jiri77 jiri77 komentáře u knih

Komnata ozvěn Komnata ozvěn John Boyne

Hodně dobrá kniha, která s humorem nahlíží na závislosti na sociálních sítích a mediích.
Občas jsem si při čtení řekl, že to vůbec není k smíchu ale spíše k pláči, co se dneska může všechno stát a jak může totálně absurdní věc ,jako je příspěvek na sociální síti ,nebo uveřejnění vlastního názoru, zkomplikovat člověku život.
Kniha je neuvěřitelně čtivá, tak těch pět set stran slupnete jako malinu.

02.06.2023 5 z 5

Fenomén Praděd Fenomén Praděd Matěj Matela

Krásná kniha plná fotografií a informací o hoře ,pod kterou mám to štěstí žít. Koho zajímá turistika a má rád krásy naší přírody ,bude s knihou určitě spokojen.

05.04.2023 5 z 5

Láska za časů cholery Láska za časů cholery Gabriel García Márquez

Uf !!! Tak jsem to konečně dočetl, ale že mi to dalo zabrat. Během čtení jsem si kolikrát řekl ,co to má vůbec znamenat, a proč se děj knihy vyvíjí takovým pomalým tempem, plus další odbočky a hlavně ty velmi dlouhé popisy, které byly na druhou stranu skvěle napsané. Kniha se mi začala líbit, jak se blížila ke konci,hlavně mi dávala čím dál větší smysl, a ten konec byl naprosto super, ten zachránil celou knihu. Velmi těžká ,ale hodně kvalitní literatura.

27.01.2023 4 z 5

Když v ráji pršelo Když v ráji pršelo Jan Otčenášek

Tak jsem si konečně přečetl knihu ,kterou jsem dlouho odkládal (nyní vím, že zbytečně). Kniha mě velmi bavila ,a hodně se mi na ní líbilo ,to uniknutí někde na Šumavu, plus romantika. Možná si časem od autora ještě něco přečtu.

12.07.2022 5 z 5

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Román psaný ve formě dvou časových rovin. Děj se odehrává v současnosti a v období druhé světové války. Prostřednictvím knihy si přiblížíme masakr v Životicích na Těšínsku, kde se odehrává příběh ,který je smyšlený ale je postaven na historických faktech. Postavy v příběhu jsou fiktivní, přesto kniha na mě zapůsobila kladně. Jsem rád ,že jsem se dozvěděl zase něco nového o čem jsem neměl ani tušení. Knihu mohu jen doporučit.

03.12.2021 4 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tak jsem se rozhodl, že si přečtu první díl Harryho Pottera ,at' zjistím ,jestli je to opravdu tak dobré čtení. A ono mě to opravdu velmi bavilo, nečekal jsem ,že mě to tak chytne, tak budu v četbě dalších dílu pokračovat. Krásný příběh plný fantazie a kamarádství.

30.12.2023 5 z 5

Almanach neodekadence Almanach neodekadence * antologie

Skvělá poezie, výběr se hodně povedl. Hodně se mi líbila ukázka z tvorby Jolany Ševčíkové. Kdo má rád trochu ''drsnější'' poezii ,mohu jen doporučit.

Další den, poledne... Vyzváněj všemi?!
že bych už konečně spal, sladce v zemi?
plaše se probouzím - kosterní nález...
co tady ještě chci?! Nic... No tak zalez!

J. H. Krchovský

09.10.2023 4 z 5

Vnučka Vnučka Bernhard Schlink

Od Bernharda Schlinka jsem už něco četl a vždy mě to bavilo ,tak jsem se pustil do čtení této knihy a opět spokojenost. Zajímavé čtení plné témat k zamyšlení, jako jsou třeba rodinné vztahy, osamělost, reakce na politiku atd.
Plně musím souhlasit s uživatelem Eva03, že ten doslov je naprosto zbytečný a trapný, a to mám doslovy u Odeonek velmi rád.

05.08.2023 5 z 5

Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Od autora jsem už něco četl a vždy se mi to líbilo. U této knihy jsem si všiml nižšího hodnocení, tak jsem se trochu bál, že mi kniha možná nesedne. Naštěstí to bylo naopak a považuji tuto knihu za jednu z nejlepších , co jsem od autora četl. Velmi zajímavý příběh o dívce s duševní poruchou, čtení mě velmi bavilo. Za mě mohu jenom doporučit.

