Jen_procházím Jen_procházím komentáře u knih

Bledý jezdec Bledý jezdec Bernard Cornwell

Prvni dil byl kvalitní zábava ale tohle je skvost. Hlavní postava prošla nějakým tím vývojem k lepšímu, ale hlavně se přidaly skvělé vedlejší postavy jako Steappa, otec Pyrlig nebo Iseult.

03.12.2020 5 z 5

Skin Skin B.B. Easton

Příběh se mi i celkem líbí a subkulturní život je hezky vykreslen. Pro mladšího čtenáře bych doporučil. Nejde ale hodnotit líp, protože překlad je prostě strašný. Například název černošského gangu Crips, který je zde napsán jako Kriplové...což bych ale možná pochopil protože jsou to...ehm kriplové. Že se o něčem napíše v souvislosti s oblečením "smart" ale určitě neznamená chytrý, takže věta "Chytří skinheadi se oblíkali do značek XY a dělničtí do blabla" mě prostě rozesmála. Takových nesmyslů je tam nasázených hromada a dost to ruší.

02.10.2020 3 z 5

Poslední království Poslední království Bernard Cornwell

Na jedničku. Neskutečně čtivé to bylo při prvním čtení v pubertě a skvělé je to pořád. Cornwellova práce je inspirací dalším autorům, jmenovitě se k tomu přiznali Joe Abercrombie a Juraj Červeňák.

27.09.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Dobře vymyšlené. Moc nerozumím komentářům o tom, že chyběla sonda do toho, proč se rodiče chovají jak se chovají. Pardon, ale to je přece úplně jedno. Jde hlavně o pohled dítěte a o to, jak takové věci vypadají mimo rodinu...očima třeba i pedagogů.

15.09.2020 4 z 5

Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Kniha je pojata hodně moderně/artově. A bohužel jako kdyby místy nevěděla, kam vlastně míří. Bylo fajn si ji přečíst a několik pasáží mne zaujalo, ale sama o sobě (myšleno bez filmu, kterému je doprovodem) bohužel neobstojí.

08.09.2020 2 z 5

Ve službách klanu Ve službách klanu Miroslav Žamboch

(SPOILER) Tohle se nepovedlo. Nezvládl sem autorovi odpustit, jak jednoduše vyrobil postavám moderní nástroje za pomocí magie. K tomu stokrát viděná zápletka o pomstě, naprosto přestřelené změny postav (prý byla jako první napsaná poslední kapitola-je to hrozně vidět), nelogičnosti a tak dál. I na oddychovku slabé. Jedna hvězdička za svět Vegaše, druhá za první třetinu knihy.

06.08.2020 2 z 5

Osudy dobrého vojáka Švejka 1. - 2. díl Osudy dobrého vojáka Švejka 1. - 2. díl Jaroslav Hašek

Jak jinak bych měl asi hodnotit. Kniha i film mají v naší rodině kultovní status v celé mužské linii, stejně jako Král Krysa.

29.05.2020 5 z 5

Big Joe Big Joe Josef Šmejkal

Moc pěkná kniha. Není zas tak moc o zápase, ale spíš o tom, co všechno Šmejkal zažil na cestách po světě, přičemž přednost mají humorné historky. Škoda jen, že nebyla věnována žádná pozornost Šmejkalovu velkému zápasu s Fryštenským.

28.05.2020 4 z 5

Fotbalová fabrika Fotbalová fabrika John King

Každej aktivní fotbalovej fanoušek v republice pozná v bandě šílenců okolo hlavního hrdiny chlapy, který týden co týden potkává a v horším případě (pokud je mladej a trochu na palici) k nim i vzhlíží. Kdyby ale kniha byla jen o tomhle, tak by zasloužila max dvě hvězdičky. Co jí dává mnohem širší rozměr jsou příběhy obyčejných Britů, těch lidí okolo, co je nikdo nevidí stejně jako skladníka Toma. A jasně, autor evidentně chce ukázat, že jsou někteří z nich přece taky krysy a šmejdi, takže výpovědní hodnota je dost pokřivená, ale i tak je to fajn sonda do života Anglie před pár lety.

Hlava 22 Hlava 22 Joseph Heller

Skvěle vymyšlený román. Ze začátku groteskní jako Švejk a přitom zbytek je bolestně smutná výpověď člověka, co chce jen přežít válku.

Dlouhý sprint s ozvěnou Dlouhý sprint s ozvěnou Miroslav Žamboch

Kdysi moje první kniha z Koniášova světa. Oba příběhy jsou napěchované nápady až po strop a pokud čtenář odpustí autorovi jeho klasicky nezvládnuté konce tak jde určitě o super čtení.

Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Popravdě mi přišel první díl fajn ikdyž se teda rozjel asi po sto stránkách. Ale tady? Skoro všechno nuda a vata. Nejvíc se mi líbí a líbit budou části ze školy (právě ty nakonec děj beztak posunou nejvíc, ikdyž to tak nevypadá), naopak úplně mě točil ten únos vílou a "výcvik".

18.04.2020 2 z 5

Suttree Suttree Cormac McCarthy

Pro mě mnohem lepší než než ostatní autorova tvorba. Příjemně pomalejší, občas s humorem a hlavně s hromadou zvláštních postaviček.

Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

Bezejmený strážce zákona v martenskách je zpátky a zase chandlerovsky hláškuje a pobíhá Prahou. Kopřiva se podle mě konečně našel- zatímco Zabíjení sem dočetl se sebezapřením, Asfalt nezvládl a z Holomrázu mě bavila asi polovina, tady je to stejně jako v Rychlopalbě taková jízda, že člověk marně hledá chvilky, kdy se mezi kapitolama nají nebo dojde na hajzl.

26.12.2019 5 z 5