Jiparis komentáře u knih
Horory obecně moc nemusím, když jsem knížku brala do ruky, trochu jsem nevěděla, co mě čeká. Ty hororové scény mi nic neříkaly, ale zaujala mě myšlenka odloučení od blízkých po smrti a jak se s tím vyrovnat.
Jako všechny předchozí knihy i tahle se mi moc líbila. Zajímavý pohled na snobskou, soukromou školu a odhalení tajemství, která po léta skrývá. Ambice ctižádostivých a mocných rodičů, které často nesouzní s tím, co chtějí jejich děti. Odvaha Dawsona, která ho stojí život.
Tak to bylo napínavé počtení. Sice mi detaily s uřezanými končetinami dost vadily, ale téma utrpení dětí v pěstounských rodinách a nečinnost úřadů, byly velmi přesvědčivé. Výborný autor.
Ikdyž otevřené konce nemám moc ráda, tentokrát jsem udělala výjimku a doufám, že nebude moc dlouho trvat než se s protagonisty znovu setkám a dovím se víc.
Četlo se velmi dobře, ikdyž jsem prožívala depresi.Každá rodina má svá tajemství, tady bylo množství koncentrované .Skvělá autorka.
Zajímavá sonda do pocitů lidí, kteří musí žít se svou vinou nebo obrovskou ztrátou.
Úžasná, přečetla jsem za jediný den. Linda Castillo zraje jako víno.
Další napínavý příběh z amišského prostředí. Přečetla jsem za den.
Skvěle napsaný thriller s nečekanými zvraty . Příběh o tom, co se dá výchovou zkazit a předat další generaci.
To co se dělo , pohraničí v 50.letech a v následujících letech nebylo úplně černobílé. Informátoři a agenti působili na obou stranách hranice. Zahynuli nevinní lidé a další v důsledku pomsty. Jak se asi žilo pohraničníkům, kteří zabíjeli a ještě za to dostávali vyznamenání. Zrůdný režim.
Příliš mnoho postav, ve kterých jsem se ztrácela, příliš mnoho čtvrcení a krve. Nedostatečná láska, propletené vztahy, které ubližují dětem, vážná nemoc. I těch motivů bylo příliš.
Spletité rodinné vztahy, skrývání tajemství před nejbližšími vyústí v tajemný zločin. A navíc zajímavé prostředí. Čte se samo a ani není třeba litrů krve.
Za asociálním chováním opět stojí nespravedlivé dětství, o to horší, že Ti, kdo takto "vychovávali" si ani nejsou vědomi, co způsobili.
Krásný jazyk, nikde hluchá místa, moc pěkně se čte. Snad jen závěr trochu nejasný.
Skvělá kniha! Rodinná i světová historie, zklamání, hledání a nakonec návrat ke kořenům. Obdivuji autorčinu znalost českých i řeckých reálií.
Skvěle napsaná detektivka, lehký jazyk, mnoho proplétajících se rovin a přesto srozumitelná . Mix pocitů a napětí.
Žít s pocitem viny je možná mnohem horší trest než vězení. samotné vyšetřování hodně složitého případu je skvěle napsané.
Detektivka jak má být. Napětí, jedince, na kterém se podepsalo nezdravé dětství a psychologa-vyšetřovatele, který má problémy sám se sebou a svou rodinou.