JankaV80 | Komentáře u knih | Databáze knih

JankaV80 JankaV80 komentáře u knih

Vynálezce Alva Vynálezce Alva Klára Smolíková

Kniha, kterou si můj syn zamiloval a tak už ji čteme podruhé :-) Alva je malý chlapec, který rád vynalézá a jeho vynálezy ho občas dostanou do pěkného průšvihu nebo do úsměvných chvilek. Kapitoly jsou delší, což vyžaduje, budete-li číst knihu před spaním, větší množství času než "obvyklých" 20 minut. Rozhodně kniha ale stojí za to :)

26.07.2018 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Příběh dvou lidí, kteří se potkali v naprosto nevhodnou dobu (bohužel). Kniha je napsaná jednoduše, čtivě a ničím neruší. Tím, že autor zbytečně nenatahuje text knihy, příběhu podlehnete. Moc pěkná (i když smutná) kniha, kterou stojí za to číst.

26.07.2018 5 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Budu se opakovat, ale nejde to jinak :-) Super kniha na dovolenou, naprosto odpočinkové čtení. Život jedné ženy se v určitém okamžiku, kdy se pro ni musí "zásadně" rozhodnout, rozdělí na dvě časové linie. Každá časová linie je jiná a přesto jsou si něčím málo podobné. Knize lze vyčíst snad jen to, že kdybych se chtěla rozhodnout číst pouze jednu časovou linii a druhou ignorovat, nevěděla bych, na kterou stránku přelistovat. Člověk musí číst knihu jako celek a tedy číst i obě linie příběhu.

17.07.2018 5 z 5

Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Do knihy jsem se okamžitě začetla, nápad se vstupováním do knih je rozhodně neotřelý. Kniha mohla být rozhodně víc napínavá, mohla propojit víc dějových linek navštívených knih hlavní hrdinkou, ale nelze ji upřít promyšlenost příběhu. Nejvíc mě potěšilo, že kniha nekončí klasickým "happy endem". Je to super odpočinkové čtení pro téměř každou věkovou kategorii (nedoporučuji pro děti) :-)

09.07.2018 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Druhý díl je díl významných zvratů - podle mě tří důležitých. Jeden z nich jsem očekávala - že je hlavní hrdinka obdařená magií nebo je dědičkou trůnu, to se prostě samo nabízelo (čím jiným by taky měla být jiná, zvláštní), ale že korunní princ bude obdařen magií a že umře Nehemie, jsem fakt nečekala. Neskutečně líto mi bylo Chaola, který má Celaenu neskutečně rád, snaží se ji chránit, ale asi jim není souzeno být spolu (zatím se to tak jeví). Knihu rozhodně DOPORUČUJI.

24.06.2018 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Ty jooo, knihu jsem přímo zhltla, ta měla teda spád :-) Rozhodně se u ní nenudím, písmenka přímo hltám a po delší čtenářské pauze je to kniha, kterou jsem si brala i do MHD nebo do čekárny k doktorovi. Vřele doporučuji pro nadšence fantasy s nádechem romantiky :-) a já se jdu vrhnout na 2. díl (snad mě nezklame) ...

07.06.2018 5 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Knihu jsem četla ještě před tím, než jsem sáhla po prvním dílu série a rozhodně mě nezklamala. Co kapitola (příběh), tak to problém se od knihy odtrhnout. Kniha je vlastně takové vysvětlení, jak se ze Celaeny stala vražedkyně, proč, jaká je, co ji ovlivňuje, co má ráda (vtipné, mi připadne, že knihy), co nenávidí (otroctví), .... Jen co jsem knihu dočetla, hned jsem sáhla po prvním dílu ze série :-)

03.06.2018 5 z 5

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Kniha, bohužel, odložena. Knihu jsem četla synovi a přestože jsou v knize krásné ilustrace a nápad je neotřelý, příběh syna nezaujal. Jednoho dne se ke knize vrátíme (jsem si tím jistá), ale bude to chtít asi trochu času.

30.03.2018 3 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Druhý díl a líbil se stejně jako první. Je vlastně jen jedna věc, která mě na této a předchozí knize štvala ... přestože vyšetřovatelka Kate kdysi dávno k amišům patřila, zná jejic zvyky a rozumí jim, oni ji neberou. Spolupracují s ní jen s největším sebezapřením. Přitom kdo jiný než právě ona jim je blíž než kdokoli jiný z města.

30.03.2018 4 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Na knihu jsem se moc těšila, dlouho jsem ji měla zamluvenou v knihovně. Pak nastal den D a najednou ji držím v ruce. Začala jsem příběhem Jáchyma. Příběh mě ze začátku bavil, ale ve 2/3 mě nadšení z příběhu úplně opustilo (sama nevím proč). No nic, zkusila jsem příběh Veroniky a ten mě nebavil vůbec :-( Takže prozatím knihu odkládám a zkusím se k ní vrátit někdy jindy.

