jitka7326 komentáře u knih
Neměla jsem očekávání a bylo to milé překvapení. Bez příkras, na rovinu.
Zklamání. Ságou bych to nenazývala.Takova červená knihovna v podání předních českých obrozenců.
Příběh sudetské Němky Hedviky a její rodiny. Kniha je vyprávěná pohledem Hedviky od jejího dětství, postupně vnímá svoje okolí, rodinu a odhaluje rodinná tajemství. Moc mě nebavily německé názvy a přivítala bych pohled ostatních členů rodiny ne jen Hedviky.
Příjemná historická oddechovka, líbil se mi popis jak se stavěly tvrze a jak fungovala bitva.
Přečteno v rámci ČV.Dojemný příběh z kruté doby,přesto v sobě nese spoustu naděje. Fritz Becher a Isaak Schüller byly skutečné osoby.
Přečteno v rámci ČV.Narazila jsem na knížku náhodou a celkem mě mile překvapila.
Pokračování knížky Schovávaná. Všichni občas stojíme před nějakým rozhodnutím a je jen na nás jak se rozhodneme.
Čtivá kniha o vztazích, o tom jak jedna situace v minulosti ovlivní budoucnost a životy dalších lidí.
Pohodová detektivka. Tomáš mi přijde trochu lúzr, na to že je policajt si moc nevěří.Veroniky mi bylo líto.
Sudety a příběh jedné německé rodiny propletený s osudy dalších žijících na konci světa.Autor používá zvláštní jazyk vyprávění s absenci přímé řeči .
Za mě nejslabší kniha autorky. Sprostá slova mi až tak nevadila, prostě patřila k postavě Jakuba. Vztah Dáši a Marka naprosto nevyrovnaný a děsivý
Předchozí knížky autorky mě bavily,tahle ne. Život stárnoucí spisovatelky Sylvie, konfrontace událostí s pubertální dcerou, hraní si na umění. Pro mě dost neuchopitelná kniha.
Zvláštní styl psaní. Jsem z Liberce takže mě bavily pasáže o reichenberských reáliích.neustále omílaná věta beautiful landscape of battlefields,cemeteries and ruiny mi pila krev
Český filharmonický orchestr on the road. Přes den vystupují ve velkých koncertních halách, večer perou a vaří na hotelovém pokoji nebo pijí a hodují.Hlavní postava,Evžen Knobloch mi k srdci nepřirostla, chyběla mi jeho životní historie.Takový hodný blbec.
Vše co mám ráda. Střídání časových rovin. přítelství, historie, korálky, výšivky, šaty, královská rodina. Na konci knihy se mi líbil doslov v podobě rozhovoru se skutečnou vyšívačkou.
Humorná knížka o strastech a slastech rozvedené single ženy.
Na knihu jsem narazila až díky Čtenářské výzvě.Vůbec mě nebavila, dočetla jsem ji se sebezapřením. Spousta postav, složitá jména.Oblíbila jsem s Marii, přes všechny tragické události se dokáza la nějk přenést.