ještěrka38

Konečně dočteno... Super čtení z cesty těchto pánů. Byla jsem i na besedě a taky super.

Na mě moc dlouhé zbytečně. Ale zajímavé bylo čtení o návrhářství a krejčovství.

Byla jsem na besedě o polské reportáži. Některé knihy mě nadchly, takže jsem se rozhodla se je vypůjčit. Gottland mě teda úplně pohltil a nemohla jsem přestat číst. Některé příběhy jsou známé, jiné méně, některé mě úplně překvapily. Určitě stojí za přečtení!!!

Nejprve jsem viděla filmy a byla jsem tak nadšená, že jsem se rozhodla si přečíst i knihy. A ani kniha nezklamala. Doporučuji nejprve přečíst a pak kouknout i na film. :-)

Paní Ivanka Devátá je vtipný člověk. Některé pasáže mě opravdu pobavily. Co mi ale vadilo, že skoro v každé kapitole zdůrazňovala, že tohle není kuchařka, a že neuměla uvařit ani kafe. Myslím, že jednou to zmínit stačilo. Jinak podobná forma jakou používá Halina Pawlowská.

Čekala jsem asi něco jiného. Příběh nemá vůbec žádný spád, chvilkami jsem se ztrácela... Číst se to dá, ale celkový dojem nic moc.

Hodně zajímavé čtení především pro ty, kteří tu dobu nezažili. Tolik bolesti, strachu a nejistoty...Obdivuji sílu a odhodlání vše zvládnou. Určitě doporučuji.

Jednoduchá knížka na pochopení. Výborně se hodí na čtení a práci s malými školkovými dětmi. :-) Využiju na besedy.

Velké zklamání. Kdo čeká, ž se dozví něco o chůvě Ruth, tak ať ani nečte. Ona vypráví o všech kolem, ale z jejího života tam není skoro nic. U téhle knížky jsme se fakt dost trápila.

I když už jsem přečetla hodně o holokaustu, vždycky mě něco překvapí, rozbrečí.. Hrozná doba a doufám, že už se nikdy nevrátí. Nedovedu si představit, jaké utrpení to muselo být. Kniha je moc hezky napsaná a určitě bych ji doporučila žákům osmých a devátých tříd přečíst dřív, než pojedou do Osvětimi na exkurzi. Celkově bych tuto knihu zařadila jako povinnou četbu.

Mo je první knížka od autorky a bohužel asi i poslední. Mě její styl psaní moc nevyhovuje. Příběh nebyl špatný. Taková klasika. Neurazí, ale ani nenadchne.

Zajímal mě příběh. Kniha je velmi čtivá. Chvílemi mrazí, chvílemi si říkáte, že tohle se stát nemohlo. Na druhou stranu se asi vždy vyhnu těmto místům v reále :-D. Celkově to na mě působilo ze začátku docela realisticky, ale ke konci jsem si už říkala, že tohle je něco, co vyvolaly u dotyčného vypravěče drogy.

Vše na jedno brdo.

Kniha mě vůbec nebavila, dokonce jsem ji chtěla i odložit...Nakonec jsem ji dočetla, ale byla jsem zklamaná tím, jakým způsobem je napsaná. Myslela jsem si, že se dozvím nějaké zajímavosti, ale první část jsou jen zaříkávání a ještě v původním nářečí, což je sice zajímavé, ale číst se to moc nedá. V druhé jsou spíš pověsti a povídky. Takže za mě nic moc.

Miluji knihy autorky, ale tady mi vadilo, že je psaná pozpátku a ještě tam byly chronologické chyby. Proto dávám o jednu hvězdu méně. Jinak příběh super a hlavně závěrečná slova autorky si určitě přečtěte.

Zack mě nikterak neuchvátil, myslela jsem, že se ani do další knížky nebudu pouštět. Udělala jsem dobře, že jsem to nevzdala...Hodně dobré..