15.02.2018 3 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Upřímně moc nevím, co o této knize napsat. Přestože jsem ji nakonec přečetla celou (a to jsem to v průběhu chtěla asi 2x vzdát), teď si říkám proč (neoslovila mě)? V knize je plno okamžiků, kterým lze jen těžko uvěřit - úmrtí psů a zlodějů na mě působilo jako setkání s tajemnem z jiné planety, o záhadném vyléčení Evičky se raději ani nezmiňovat. Jsem vlastně ráda, že jsem četla dřív sérii "Aristokratka", protože nevím nevím, zda bych po ni sáhla po této přečtené knize.

27.01.2018 3 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

První kniha od Keplera, kterou jsem četla a rozhodně se mi líbila. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a detektiva Joona Linnu jsem si oblíbila. Už se těším na další díl s ním.

22.01.2018 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Kniha mě oprosti prvnímu dílu "Než jsem Tě poznala" nezaujala. Dokonce by se dalo říct, že mě nudila a proto jsem ji po cca 150 přečtených stránkách odložila.

10.01.2018 2 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Druhý díl knihy s detektivkou Erikou mě nenadchl tak, jako první. Detektivka pro mě byla čtivá do chvíle, kdy v knize autor sám odkryl vraha a vlastně řekl i důvody, proč vraždí a jak si vybírá své oběti. Od tohoto okamžiku pro mě detektivka přestala být zajímavou. Do dalšího dílu se ale pustím určitě.

08.01.2018 3 z 5

Čarodějnice Lilli slaví narozeniny Čarodějnice Lilli slaví narozeniny Knister (p)

Jednoduchý příběh pro děti - o oslavě narozenin a o kouzlení. A i o tom, jak vyzrát nad dospělým, který nemá šajnu, co děti potěší :-) Žádný extra zázrak ale nečekejte ...

28.12.2017 3 z 5

Poslední deska Poslední deska Andrew Cartmel

Tahle kniha nadchne fanoušky vinylu! Kniha nejen že je o vinylech (o jejich nahrávání, prodeji, honbou za celou sadou), ale při jejím čtení máte pocit, jako byste byli nedílnou součástí desky. Je to totiž tak, že jako se Vám na desce některé písničky líbí a nadchnou Vás a jiné jsou Vám protivné, tak příběh knihy se odvíjí ve stejném duchu - chvíli má spád a děj je děsně zajímavý a o pár stránek dál Vás třeba popis historie jazzu totálně nudí. Je to dobrá detektivka, ale k totálnímu trháku ji něco chybí.

28.11.2017 4 z 5

Děti nikoho Děti nikoho Hana Hindráková

Velmi dobře napsaná kniha o tom, jak děti žijí v Nairobi. S čím jsou nuceni se vyrovnávat, bojovat, čemu se musí postavit, jen aby přežily. V určitých okamžicích mi běhal mráz po zádech, když jsem si uvědomila, že to je realita, že ty děti to tam nemají bez rodičů vůbec lehké. Kniha popisuje, pro nás téměř nepochopitelný, život dětí na ulici.

11.11.2017 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Detektivky ty já ráda a nápad z policistkou, která bývala amiškou a zná jejich kulturu, je prostě super. Jen děj knihy byl občas (zbytečně) trochu moc roztahaný a Kate se v některých věcech zbytečně pitvala. Závěr detektivky mě překvapil a rozhodně si přečtu i druhý díl ze série.

08.11.2017 4 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Každý, kdo přede mnou četl knihu nebo viděl film, mi pořád opakoval "počkej na konec, ten Tě překvapí" a měli pravdu. Ať už jsem konec očekávala jakýkoliv (Kate umře v nemocnici těsně před transplantací ledviny nebo Anna umře při/po operaci, kdy ji budou z těla vyndávat ledvinupro sestru), ten v knize mě velmi překvapil (a i slza ukápla).
Příběh je velmi smutný. Ono samo téma člověka nutí dost se zamýšlet nad jednotlivýma postavama - co kdo z nich prožívá, jak se s tím vyrovnává, jak je to ovlivňuje navzájem, atd. Byly okamžiky, kdy jsem knihu musela odložit a na chvíli přestat číst, abych si já sama v sobě srovnala myšlenky.
Byla to první kniha, kterou jsme od této autorky četla a rozhodně si přečtu i něco dalšího. Knihu doporučuji, už pro ten její, velmi překvapivý (i když hodně smutný) konec.

01.11.2017 5 z 5

Podivuhodná dobrodružství trpaslíka Feriny Podivuhodná dobrodružství trpaslíka Feriny Ondřej Havelka

Příběh o tom, jak se i líný a bojácný trpaslík může, kvůli svým oblíbeným borůvkám, změnit a vyhecovat k neskutečným výkonům. Záchrana princezny hruboskalského království ze zajeté zlého a podlého kouzelníka Brady to je na líného trpaslíka neuvěřitelný výkon. Ale na celé to dobrodružství není sám, pomáhají mu veverka Drápalka a divočák Hrom. Kniha se mi, i synovi, velmi líbila, jen by si zasloužila víc obrázků a kratší kapitoly.

24.10.2017 5 z 5