Janca007 komentáře u knih
Příběh o přátelství dvou chlapců... Velmi čtivá knížka, stálo by za to si ji určitě přečíst kdo nečetl.
Krásná knížka, krásný příběh. Místy byly pro mě některé pasáže trochu zdlouhavé, ale nic, co by se nedalo přečíst. Knihu si plánuji přečíst určitě ještě jednou. V porovnání s filmem se mi kniha narozdíl od mnohých, se kterými jsem o ní i filmu mluvila, líbila víc.
Další ze super kriminálek od Cartera. Vraha jsem za celou dobu neodhalila. Tak pokračujeme dál ve čtení dalšího dílu.
Příběh byl pro mě silný. Knih na toto téma jsem přečetla nespočet, ale ne z pohledu vyprávění německé rodiny. Na tyto hrůzy se nesmí zapomenout. Na konci mě ukápla slza. Přečtení této knížky nebyla ztráta času.
Knihu jsem přečetla stejně rychle jako Tatéra z Osvětimi. Při uvědomění, co všechno musela Cilka prožít, si nedovedu vůbec představit, kde vzala tu sílu... Líbilo se mi provázání vzpomínek z Březinky a gulagu Voktuta. Smutné čtení.
Knížku jsem měla přečtenou za pár dní, děj mě vtáhl do děje. A to jsem na téma holocaust už něco přečetla. Jedná se o příběh z dvou stran - malého židovského kluka loutkáře a německého vojáka. Knížka mě zaujala, doporučuji přečtení :)
Kniha se mi četla dobře, ač přečtení mi trvalo docela dlouho, protože byly na práci jiné věci. Líbilo se mi téma i vyprávěné z pohledu dětských očí. Ke knížce se v budoucnu ještě určitě vrátím :)
Knížka se mi líbila, byla o silném přátelství, z doby války, žena v hlavní roli, ženy umí bojovat... Určitě stála za přečtení :) Četla jsem víc knížek o válce, ale tato byla stylem jiná a uměla mě vtáhnout do děje.
Knížka se mi nakonec celkem líbila, akorát mi trvalo se jí prokousat - měla jsem na mysli jiné věci než si číst :-/ Co jsem si vzala - lhát a tajit pravdu se nevyplácí, protože je jako bumerang...
Byla to druhá knížka od autorky, po Haně. Knížka se mi líbila, četla se sama, oceňuju vhled do delšího časového období a více generací rodin, období, míst. Příběh byl pěkný, jen se mi občas pletly jména žen, když byly všechny na A. :-) Ale Hanu Slepá masa za mě o tolik nepředčila.
Příběh tří generací žen, jejich vztahů, v místě, kde jakoby se zastavil čas... Poutavý příběh, ke kterému bych se klidně znovu za čas vrátila....
Ze začátku jsem se špatně orientovala, nakonec jsem se začetla a knížka mě pohltila... Osud lidí může být nevyzpytatelný. Knížka se mi moc líbila, Jojo nezklamala :-)
Příběh se mi líbil, ukápla mi na konci i slza. Nicméně před knížkou jsem viděla i film a musím říct, že filmové zpracování mě oslovilo více než kniha.
Na začátku jsem se v knížce trochu ztrácela kvůli množství postav. Příběh se mi líbil :)
Jedna z nejlepším fantasy knih, které jsem četla. Film rozdělený do tří částí se může jít zahrabat.
Knížka měla zajímavé téma, ale asi nic, co bych si přečetla podruhé. Nevím, jsou ve mě rozporuplné pocity.
Knížku jsem dočetla, ale bylo to utrpení. Překvapuje mě vysoké hodnocení, jsem jedna z mála, která pointu asi nepochopila. Možná jsem do ní ještě nedozrála. Tak třeba ji zkusím přečíst ještě později.
Knížku jsem četla pěkně dlouho, ale nelituji. Krásný příběh z válečné Anglie o přátelství mezi ženami, lásce, odvaze... Vyhovovala mi délka kapitol i prokládání články z nakladalstvi Přítele ženy.