jiri77 jiri77 komentáře u knih

Čile po Chile Čile po Chile Jiří Jiránek

Cestopis který čtenáři přináší nepřeberné množství informací, co je podle mě v některých případech, až na škodu. Při čtení mi chvilkami připadalo ,že nečtu cestopis ale učebnici. Na druhou stranu musím uznat, že si autor s knihou musel dát velkou práci ,plus mnoho krásných fotografií. Kniha si svého čtenáře určitě najde ,ale forma jakou byla kniha napsaná, mě moc nesedla.

13.02.2022 3 z 5

Atlas prokletých míst Atlas prokletých míst Sibylle Le Carrer

Kniha popisuje různá místa na zemi, která jsou svým způsobem prokletá. Autor se zaměřil na tři různé způsoby prokletí a to mystiku, přírodní důvody a následky lidské činnosti.
Každé místo je popsáno celkem stručně a je k němu přidělena mapa staršího data, asi pro dokreslení atmosféry. Já bych spíše očekával nějaké fotografie pro lepší orientaci, ale na velkou škodu v knize chybějí.
Celkově kniha není špatná a čtení mě i bavilo, ale asi jsem očekával něco trochu jiného.
Za mě 65 %.

18.07.2021 3 z 5

Psí park Psí park Sofi Oksanen

Moje třetí přečtená kniha od Sofi Oksanen , a s politování musím říct ,že to asi nebude má nejoblíbenější autorka. Kniha mě moc nebavila ,možná kdyby byla o polovinu kratší, mělo by to větší spád. Hodně mě vadili pohledy na politiku, kazilo mi to dojem z knihy.
Snad další kniha '' Očista'' na kterou se chystám, mě bude alespoň trochu bavit.

10.07.2021 2 z 5

Pohádky pro nehodné děti Pohádky pro nehodné děti Jacques Prévert

Nakonec nevím přesně ,co mě na této knize tolik zaujalo, ale mě se to líbilo hodně, má to snad v sobě nějaké to skryté poučení. Na druhou stranu ,to pro děti asi úplně nebude.

10.02.2021 5 z 5

Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Krásné a chvílemi i smutné čtení o životě a praxi jedné veterinářky, která se musí potýkat s předsudky ale vypořádá se tím s přehledem a humorem.

03.02.2021 4 z 5

Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Hodně dobrá i šokující kniha. Velmi intimní výpověd' autorky o svém životě a to jak bojovala s anorexií.

06.09.2020 5 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Pěkný poetický příběh se skvělou zimní náladou. Zima je v této knize naprosto skvěle vykreslena ,že jsem přímo cítil sněhové vločky ,jak mi přistávají na těle. Příběh až pohádkový a musím říci ,že na adventní čas ,jsem si asi vybral to pravé.

19.12.2019 4 z 5

1Q84: Kniha 3 1Q84: Kniha 3 Haruki Murakami

Skvělé zakončení fantastické knihy. Úžasně vykreslené postavy a příběh ,který je sice někdy těžko pochopitelný a často jsem si říkal ,jak nato vůbec autor došel ,ale přesto je to naprosto čtivé a chytlavé.
1Q84 je podle mě ,jedna z nejlepších Murakamiho knih ,jestli ne nejlepší.

27.09.2019 5 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Opět skvěle zpracované a jsem rád ,že jsem se mohl potkat s hrdiny Milénia. Myslím si, že Lagercrantz to vzal za správný konec a pokračování mě baví. Další díl si rád přečtu.

01.07.2019 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Celkem čtivá kniha, která mě začala bavit více až ke konci. Je to takový nenáročný thriller u kterého se nemusíte až tak moc zatěžovat.
Za zavřenými dveřmi se mi líbilo více,přesto knihu doporučuji k přečtení.

12.06.2019 3 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Dobře napsaný thriller,který mě držel neustále v napětí jak to dopadne. Trochu toho přemýšlení o trestu smrti.

31.03.2019 4 z 5

Ptačí tribunál Ptačí tribunál Agnes Ravatn

Knihu jsem si v knihovně půjčil naslepo, musím se přiznat ,že z větší části za to může obálka,která je opravdu krásná. Příběh mě bavil díky tajemnosti postav a jejich nejasné minulosti,která se pomalu odkrývá. Skvěle popsaná příroda a krajina,úplně jsem ji viděl před očima. Hodně zajímavý a překvapivý konec, který mi nevadil , jak u většiny čtenářů. Za mě milé překvapení.

01.05.2018 5 z 5

Jezero Jezero Bianca Bellová

Drsné a depresivní ale přesto hodně čtivé. Autorka umí ve čtenáři probudit atmosféru nějaké východní země ,ve které není žádná vyhlídka na lepší budoucnost . Cenu Magnesia Litera 2017 si podle mě zaslouží.

04.01.2018 5 z 5

Vynález zkázy Vynález zkázy Jules Verne

Jules Verne ,byl jeden z mých nejoblíbenějších autorů dětských let a tuhle knihu jsem si chtěl vždy přečíst. Jsem rád, že mě příběh dostal na chvíli do klukovských let a knížku jsem si patřičně užil. Skvělá kniha.

09.11.2017 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Kniha se celkem dobře čte ,až na ty technologické popisy ,kterým jsem někdy nerozuměl. Příběh mě bavil a moc se mi líbilo že tento,,Robinson na Marsu'' měl neustále smysl pro humor. Autor si musel dát s touhle knihou hodně práce. Sci-fi v knižní podobě moc nečtu ale tohle mě bavilo a doporučil bych ji všem ,at' si jí přečtou.

07.06.2017 4 z 5

Komiksová Kytice Komiksová Kytice Karel Jaromír Erben

Jedna z perel české literatury v komiksovém kabátě se povedla na jedničku. Naprosto nádherná kniha ,kde po komiksu vždy následuje balada v textové formě. Autoři komiksu se nebáli děj některých balad umístit do dnešní doby,co ještě umocní zážitek z tak skvělých balad jako jsou Vodník,Svatební košile,Zlatý kolovrat atd .Jedna z nejkrásnějších knih mé knihovničky.

07.01.2017 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha se mi velmi líbila.Ponurá nálada a prostředí,skvěle vykreslené postavy a krajina,láska a nenávist jako by bez sebe nemohli být. Určitě jedna z nejlepších knih jaké jsem četl.

03.12.2013 5 z 5

A noc je dnes nahá... A noc je dnes nahá... Jiří Wolker

Skvělá kniha, která mi u kávičky navodila pohodu.

Nevím...
...Nevím, snad je to známkou mé slabosti, ale strašně toužím mít
na světě lidi, kteří věří ve mně tak, jako já věřím v ně.

29.11.2024 5 z 5

Oheň Oheň Maria Pourchet

Odeonky čtu velmi rád, ale tady jsem šáhl velmi vedle. Kniha mě absolutně nebavila a divím se sám sobě, že jsem ji dočetl do konce, i když s vypětím všech sil.

20.08.2024 1 z 5

Pravda o zázracích Pravda o zázracích Atticus (p)

Předchozí dvě knihy jsem si přečetl, tak jsem se pustil i do této. Kniha se mi líbila, plus krásné fotografie ,ale zdá se mi zatím nejslabší, něco mi tam chybělo.

27.08.2022 3 z 5