29.07.2023 5 z 5

Probuzení Probuzení Laurent Gounelle

Autora hodně rád čtu, ale že napíše takovou skvělou knihu a nebude se bát dát kůži na trh, mě hodně překvapilo a zároveň potěšilo.
Je hodně lidí okolo nás, co si myslí , že když jdou s proudem, mají tu jedinou pravdu.
Je škoda, že právě ti lidé ,si tu knihu nepřečtou, a když se k ní náhodou dostanou, tak ji nepochopí. Jasných deset hvězd, jasně ,ono to nejde, tak pět.

15.05.2023 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tak jsem si též přečetl toto dílko a musím říci , že mě teda moc nenadchlo. Kniha nemá špatný námět, ale celkově to na mě udělalo dojem ,že to autorka rychle hodila na papír s úmyslem šokovat a zbytek naprosto odflákla. Nechápu proč takové knihy vůbec vychází. Hodnotím jednou hvězdou a to ještě s hodně přivřeným okem.

17.03.2023 1 z 5

Tutanchamon: Století záhad a objevů Tutanchamon: Století záhad a objevů Miroslav Bárta

Mám rád starověký Egypt a vše ,co sním souvisí, tak jsem byl hodně rád ,že mi Ježíšek nadělil tuhle nádhernou a naprosto úžasnou knihu, kde je vše napsáno přehledně, velmi čtivě a hlavně srozumitelně. Kniha obsahuje plno informací,hodně fotografií a zajímavých kreseb. Všem co mají rádi historii Egypta, mohu jen doporučit.

04.01.2023 5 z 5

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Hodně dobrá kniha, příběh mě bavil a posledních sto stran jsem přímo zhltnul. Hodně dobře popsané prostředí maloměsta a vztahy mezi obyvateli městečka, plus dobrá psychologie postav. Film jsem ještě neviděl ,tak nemohu porovnávat.

18.12.2022 5 z 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Tak jsem si doplnil další rest z dětství. Příběh o neporazitelné jedenáctce mě bavil a přečetl jsem si ho s úsměvem na rtech.

02.10.2022

Smrtholka Smrtholka Lucie Faulerová

Kniha plná bolesti, vyrovnávání se s vlastními démony, se situacemi v rodině a přesto se tam najdou chvilky , kdy jsem se i pobavil a mírně mi naskočil i úsměv na rtu. Mě se kniha velmi líbila ,je to druh literatury, který mám poslední dobou nejraději. Četba to není nejjednodušší, ale stojí to za to.

29.08.2022 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Tak jsem se pustil do čtení další knihy od mé nejoblíbenější autorky ,a musím opět říci - paráda! Tentokrát se autorka zaměřila na téma sociálních sítí a myslím si , že téma a příběh zvládla skvěle. Kniha mě hodně bavila. Někdy se také podívám na YouTube ,a koukám, co je někdo schopen natočit, jen aby se zviditelnil a vydělal nějaké peníze. Nejhorší asi opravdu bude do toho zatahovat děti.

02.06.2022 5 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Hodně dobrý detektivní thriller, kterému nechybí naprosto nic. Velmi dobře popsaná psychologie postav ,napínavý děj a zápletka. Kniha mě bavila a určitě budu v sérii (roční období) pokračovat.

04.04.2022 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Hodně příjemný komiks, kde se každý čtenář, tak trochu najde. U knihy jsem se mírně pousmíval, jak jsem se v situacích poznával, a přiznejte se ,kdo si při čtení strany 12 nečuchnul ke knize. Doporučuji všem knihomolům.

08.02.2022 5 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Příběh zasazený do přírody Aljašky, je opravdu velmi drsný ale i plný lásky. Kniha mě celkem bavila ale očekával jsem asi něco jiného. Něco mi přišlo ,až moc přitažené za vlasy. Jsem rád, že jsem si knihu přečetl ,ale určitě se k ní už nevrátím.

21.12.2021 3 z 5

Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa Podivuhodná výprava z pokoje až na kraj světa Norton Juster

Občas si přečtu knihu určenou dětem ,abych si trochu odpočinul a musím říci , že toto byla dobrá volba. Kniha mě hodně bavila ,užíval jsem si dobrodružství s Milem a cestoval s ním různými prapodivnými krajinami.

22.04.2023 5 z 5