Janca007 Janca007 komentáře u knih

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knížka se mi složitě četla, příběh mě také moc neoslovil...

19.06.2019 3 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Jedna z nejlepším fantasy knih, které jsem četla. Film rozdělený do tří částí se může jít zahrabat.

21.09.2016

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Knížka měla zajímavé téma, ale asi nic, co bych si přečetla podruhé. Nevím, jsou ve mě rozporuplné pocity.

05.11.2023 4 z 5

Proces Proces Franz Kafka

Knížku jsem dočetla, ale bylo to utrpení. Překvapuje mě vysoké hodnocení, jsem jedna z mála, která pointu asi nepochopila. Možná jsem do ní ještě nedozrála. Tak třeba ji zkusím přečíst ještě později.

02.02.2023 2 z 5

Milá pani Birdová Milá pani Birdová A. J. Pearce

Knížku jsem četla pěkně dlouho, ale nelituji. Krásný příběh z válečné Anglie o přátelství mezi ženami, lásce, odvaze... Vyhovovala mi délka kapitol i prokládání články z nakladalstvi Přítele ženy.

26.05.2022 4 z 5

Pět dní Pět dní Julie Lawson Timmer

Knížka mě zaujala, koupila jsem ji kdysi v Levných knihách. Celou dobu jsem prožívala 5 dní Mary a čekala, jak vše dopadne, ale víc mě zaujal příběh Scotta a malého Curtise. Knížka určitě stojí za přečtení :)

15.01.2021 4 z 5

Pustina Pustina Stina Jackson

Přečetla jsem za pár dní, knížka se mi líbila. Bavil mě popis krajiny, života :) Na konci knížky jsem byla překvapená, kdo je vrah. Doporučuji přečtení :)

29.12.2020 4 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Ze začátku jsem knížku chtěla odložit, ale prokousala jsem se a nelituju. Knížka postavená na skutečných událostech. Nedovedu si představit, co pro rodiče musí být, když jim je ukradeno dítě a adoptováno jiným lidem... smutný a drsný příběh, knížka, kterou se nakonec nedalo nedočíst.

08.02.2020 4 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Knížka se mi líbila, pohodová četba. Zaujal mě příběh i prostředí, ve kterém se odehrávalo.

25.10.2019 4 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Doporučuji k přečtení, nemohla jsem se odtrhnout :)

02.02.2019 5 z 5

Sbírka úloh z matematiky pro základní školu Sbírka úloh z matematiky pro základní školu František Běloun

Cenná kniha na procvičení mozku, přispěje k úspěšnému absolvování přijímacích zkoušek. Připomíná mi to školní léta :-)

21.09.2016 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Krásná kniha i příběh jak pro děti, tak pro dospělé. Svým příběhem a životní filosofii zaujme snad každého. Jednoduše krátká, ale výstižná :-) Doporučuji, stojí za přečtení.

21.09.2016 4 z 5

Vteřiny života Vteřiny života Katharina Fuchs

Příběh se mi líbil, i když jsem se že začátku nemohla začíst. Nesouvisí s předchozími třemi díly. I tak je dobré popsána etapa německé historii v souvislosti s berlínskou zdi. A taky příběhy obou silných žen mě oslovily.

06.02.2025 5 z 5

Knihkupkyně z Dachau Knihkupkyně z Dachau Shari J. Ryan

Příběh se mi moc líbil, o těžkostech, krutostech, ale i hledání naděje... Grace přeju hodně štěstí

10.01.2025 5 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Sérii čtu v tahu a teda asi jsem divná, se pořád mě to bavi. Zprvu se mi moc nelíbilo vyšetřování z více stran, ale nakonec - klobouk dolů.

02.12.2024 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

No, přečteno jedním dechem. Nečekala jsem vůbec, že to tak dopade. Pokračuju v sérii dál.

26.11.2024 5 z 5

12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu 12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu Jordan B. Peterson

Knížku jsem měla půjčenou, dlouho jsem s ní bojovala, ale neměla jsem sílu ji dočíst, skončila jsem asi v půlce. Absolutně se mě nesouznělo propojování s biblickými příběhy. Tečkou bylo, když jsem podruhé nebo potřetí četla, že ženám byla dána bolest při porodu za trest snězení jablka v Ráji. No, ke knize se určitě nevrátím.

16.11.2024 1 z 5

Hitlerovy ukradené děti Hitlerovy ukradené děti Ingrid von Oelhafen

Kniha se silným příběhem. O programu Lebensborn jsem již něco četla a viděla dokumenty, ale nedokážu si představit takový život. Hledat biologické rodiče a vrátit se k nim/zůstat nevědouc u opatrovníků bez informací o své identitě ...

17.08.2024 5 z 5

Nacistova dcera Nacistova dcera Max Czornyj

Taky jsem čekala trochu jiný příběh podle názvu. Ale knížka se četla dobře, byla zajímavé, postavy byly ale trochu ploché. Konec mě překvapil. Na plných 5 hvězdiček to nevidím vzhledem k tomu, že knih o holocaustu jsem už přečetla dost.

12.09.2023 4 z 5

Nechtěné Nechtěné Emily Gunnis

Kniha mě zaujala svým názvem. Četla se mi dobře, je napsána na zajímavé téma. Čekala jsem více popisu, co se v Magdaleninych prádelnách dělo. Je těžké si pro mě představit, kolik krutosti se v nich ukrývalo.

29.06.2022 4 z 5