jiri77

Typický Charles Dickens. Boj dobra se zlem a chudých vůči majetným s atmosférou Nového roku.

Kniha o bolesti a jak se vyrovnat se smrtí svého blízkého a jak se chová okolí k nám. Útlá knížka ale plná bolesti a vyrovnání se smrtí. Zajímavá kniha i díky první části věnovanému balonovému létání.

Krásné ilustrace,skvělá autorova fantazie,až jsem žasl jak ho mohlo něco takového napadnout a veselé rýmy a povídky, akorát co mi trochu nesedlo, to zacházení se zvířaty ale to k té době hold patřilo. Je to klasika,kterou by si měl každý přečíst.

Kniha mě bavila a rozšířila trochu mé obzory o lékařství a náboženství 11 století. Skvělé popsané prostředí příběhu ,hlavně Persii a Londýn jsem viděl přímo před očima.

Kniha se mi hodně líbila. Napínavé a má to spád,velmi čtivé. Určitě se někdy pokouknu i po jiných knihách autorky.

Kniha mi opravdu sedla, hodně mě to bavilo.Hodně mě baví jak autor promíchává skutečnost s fikcí. Trochu záhad, duchařiny,nějaká spirituální seance a skvělé zasazení příběhu ,trochu lásky a nějaký ten spor, a nakonec i odpuštění.Po přečtení Hlídačů ,se stává Neil Spring mým oblíbeným autorem.

Knihou jsem se těžce prokousával ,mohlo za to prolínání časových rovin,které mi vůbec nesedli. Příběh nebyl ani tak špatný a bavil mě ale čtení této knihy bylo pro mě vyčerpávající a ke knize se určitě ,už nevrátím.

Co se mi vždy líbilo na našem panu prezidentovi ,že se nebojí říci své názory naplno a bez zbytečných vytáček. S většinou názorů souhlasím ,i když se najdou i témata s kterýma nesouhlasím ale nebudu proto prezidenta hanit.Zase se tu najdou jedinci ,co si knihu ani nepřečtou a budou ji přesto hodnotit jako odpad. Líbí se mi projevy ke státnímu svátku 28 .října a jména oceněných.

Jednoduché a odpočinkové čtení,které nenutí čtenáře nad ničím přemýšlet.

Knihu jsem si v knihovně půjčil jen tak naslepo,tak to pro mě bylo překvapení ,jaký se z toho vyklubal skvělý a napínavý příběh, Záhady a pozorování UFO mě baví a líbila se mi autorova fikce a úprava příběhu. Skvělé a napínavé čtení.

Pěkně zpracovaná kniha ale ty vulgarismy si mohli autoři odpustit,hodně mi to kazilo dojem z celé knihy.

Jules Verne ,byl jeden z mých nejoblíbenějších autorů dětských let a tuhle knihu jsem si chtěl vždy přečíst. Jsem rád, že mě příběh dostal na chvíli do klukovských let a knížku jsem si patřičně užil. Skvělá kniha.

Tak tohle mě vůbec nebavilo. Do čtení jsem se musel nutit a knihu jsem dočetl s velkým úsilím.Za mě nejslabší Backman a doufám ,že příští knihy budou lepší.

Tak tato kniha byla velmi silná káva. Násilné,morbidní a přesto hodně čtivé. To, že je to napsané podle skutečnosti ,dodává knize ještě větší rozměr.Dlouho mi tato kniha zůstane v hlavě.

Podle hodnocení jsem čekal ,že bude tahle kniha asi hodně slabá ,ale naštěstí jsem se setkal s celkem dobrou oddechovou detektivkou. Mě se kniha celkem líbila a určitě se pokouknu i po další knize autorky.

Hodně silná kniha ,popisující velké kamarádství čtyř hochů,které potká v životě
naprosté peklo v nápravném zařízení. Kniha je napsaná hodně reálně,až z toho mrazí. Vůbec si nedovedu představit ,že bych něco takového vydržel. Jedna z nejlepších knih ,které jsem četl a doporučuji všem aby si ji přečetli.

Knihy tohoto spisovatele mám rád a pár knih ze série ,,Oběti'' mě celkem chytly ale tahle kniha byla pro mě celkem zklamání. Virgil Flowers mě moc nechytil a uvidím zda mu dám ještě šanci.

Velmi čtivě napsaný příběh o chlapci ,který se nechá zkazit nacionálním socialismem . Kniha je určena spíše mladším čtenářům a ač je příběh nereálný,přiblíží jim,jak to mohlo na Berghofu chodit. Mě, jako dospělého čtenáře ,kniha bavila a doporučuji ji všem ,co rádi čtou knihy z téhle kapitoly dějin.

Parádní čtení,které mě ponořilo do světa fantazie. Nádherná oddechová knížka. Moc se mi líbili i ilustrace na začátku každé povídky. Když chce člověk na chvíli vypnout ,tak tahle kniha je to pravé ,na klid a pohodu.

Tak po Iluzi je to pro mě ,zatím jedna z nejslabších knih téhle série. Kniha má zbytečně hodně stran .Ne ,že by mi tlusté knihy vadili,právě naopak ,ale v tomhle rozkvetlém příběhu,mi připadlo ,že to mohl autor trochu ,,ořezat''. Vedlejší dějové linky mě spíše nudili a snižovali atraktivitu příběhu.Určitě je kniha dobře čtivá, jako všechny v téhle sérii ale něco mi tu chybělo. Už se těším na další případ Lincolna Rhyma a snad bude už o něco lepší.