knihy Erskinové jsou úžasné, nevynechala jsem jedinou. A tato kniha je její druhá nejlepší, podle mých pocitů. Ještě dlouho ji budu mít v mysli!
Drsně syrový příběh staré vraždy, nevyřešených traumat za podpory úžasné severské krajiny! Já jsem spokojená, jen chvilkama trochu roztahané.
Tak jestliže její první kniha byla skvělá, tak k téhle nemám slov! Úžasná, luxusní, superlativy nešetřím, protože opravdu byla tak bravurně propracovaná! Dala bych klidně hvězd šest!
Hodně nezvyklé, zdlouhavé, místy až neskutečné. Příznivce šamanství a domorodých kmenů to zaujme určitě.
Zodpovědně musím říct, že Případ Amélie byl lepší. Tam kde ji našli je místy hodně, hodně zmatená, tolik osob a vyprávění, různé časové roviny, až jsem se chvílemi ztrácela. Ale samotný příběh byl dobrý, napínavý, rychle plynoucí, jen na mě prostě trochu zmatený.
Naprosto geniální a propracované, jak jsme zvyklí u Cobena. Šokující závěr, který vám vyrazí dech!