jiri77 komentáře u knih
Velmi zajímavá kniha, která nám popisuje události v Sudetech v roce 1938 z pohledů Čechů ,tak i Němců. Kniha je plná zajímavých informací ,které doplňují dobové fotografie.
Kdo má rád historii a nebo ho zajímají české dějiny, je tahle kniha to pravé.
Tak , knihu jsem přečetl s donucením až do konce ,ale opravdu nevím ,co si mám myslet. Hodně špatná ,překombinovaná a podprůměrná kniha. Dávám jednu hvězdičku ,a to s přivřeným okem.
Nadějný začátek ,který mě hodně bavil. Pak přišla druhá polovina knihy a příběh začal být překombinovaný. A konec příběhu, ten byl pro mě hodně nereálný. Kniha to není špatná a za přečtení určitě stála, ale není to zrovna kniha ,ke které bych se někdy vrátil.
Tak jsem se protančil s hlavním hrdinou touto skvělou knihou ,a opět skvostné čtivo. Murakamiho mám poslední dobou velmi rád, hodně se mi líbí, jak píše čtivě a prolíná reálný svět s fantazii.
Zajímavý příběh plný fantazie a dobrodružství, zamyšlení nad svým osudem a mírně okořeněný filozofií. Kniha se mi líbila a příběh okolo karet mě hodně zaujal.
Humorná knížečka, která navodí veselejší náladu. U knížky jsem se pobavil ,a splnila ,co jsem od ní očekával.
Byl jeden dědeček z Texasu,
a ten měl zvlášť mužnou okrasu.
Ale kdepak - žádný úd
tenhle starý Robin Hood
měl totiž vousy do pasu.
Krásně upravená kniha plná fotografií a kreseb. Kniha je napsaná stručně ,ale přesto poučně a zajímavě popisuje život ve dvanáctém století. Dozvíme se ,jak si lidé té doby připravovali potraviny, jaké si stavěli přístřeší, jakou měli zábavu ,rozkoše ale i víru, rodinu a ještě mnoho zajímavých informací. Všem co mají rádi historii, knihu mohu jen doporučit.
Naprosto skvělé nakouknutí do zákoutí japonské duše. Konec jedné éry a začátek druhé. Kniha mě uchopila a četbu jsem si užíval slůvko za slůvkem. Kdo má rád kvalitní literaturu, tak Kokoro by mělo být jasnou volbou.
Autorka si zvolila téma knihy - syndrom opomíjení o kterém jsem v životě neslyšel. O to bylo zajímavější čtení a se zaujetím jsem otáčel stránky příběhu, který je velmi čtivý. Jasná ukázka toho ,že nám pár vteřin dokáže překopat celý život. Velmi dobrá kniha o překonání sama sebe, o úsilí, lásce a odpuštění.
Kniha mě bavila a splnila mé očekávání. Hodně dobrá kniha ze života a chodu jedné rodiny, a jak to může dopadnout.
Velmi zdařile napsaný příběh z prostředí cirkusu a zvířat, obohacený dobrodružstvím, romantikou a realitou první poloviny dvacátého století ve spojených státech amerických. Cirkus nemám rád ,tak kniha byla pro mě velká výzva ,ale děkuji autorce ,že napsala velmi dobrý román ,který se velmi dobře čte a navíc mě i hodně bavil. Určitě někdy zkouknu i film.
Velmi čtivý sci-fi román s přídavkem romantiky. Kniha mě bavila a jsem rád ,že jsem si ji přečetl. Knihu hodnotím velmi kladně ,akorát ten konec se mi chvilkami zdál ,až moc přeslazený ,ale možná je to jen můj pohled. Jinak mohu knihu jen doporučit !
Díky této knize jsem alespoň málo ,a to opravdu velmi málo, porozuměl v kostce moderní vědě a fyzice. Je pravda ,že něco nemohla ani má představivost pobrat ,ale i tak jsem rád , že jsem se s knihou popral a pochopil přinejmenším základy.
Naprosto skvělý dystopický román odehrávající se v současném Finsku.
Hodně se mi líbilo, jak autorka realisticky popisuje chod společnosti i díky různým fiktivním úryvkům, jako třeba výzkumy ,slohové práce a podobně, že jsem chvílemi věřil ,že je to vše realita.
A celkově do románu zasadit vše kolem chilli ,my přišlo naprosto zajímavé.
Kniha se skvělou atmosférou a postupným rozuzlováním zápletky. Hlavě druhá polovina knihy, mě bavila asi nejvíce.
Kniha trochu staršího data ,ale přesto pořád zaujme svou nápaditostí a snahou odtajnit záhady a události let minulých. Hodně zajímavé čtení.
Hodně dobrá detektivka s temnější atmosférou a se skvělou psychologií postav. Děj plyne zvolna a pomalu se vytahují vzpomínky a nějací ty kostlivci ze skříně. Přesně takový styl detektivek mám rád ,kdy si čtenář pěkně odkrývá indicie a sem tam nakoukne do minulosti a dozví se něco ze života postav. Za mě velká spokojenost. Někdy se rád začtu do dalších knih z Dublinského oddělení vražd.
Tak tahle kniha mi naprosto sedla. Nádherný vztah k vlkům a celkově k přírodě. Zajímavý a poučný pohled na život vlků a přirovnání k člověku.
Hodně se mi v knize líbilo ruské přísloví,kde loví vlk ,roste les.
Další naprosto skvělá kniha ve které mě Murakami vodil po svém fantastickém světě,kde chvílemi nevím ,jak to doopravdy myslel,ale přesto musím pořád číst dál a dál,a odkrývat záhadný příběh,který mě naprosto pohltil. Murakami mě prostě baví.
Už se těším na třetí knihu.
Kniha která se čte jedním dechem.Takhle si nějak představuji parádně napsaný detektivní thriller. Napětí,tajemno,skvělý popis prostředí,atmosféra příběhu a hlavně nějaké to ponaučení ,v tomhle případě něco o včelách a jejich vlivu na náš život.
Za mě velká spokojenost a mohu jen doporučit.