Ječmínek Ječmínek komentáře u knih

Třetí smrtelný hřích Třetí smrtelný hřích Lawrence Sanders

Čtivý příběh o sériové vražedkyni, mírně nadprůměrný v tomto žánru.

23.09.2014 3 z 5

Exodus. (Kniha I-V) Exodus. (Kniha I-V) Leon Uris

Rozsáhlý a poučný román, ale druhá polovina už nudná a taky naivní, protože mi přišlo, že autor dělá z Židů (nic proti nim nemám) až moc úžasné hrdiny, kteří neznají prohru.

11.08.2014 3 z 5

Zelená a modrá setkání Zelená a modrá setkání Ludvík Mühlstein

V dětství jsem četl tyhle milé a romantické povídky o rybaření, ptácích, prostě naší přírodě. Bavilo mě to. Příběhy byly napínavé, zajímavé a s pointami. Třeba o úhoři, který se chytil přes noc na nástrahu, o výrovi zabitém bleskem, o ledňáčkovi a tak podobně. Doporučuji všem milovníkům přírody, hlavně rybářům.

27.05.2014

Partie smrti Partie smrti Icchokas Meras

Izák hraje šachy se Schögerem a my mezitím sledujeme osudy Izákových sourozenců. Kruté osudy. Na konci si Izák musí vybrat: buď remizuje a všichni budou žít, nebo vyhraje a poníží nepřítele i za cenu, že sám zemře. Kniha je to zajímavá, ale příběh se mi zdál až moc uměle vytvořený, trochu odtržený od skutečného života.

20.05.2014 3 z 5

Už zase skáču přes kaluže Už zase skáču přes kaluže Alan Marshall

Dospělý chlap to cítí takhle: je to lidské, sladké a nudné. Možná je to teda spíš pro mládež?

07.04.2014

Mys strachu Mys strachu John D. MacDonald

Dobrý thriller plný napětí, který já znám pod názvem Mys hrůzy. Podle knihy byl natočen film s hvězdným obsazením.

07.04.2014 3 z 5

Jerry z ostrovů Jerry z ostrovů Jack London

Četl jsem tuhle knihu v mládí a líbila se mi víc, než Bílý tesák.

02.04.2014

Ezau Ezau Philip Kerr

Dobrodružné, trochu pohádkové, trochu naivní.

20.02.2014 2 z 5

Vražedné alibi Vražedné alibi John Katzenbach

Kniha vyšla u nás též pod názvem Spravedlivá věc.

20.02.2014 2 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Kazuo Ishiguro

Docela zajímavý příběh tří žánrů - láska, horor, sci-fi. Ale celkově jsem trochu zklamaný. Ještě se musím vyjádřit k hlavní myšlence: je to přitažené za vlasy, měl jsem pocit, že by to v takové společnosti prostě neprošlo. Leda tak za hlubokého fašismu.

28.01.2014 3 z 5

Tuláci Tuláci Paul Harding

George Crosby umírá. Střídají se u něho všichni členové rodiny. George sní a vzpomíná na svého otce, podomního obchodníka, který trpěl padoucnicí. Určitě kvalitní a taková zasněná kniha. Chvílemi nudné pasáže. Po přečtení jsem si řekl: "No, nic moc."

14.01.2014 3 z 5

Zpověď Maxe Tivoliho Zpověď Maxe Tivoliho Andrew Sean Greer

Milostný román s prvky sci-fi. Na první pohled by se mohlo zdát, že je to pěkná kravina. Autorovi se musel hodně zahřát mozek, když to vymýšlel, a při psaní se mu určitě několikrát zavařil. Ale ustál to. A nakonec se mu podařilo stvořit docela dobrou knihu.

03.01.2014 4 z 5

Chladná hora Chladná hora Charles Frazier

Dobrý příběh, dramatický, málem bych mu udělil 5 hvězdiček. Ale co ty dlouhé až nekonečné popisy hospodaření Ady s Ruby?

13.12.2013 4 z 5

Čtvrtý protokol Čtvrtý protokol Frederick Forsyth

Jedna z nejlepších Forsythových knih. Napínavé pátrání po ruských agentech v Británii.

09.12.2013 4 z 5

Gridiron Gridiron Philip Kerr

Lidem jde o život, protože je chce zničit ... budova! Tenhle napínavý a zajímavý horor se mi hodně líbil, byl uvěřitelný, četl jsem ho rád a vůbec jsem u toho neusnul.

18.11.2013 4 z 5

Primární strach Primární strach William Diehl

Podle knihy byl natočen dobrý film Prvotní strach (Richard Gere a Edvard Norton). Příběh obviněného a jeho obhájce. Pravda nemusí být vždy taková, jak se zdá. Kniha se mi líbila, zvláště vyčnívala postava Aarona Stamplera.

15.11.2013 4 z 5

27 27 William Diehl

Po přečtení velmi dobré knihy Primární strach jsem se těšil na další autorovu knihu. Ovšem přišlo zklamání. První polovina vypadala celkem nadějně, ale pak jsem narazil na velmi naivní místa. Tato kniha je prostě béčková.

15.11.2013 1 z 5

Pán přílivu Pán přílivu Pat Conroy

Pár dobrých míst, ale jinak ukecané a nepřesvědčivé. Ta obálka mě měla odradit ... no, dobře mi tak!

01.11.2013 2 z 5

Nevinný Nevinný Ian McEwan

Čtivé, napínavé, zajímavé. Ale také prvoplánovité a divné.

22.10.2013 3 z 5

Tahle země není pro starý Tahle země není pro starý Cormac McCarthy

Pro mě trochu zklamání. Docela slušně se děj rozjel, ale postupně všechno tak nějak uvadalo. Ani šerifova zpověď - třeba o té medaili - mě nechytla za srdce. Při psaní autor určitě klimbal a pospával a bylo třeba ho polít ledovou vodou a trochu nabudit. Kromě Chigurha pak pospávaly všechny postavy. Občas i já.

22.10.2013 3 z 5