jengibre komentáře u knih
Autobiografie patnáctileté umírající dívky, která se do poslední chvíle nenechá zlomit a snaží se kolem sebe šířit naději a radost. Přiznávám, že u závěrečných dopisů na rozloučenou mi ukápla slza.
Velmi čtivě, stručně a srozumitelně podané hlavní zákonitosti reinkarnace. Kniha vhodná pro každého, kdo chce získat základní informace o tématu.
Ani třetí díl mě bohužel příliš neupoutal. Rozuzlení u určitých vražd, ke kterým v průběhu trilogie došlo, mi připadala přitažená za vlasy a dost nereálná. Postupné „vyjasňování mysli“ u Victorie také. Ze závěru mám lehce rozporuplné pocity, nedokážu jednoznačně určit, jestli jsem s ním spokojená nebo ne… Vše bylo zbytečně moc komplikované, překombinované. Netvrdím, že to bylo vyloženě špatné, ale prostě mi tam neustále něco nesedělo, chybělo, přebývalo…? Asi si dám na chvíli od severských krimi pauzu :-)
Čtenář se dostává hlouběji do děje a seznamuje se s více detaily. Kniha je mnohem více sugestivní než první díl, díky čemuž jsem během čtení začala hluboce opovrhovat Victoriiným otcem i dalšími zápornými postavami a svým způsobem si našla cestu k Victorii. Ke konci jakoby se však objevily určité nelogické části, které mi nedávaly smysl. Snad budou vysvětleny v závěrečném díle.
Mám li být upřímná, čekala jsem více. Nálepka „Jen pro silné povahy“ mi přijde přehnaná a nejsem si ani úplně jistá, jestli si dvojice Erik Axl Sund zaslouží označení „noví mistři severské krimi“, které jsem kdesi zahlédla. Necítila jsem žádné výraznější vtažení do děje. Přesto úplně nezavrhuji, především díky závěrečnému zvratu, se kterým jsem nepočítala a jdu na další díl, ať vím, jak to celé dopadne.
Úchvatné dílo zachycující jedny z posledních chvil naprosto výjimečného člověka. Nalezneme zde jednu moudrou a hlubokou myšlenku vedle druhé a navíc je vše podané překvapivě záživnou a čtivou formou. Povinná četba na vysoké škole, která si okamžitě získala mé srdce - neopakovatelný čtenářský zážitek.
Dojemný příběh založený na kontrastu čisté lásky a krutosti války. Hezké, citlivé, nespravedlivé. U posledního odstavce jsem se neubránila slzám.
Upřímná zpověď hlavní hrdinky mě naprosto dostala. Její příběh je strhující a inspirativní. I přes to, že Cheryl měla spoustu nelichotivých vlastností a nežila úplně ukázkově, byla mi od začátku sympatická a strašně moc jsem jí držela pěsti. Po přečtení jsem měla chuť sbalit si batoh a podstoupit stejnou cestu jako ona.
Velice přínosná knížka o síle pozitivního myšlení. Na můj vkus je bohužel psána zbytečně zdlouhavě. Podstatné myšlenky by se daly shrnout na dvě stránky o velikosti A4, proto ubírám hvězdičky.
Tohle dává tak strašně moc smysl! :-) Pokud věříte v reinkarnaci, tato kniha Vám může pomoci osvětlit, proč se ve Vašem životě děje zrovna to, co se děje. Zároveň nevnucuje nezvratnost našeho „plánu“ a nezapomíná na svobodnou vůli. Dokonalý pohled na věc. Jedna z nejlepších knih, které jsem na toto téma četla – jsem ráda, že se mi dostala do ruky.
Úžasná knížečka plná moudrých myšlenek, které dokážou povzbudit a přivést k zamyšlení. Co víc napsat? Coelho prostě umí.
Krásný a napínavý román s propracovaným dějem a dobře vykreslenými postavami. Užívala jsem si obě dějové linky, ale příběh Sophie odehrávající se v roce 1916 se mi dostal pod kůži o trošku víc. Nečekala jsem takto vážné a hluboké téma. Podle mne mnohem lepší kniha, než tolik protěžovaná „Než jsem tě poznala“.
Velmi originální nápad, ze kterého se podle mě ale dalo vytěžit trochu víc :-( Fotografie, které v knize nalezneme, jsou naprosto fascinující. Okamžitě upoutaly mou pozornost a knihu jsem si prostě musela přečíst. Přesto se ale k pokračování nejspíš nedostanu.
Tak tohle byla láska na první „pohled“ :-) Příběh o tom, jak úžasné a neobyčejné věci může dokázat jeden jediný člověk…příběh o muži, jehož život měl opravdový smysl. Po přečtení, i zhlédnutí filmového zpracování jsem v sobě měla tolik pozitivních emocí. Tenká knížka s výjimečným poselstvím, která ve vás zanechá opravdu mnoho. Věřím, že každý z nás může udělat to své, třeba i úplně malinkaté, "něco", díky čemu bude svět o trochu lepším místem.
Sympatický a odpočinkový příběh o prvních láskách. Kniha vtáhne do děje a čte se jedním dechem, přesto ale s dalšími díly nejspíš čas ztrácet nebudu.
Krásné příběhy se smutným koncem, které umí chytit za srdce a vedou k zamyšlení. V době kdy jsem knihu četla, na mě nejvíce zapůsobil Slavík a růže. Po přečtení jsem hluboce nenáviděla jak profesorovu dceru, tak studenta... :-)
Přesně ten typ knihy, u které předem víte, jak skončí, ale po celou dobu nepřestáváte doufat a zoufale si přejete, aby se stalo něco, co to změní. Příběh, který Vás zasáhne o to více, že Anne zemřela krátce před koncem války. Nelze se ubránit smutné myšlence, jaký mohl být její život, kdyby přežila, kdyby nebyli prozrazeni, kdyby...
Naprosto mimořádná básnická sbírka, kterou by si měl alespoň jednou za život povinně přečíst každý. Netřeba více slov.
Perfektní divadelní hra, která má spád a snad nikoho nemůže nudit. Místy jsem se smála nahlas, což se mi u knih moc často nestává.
Nemohu si pomoct, ale čekala jsem víc…víc detailů týkajících se experimentů dr. Mengeleho, víc emocí, prostě celkově výraznější čtenářský zážitek. Možná mi jenom nesedl styl psaní… I přes to jde samozřejmě o silné téma a nelze jinak než knihu doporučit. Je dobře, že autor podal své svědectví o hrůzách války - je důležité, aby těchto svědectví bylo co nejvíce.